Избор на комбинирана пералня със сушилня

• 274 269
  • 1 506
  •   1
Отговори
# 900
Ама защо трябва да слушам някакъв файл, след като си я имам у дома? newsm78
Дори при теб да е по-различно, отколкото при мен (а то шумът зависи от много неща), това мен какво ме касае? А и на теб каква ти е ползата да ме убедиш, че била шумна? За мен е приемливо шумна с оглед на мястото, където сме я монтирали. От там нататък защо спорим? Устройва ме и качеството на сушене и пране. Съжалявам, че ти си недоволна, ама вземи си друг модел с термопомпа и филтър за мъхчета.

# 901
Олеле! Слушам сега със слушалки. Нещо не е наред с тази пералня. Моята не прави така.

# 902
  • София
Къде е този филтър за мъхчета?

# 903
Много странни са ми тези шумове по време на сушене. И ми се струва, че нещо почуква при центрофугиране. Да няма нещо върху нея или някъде странично да опира уреда?
Предполагам е в гаранция. Защо не викнете от сервиза да дойдат да я погледната след като и petiaivanov казва, че при нея не се чува така. Пари не вярвам да вземат дори и да ѝ няма нищо и да кажат, че шумът е нормален...

# 904
  • София-Младост
Да внеса яснота за коментираните 30 Мин. Както писах колега си купи комбинирана Кенди, първия път са прали чаршафи и са пуснали някаква  програма за сушене за 30 минути. Чаршафите били влажни, което е напълно нормално, при положение , че сушенето е по-дълъг процес, поне това видях от програмите.

# 905
EzzG, аналогични са шумовете и при мен . Успокоих се, че не е "проблем" само в моят уред!
Особено съм озадачена от шума при първи файл за сушене след 6тата минута, но е абсолютно същият и при мен.
И при мен има влажни места особено при чаршафи, но аз винаги ползвам програма Памук Еко, която е 3,33 и се редуцира до около 2 часа.
Няма такива кратки програми за сушене, освен 15,20,30...и т.н. минути, които също ми вършат работа за нещо, което съм оставила за свободно сушене, но му трябва "едно рамо".
Кратка програма  за пране - няма! Най-краткото по дисплей е 42 или 49 минути за синтетика или деликатни тъкани с 2 натискания на бутон за съкращаване на времето. Но често програмата преизчислява и все пак се намалява и с още, ако позволява количеството.

# 906
Здравейте,и на мен ми предстои тази покупка на комбиниран уред,четох темата назад,но не видях мнение за samsung и по конкретно WD80K5410OW/LE, WD5500K.Моля някой ако има такава да сподели заслужава ли си инвестицията.Благодаря ви.

# 907
Да споделя още малко опит за АЕГ с термопомпа и филтър за мъхове: последните няколко пъти пускам около 5-6кг. пране, предимно памук. Днес бях заредила 2 чифта дънки, 3 тениски тип 'ла коста", 3-4 обикновени тениски, едно долнище на анцунг, няколко кухненски хавлиени кърпи, безброй чорапи и един по-лек сутчър и една риза. Пера на "еко памук" и центофуга 1400 оборота. В края на прането извадих ризата и пуснах останалото да се суши на програма "еко памук" за време 110мин. Извадих ги направо изгладени и сухи, като единствено леееко влажно имаше на ръба на джоба на анцунга. Следващия път ще пробвам и с 10 мин. по-малко време.

# 908
А как точно се настройва времето за сушене при "еко памук"? Това не е ли автоматична програма?

# 909
mama_na_nana, от програматора избирам "еко памук", след това от бутона mode избирам сушене, после от най-горния, десен, сензорен бутон избирам колко време искам да се сушат дрехите и я пускам. НАа екрана свти символът за сушене и "eco". Като мине избраното от мен време тя спира.Това е.

# 910
Натискаш многократно бутона за минути до 100, ясно. Аз не бях стигала до толкова много с него, най-много до 30 минути, за да се доизсуши нещо.

# 911
  • София
Настройката "сушене за време" не отменя ли предишно зададена програма? Поне при мен /АЕГ/ е така - сушенето за време е отделна програма.

# 912
Ето какво свети на екрана. Явно не отменя предишно зададена програма щом "еко"-то е активно. ЕЙ сега го снимах и дадох 105 мин. И при нас е отделна програма, но работи в комбинация и с другите.

Първата снимка е настройки "време за шупене" и еко памук, настроих за 105мин.
Втората е за деликатни , показва си 2 кг . макс., настроих за 20 мин.
На третата настройката е за вълна, показва 1 кг мах , настроих за 25 мин. (това само за пример, за да снимам)

# 913
  • София
Днес пускам за пръв път комбинирана програма пране и сушене. Да видим.

# 914
Днес пускам за пръв път комбинирана програма пране и сушене. Да видим.

Аз никога не го правя.
Първо, защото предпочитам да пера като слагам препарата в капачката и в самия барабан. И е хубаво тя да се махне, освен ако не става дума за сушилня с термопомпа.
И второ, по-важно, защото така мога да проверя прането и да го пооправя. Например често се случва, когато пера чаршафи, други неща да се наврат в торбата. Е как да бъдат изсушени? А и като го пооправя се мачкат по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт