Избор на комбинирана пералня със сушилня

• 274 075
  • 1 506
  •   1
Отговори
# 1 110
Извинявам се много и приемам забележката. В последствие прочетох почти всички коментари в страниците назад и видях,че  неколкократно е зададен въпроса. Знам си книжката с упърването наизуст(Indesit EWDE 71280), но там автоматичната програмата за почистване е 70минути и пише,че е добре да се пуска на около 40 пранета. На опаковката от топките за сушилня,които закупих,пише че спомагат за намаляване на мъха в барабана,тъй като са от естествена вълна и привличали по някакъв начин. Просто се чудех дали няма някакви "мобилни" филтри за мъх, които да се слагат при цикъла на сушене и затова формулирах въпроса си по този начин.
Здравейте и от мен. Имам може би малко по-страничен въпрос. Моята перално-сушилня,както повечето модели, няма филтър или отделен контейнер за мъх. Обирам този,който остава по гумата и вратичката с влажна кърпа,но явно не е достатъчно,защото мъх и власинки остават и по дрехите вътре. Пробвах с топки за сушилня,но без особен ефект.
Та въпросът ми е ви е как се справяте с полепналия мъх?
Също и пробвах да слагам какви ли не прахове,омекотетители, кърпички за сушилня lenor,капките на Dr.Beckman и какво ли още не,но прането след сушене,така и не мирише на никое от изброените. Indesit e моята,модел точно е мога да цитирам.
Топките за сушилня не виждам какво отношение имат към мъховете!?
Защо пробвате всичките тези неща, а не вземете да си прочетете упътването или поне постовете тук две страници по-назад, и да разберете, че си има почистваща програма.
Един друг потребител беше написал в темата "Четете и упътванията", а един друг, че ви мързи да четете и чакате готованската.....
Предлагам на модераторите да трият следващи постове от рода на "как да почистя мъховете", които се повтарят на всеки две страници.

# 1 111
Това вероятно е почистване на пералнята, което трябва да се прави на около 40 пранета или 2 мес. Аз пускам с препарат за перални, както е указано на опаковката - с програма 60 градуса за памук. Това е различно от почистването на мъхове. Peace

# 1 112
Това вероятно е почистване на пералнята, което трябва да се прави на около 40 пранета или 2 мес. Аз пускам с препарат за перални, както е указано на опаковката - с програма 60 градуса за памук. Това е различно от почистването на мъхове. Peace
Да,вероятно моята машина няма подобна опция и ще трябва да се примиря. Най-кратката ми програма е 45мин,а само "изплакване" е 50мин,което пак малко обезсмисля упражнението.

# 1 113
Едно плакнене, с кратка центрофуга или без нея, ще измие останалия мъх.

# 1 114
Може и да е дефектна, но да не би шумът да идва от дрехите - копчета на дънки или нещо такова? Добре ли махна транспортните винтове?
Иначе програмата 3кг/3часа май по дефолт не ги изкарва съвсем сухи. Когато аз искам съвсем сухо пускам дрехите на максималното изсушаване. При това за шкаф (картинката с гардеробчето) остават леко влажни.

Вашата при центрофугиране има ли някакви вибрации макар и малки?

Трудно ми е да отговоря. Някакви минимални сигурно има, защото иначе няма да се чува шум. И понякога шумът е по-различен. Но като цяло самата пералня е като гранитен блок - не трепва. Старата ми (Кенди, само пералня) вибрираше и се тресеше цялата, а понякога даже тръгваше на разходка. Тук няма нищо подобно.

Та като за пералня бих казала, че няма никакви вибрации. От инженерна гледна точка има все пак някакви. Та не знам какво да отговоря.

# 1 115
Може и да е дефектна, но да не би шумът да идва от дрехите - копчета на дънки или нещо такова? Добре ли махна транспортните винтове?
Иначе програмата 3кг/3часа май по дефолт не ги изкарва съвсем сухи. Когато аз искам съвсем сухо пускам дрехите на максималното изсушаване. При това за шкаф (картинката с гардеробчето) остават леко влажни.

Трудно ми е да отговоря. Някакви минимални сигурно има, защото иначе няма да се чува шум. И понякога шумът е по-различен. Но като цяло самата пералня е като гранитен блок - не трепва. Старата ми (Кенди, само пералня) вибрираше и се тресеше цялата, а понякога даже тръгваше на разходка. Тук няма нищо подобно.

Та като за пералня бих казала, че няма никакви вибрации. От инженерна гледна точка има все пак някакви. Та не знам какво да отговоря.

Благодаря Simple Smile

При мен има някакви минимални вибрации при центофуга но предподлагам е допустимо. След нивелирането с нивелир ще тествам пак и ще пиша какво е станало.

# 1 116
Тествай и на различни обороти. На старата майка ми не смееше да зададе повече от 400 оборота, понеже на 800 вибрациите рязко скачаха. Накрая я убедих да пробваме на 1000 и на 1200 и се оказа, че там спадат, а пикът е на 800. Вероятно 800 съвпадат с резонантната честота на пералнята.

# 1 117
Тествай и на различни обороти. На старата майка ми не смееше да зададе повече от 400 оборота, понеже на 800 вибрациите рязко скачаха. Накрая я убедих да пробваме на 1000 и на 1200 и се оказа, че там спадат, а пикът е на 800. Вероятно 800 съвпадат с резонантната честота на пералнята.

По принцип с по-високите обороти намаляват, защото дори и да има триене с друга част се забързва и вече не се чува чак толкова но за тези пари искам да работи перфектно на абсолютно всякакви обороти.

# 1 118

Моята има вибрации, въпреки перфектното нивелиране.

# 1 119
Нивелирах я, въпреки че беше почти перфектно нивелирана. Правих 2 теста и беше ок но беше с много малко дрехи. Като цяло онзи шум го има съвсем за малко в началото на завъртане на центрофугата и после е ок но предполагам, че ако има повече дрехи, тоест повече тежест може би пак ще го има. Като посабера повече дрехи ще пробвам пак.
Иначе относно програмата за 3 часа пране и сушене, явно не трябва да се комбинират хавлии с други дрехи. Пробвах само с чаршафи и ги изсуши добре. И само с хавлии и те бяха ок.

# 1 120
Всичко си иска свикване и нагаждане. Не бързай да се разочароваш, а си намери чалъмите Simple Smile

# 1 121
Аз също нямам забележки от 3/3 програмата.

# 1 122
Накой каза, че чаршафи е тествал на 3/3 програмата. Аз я ползвам само за много леко замърсени дрехи, тъй като забелязах, че тези три часа включват само около 15-20 мин. пране с препарат, а останалото време е плакнене и сушене. Поради тази причина не я ползвам за спално бельо.

# 1 123
Тази програма 3/3 пере на ниски градуси, за ежедневни шепа дрехи, обличани за няколко часа.

# 1 124
Аз пусках чаршафи но те бяха нови не използвани още. Просто ги пуснах преди да ги сложа.
Иначе на тази програма пере около 40 мин.

Общи условия

Активация на акаунт