Избор на комбинирана пералня със сушилня

• 274 357
  • 1 506
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте. Мисля, че изчетох всички мнения и коментари относно комбинираната пералня със сушилня.
Не видях нито едно мнение за пералня на Indesit или по-конкретно за този модел:
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-m … -WSSS-EU/p/682346
Срявних я с 2та от най-коментирани пералня от вас а именно: Пералня със Сушилня SAMSUNG WD90J6410AW/LE     и     Пералня със Сушилня AEG L99695HWD
и не виждам почти никакви разлики в характеристиките, а драстични разлика в цените. Да не говорим, че въпросната Индезит я намерих и на промоция за 730лв.
Чакам да чуя и вашите мнения.
Благодаря ви....

# 151
Няма термопомпа и има едва 2 години гаранция. Също така не виждам филтър за пухчетата, какъвто има АЕГ и който според мен е много голямо предимство. Настрана това, Indesit не е марка, която бих предпочела пред или сравнила с АЕГ.

# 152
  • София
Няма термопомпа и има едва 2 години гаранция. Също така не виждам филтър за пухчетата, какъвто има АЕГ и който според мен е много голямо предимство. Настрана това, Indesit не е марка, която бих предпочела пред или сравнила с АЕГ.
+1
Не може да сравняваш индезит, с АЕГ или Самсунг! На светлинни години са. Не случайно и разликата в цената е такава. АЕГ и Самсунг влагат и в качество на материалите и в технология и т.н., не всичко е само цена "за марката".

# 153
+1
Не може да сравняваш индезит, с АЕГ или Самсунг! На светлинни години са. Не случайно и разликата в цената е такава. АЕГ и Самсунг влагат и в качество на материалите и в технология и т.н., не всичко е само цена "за марката".

Ако не се бъркам нещо, до колкото виждам и този самсунг, който го хвалете толкова много също не е с термопомпа: http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-m … 410AW-LE/p/681637
Относно филтъра за пухчетата не знам къде го гледате това нещо, но ако ще дам 1200 лв повече ще си махам пухчетата на ръка Wink
Относно темата марката съм предубеден. На мнение съм, че е по-важно конкретния модел дали е сполучлив, а не дадената марка. Преди 6 месеца си купих една най-скъпа духалка на Rowenta и вече 5 пъти я карам на ремонт Wink
А за гаранциите виждам, че и на 3те въпросни перални са по 24 месеца в технополис....

# 154
+1 за АЕГ - то, без Самсунга. Няма как да си махаш пухчетата на ръка. Дрехите излизат налепени с тях, ужаст е направо. Все едно са влачени, мамо, драни от сто вълци.  Mr. Green Заложи на марката. АЕГ, също бяха с пет г гаранция до НГ. Чакай промоциите по Великден.

# 155
Моето АЕГ е с 5 години пълна гаранция и 10 на мотора.

Филтърът за пухчета е наистина много важен - личи си зимата, когато след бял пуловер пуснеш тъмни дънки.  Laughing

# 156
  • гр.София
За съжаление няма как да се махаш пухчетата на ръка  Wink При самият процес на сушене се събира УЖАСНО много мъх, което впоследствие намалява качеството на сушенето, защото се събира някъде си под барабана. Почистването става само в сервиз. Някой беше споменал, че дори при въпросното AEG след години експлоатация се налага почистване в сервиз. Това са слабостите на комбинираните уреди за съжаление.
Почти във всеки магазин, дори и да няма удължена гаранция може да се доплати за още години , така направихме ние.
Дано се включи някой с мнение за Indesit-а. Ще ми бъде интересно и за мен.  Rolling Eyes

# 157
  • Бургас
Сега се замислих за тези пухчета. Не знам моя Самсунг има ли такъв филтър,  но пухчета по дрехите няма.

# 158
Сега се замислих за тези пухчета. Не знам моя Самсунг има ли такъв филтър,  но пухчета по дрехите няма.
Мчи, къде са newsm78. Те не могат да се изпарят newsm78 Аз си взех отделни уреди, точно заради тях. Виждам колко мъхове изхвърлям.

# 159
  • Бургас
И аз това се чудя. Има полепнали по гумата на вратата,  но по дрехите и барабана не. Утре ще чета в книжката какво пише.

# 160
Поразходих се малко по нашия град и намерих един магазин за перални втора употреба. След като ме насочихте към AEG попитах и там имат ето този модел: http://test-vaskemaskine.dk/aeg-l77685wd/
Втора употреба е, но е внос от германия и дават една година гаранция и 10 години на мотора. Не знам дали има въпросния филтър за пухчета(мъхчета). Ако някой знае нека да сподели. Чакам вашите мнения Simple Smile

# 161
[/quote
Нямаме такъв филтър,но имаме самопочистване  на 40 пранета един път.Относно въпроса за индезит-самсунга АЕГ.Мога да кажа ,че няма как да ги сравняваме при положение че едното струва 700 другото 1300 а третото 2000.Естествено че АЕГ си струва,но и Индесита си струва парите.Ако имаш ограничен бюджет си взимаш това което ти е по джоба

# 162
  • гр.София
Поразходих се малко по нашия град и намерих един магазин за перални втора употреба. След като ме насочихте към AEG попитах и там имат ето този модел: http://test-vaskemaskine.dk/aeg-l77685wd/
Втора употреба е, но е внос от германия и дават една година гаранция и 10 години на мотора. Не знам дали има въпросния филтър за пухчета(мъхчета). Ако някой знае нека да сподели. Чакам вашите мнения Simple Smile
Този модел няма филтъра за мъхчета. При AEG L99695HWD има още едно малко отделение над отделението за сипване на прах и течни добавки. Там се намира въпросният филтър. Лично аз не съм срещала друга модел/марка, която да го има. Ако тази разработка се окаже сполучлива, най-вероятно ще се появи по някое време (това в случай, че не ти трябва спешно).
Когато разглеждахме комбинираните уреди в една от веригите ни препоръчаха също един модел на Hotpoint-Ariston Aqualtis (цената беше към 1000-1200 лв.), човекът каза че имала четково почистване на барабана каквото и да значи това. Преки наблюдения обаче нямам. Някъде четох, че при пране и сушене на висока температура прането миришело на изгоряла гума  Rolling Eyes
Иначе в сайта на emag видях, че има доста отзиви за Indesit.

# 163
Аз в Будапеща попаднах на една комбинирана пералня със сушилня на Candy, при която пухчетата оставаха в барабана. Пръв и единствен път, при който прах в апартамент, нает през Airbnb  Laughing Иначе смятам, че пухчета в барабана е по-добрият вариант от пухчета в чарковете на пералнята. От барабана поне лесно могат да се оберат и почистят (аз не бях запозната с тази особеност и дънките ми бяха за боклука).

За мен много голямо предимство на комбинираните машини с отложен старт е възможността да ги програмираш да си минат целия цикъл на нощна енергия и на сутринта всичко е готово за прибиране. А и пестят място. От много хора чувам, че се чупели по-лесно. Сигурно е така, но си платих 3 години допълнителна гаранция над 5те, та станаха 8 години пълна гаранция и 10 на мотора. Не очаквам утердът да векува, така или иначе след 10на години ще са излезли по-икономични и щадящи дрехите модели.

# 164
  • София
Скрит текст:
+1

Ако не се бъркам нещо, до колкото виждам и този самсунг, който го хвалете толкова много също не е с термопомпа: http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-m … 410AW-LE/p/681637
Скрит текст:
Относно филтъра за пухчетата не знам къде го гледате това нещо, но ако ще дам 1200 лв повече ще си махам пухчетата на ръка Wink
Относно темата марката съм предубеден. На мнение съм, че е по-важно конкретния модел дали е сполучлив, а не дадената марка. Преди 6 месеца си купих една най-скъпа духалка на Rowenta и вече 5 пъти я карам на ремонт Wink
А за гаранциите виждам, че и на 3те въпросни перални са по 24 месеца в технополис....
Не знам къде видя да е без термопомпа, но си има. Ето тук може да го видиш -енергиен клас на изсушаване А.
Пухчета на ръка няма как да обираш, т.к. те се полепват по всички дрехи отвсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт