Бихте ли се срещали с чужденец

• 13 468
  • 140
  •   1
Отговори
# 75
Аз пък познавам страхотни българи и ужасни чужденци, както и обратното. Националността играе роля дотолкова, че има някакви (и пак не е задължително) общи манталитет и философия.

# 76
Adelinda, моят пост не беше към теб, а обратно към Fire life, която подскочи за недооценения българин Peace
 Твоите разсъждения също ги споделям до голяма степен, но това със заврените зетьове, категорично не. Чувала съм го за Атина, но в селата, особено тук нагоре мисля, че даже е обратно.
Никъде не критикувам недооценен, а генерализацията, че българският мъж е простак, която написа Аделина. После се оправдава, че не била нарекла всички така, е написано: "бългаският мъж е простак" значи, че смята всички за такива, кратко и ясно.

На българския мъж, генерално му е сбъркано възпитанието и това как трябва да се държи към една жена и какво да дава и какво да очаква. Личностните качества не ги обсъждам. Добър, лош.... А ти ако се имаш за изключение, нека някой страничен да каже.  Peace
Интересно, кой му създава това възпитание на бг мъжа, ми мама и тате. Тате седи, гледа мач и пие ракийка, а синчето бива оставено на маминка, която си го държи до полата до 30+г. Както се вижда в съседни теми, даже някои от тия синчета, живеещи още с мама и тате, взели жена, направили дете и раздават шамари. Или пък му дали апартамент за ползване и вече са мама,тате и той срещу жената и детето, на место да го оставят да се "дави" сам в реката(живота).
 Новото поколение след 90-та с които съм имал "късмет" да работя ми се плаче направо и от двата пола.
Напълно съм съгласна.И жените не са много цветя за мирисане,като се имам предвид,че масовият идол е Николета Лозанова,Благо Георгиев,Валери Божинов и Делян Пеевски.Всички си мислят,че са неодоценении и са озлобени поради тази причина защото видиш ли тия са се уредили,а те не са.
В тази връзка предпочитам недостатъците на чужденците - родители,които си гледат тях си и ги оставят да се оправят сами след гимназията,най-много да помогнат по време на следването,не гледат никакви внуци и т.н.
Националността играе роля дотолкова, че има някакви (и пак не е задължително) общи манталитет и философия.
Там е работата,че точно общия манталитет и философия играе основната роля.Училището не е само ''извор на знание'',а и на израстването като индивид..

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 12:03 от BeautifulMind

# 77

Там е работата,че точно общия манталитет и философия играе основната роля.Училището не е само ''извор на знание'',а и на израстването като индивид..

Разбира се, че играе основна роля. Не е лесно да смениш светогледа си напълно.

# 78
Скрит текст:
Adelinda, моят пост не беше към теб, а обратно към Fire life, която подскочи за недооценения българин Peace
 Твоите разсъждения също ги споделям до голяма степен, но това със заврените зетьове, категорично не. Чувала съм го за Атина, но в селата, особено тук нагоре мисля, че даже е обратно.
Никъде не критикувам недооценен, а генерализацията, че българският мъж е простак, която написа Аделина. После се оправдава, че не била нарекла всички така, е написано: "бългаският мъж е простак" значи, че смята всички за такива, кратко и ясно.

На българския мъж, генерално му е сбъркано възпитанието и това как трябва да се държи към една жена и какво да дава и какво да очаква. Личностните качества не ги обсъждам. Добър, лош.... А ти ако се имаш за изключение, нека някой страничен да каже.  Peace
Интересно, кой му създава това възпитание на бг мъжа, ми мама и тате. Тате седи, гледа мач и пие ракийка, а синчето бива оставено на маминка, която си го държи до полата до 30+г. Както се вижда в съседни теми, даже някои от тия синчета, живеещи още с мама и тате, взели жена, направили дете и раздават шамари. Или пък му дали апартамент за ползване и вече са мама,тате и той срещу жената и детето, на место да го оставят да се "дави" сам в реката(живота).
 Новото поколение след 90-та с които съм имал "късмет" да работя ми се плаче направо и от двата пола.

И родителите, обществото и училището. Има от родители пуритани да не казвам какво дете излиза и обратното. Обществото възпитава най-вече според мен. Не искам темата да се превръща в спор, мъже-жени. Като българка, разбира се, че не ги мразя българите, и вече казах че почти на шега говоря. Но тук се възпитава, колата, после жената. Жената лесна и е длъжна. Ако не пуска е кучка, ако пусне курва. Скоро гледах за един, как ходели по курви, а после намерили свестни момичета и се ожени. Къде сред курвите ги срещнаха ама айде Crazy. Не дават уважение, а чакат насреща. Народопсихологията ни е такава. Има умни, има красиви, има всякакви. Не мога да разбера защото го приемаш лично. Ако някой каже българките такива и онакива, аз няма да го приема лично.  Peace Hug

# 79
Скрит текст:

На българския мъж, генерално му е сбъркано възпитанието и това как трябва да се държи към една жена и какво да дава и какво да очаква. Личностните качества не ги обсъждам. Добър, лош.... А ти ако се имаш за изключение, нека някой страничен да каже.  Peace

И родителите, обществото и училището. Има от родители пуритани да не казвам какво дете излиза и обратното. Обществото възпитава най-вече според мен. Не искам темата да се превръща в спор, мъже-жени. Като българка, разбира се, че не ги мразя българите, и вече казах че почти на шега говоря. Но тук се възпитава, колата, после жената. Жената лесна и е длъжна. Ако не пуска е кучка, ако пусне курва. Скоро гледах за един, как ходели по курви, а после намерили свестни момичета и се ожени. Къде сред курвите ги срещнаха ама айде Crazy. Не дават уважение, а чакат насреща. Народопсихологията ни е такава. Има умни, има красиви, има всякакви. Не мога да разбера защото го приемаш лично. Ако някой каже българките такива и онакива, аз няма да го приема лично.  Peace Hug
Да го напиша пак, не харесвам когато се генерализира, а ти това направи, затова се издразних, след това почна да се оправдаваш ама това ама онова. Никъде не съм казал, че мразиш българите. Ти каза, че българските мъже са простаци, което е генерализация, че всички български мъже са такива. Е аз съм българин мъж и не се смятам за простак, поради което и не си замълчах.
Без лоши чувства  Wink

# 80
Да се включа и аз по темата с чужденците - като снаха от България  Joy

Авторката - на 22 години много не му мисли грък ли е, българин ли е, германец ли е и т.н. Живей си безгрижните години, прекарвай си добре, завърши образованието си ако си започнала, намери си работа, поработи, създай си независимост и чак тогава си задавай въпроси от рода "как ще го приемат нашите, подходящ ли е за мен, странно ми е да съм с чужденец".

Сигурна съм, че в главата на момчето никак не се въртят тези въпроси. Той е може би студент, трябва да завърши, после има казарма, ако не е ходил. Доста има пред него  Wink

В реакция само да допълня, че когато се запознах, на 25, с моя мъж хич не съм се питала подобни неща. Излизахме, минаха година две, пък в един момент от само се би дойде всичко... Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 21:48 от H/I

# 81
Аз съм в чудесни отношения с моята, близки приятелки няма да станем и да се заобичаме като майка и дъщеря, но и никога не съм усещала по-различно отношение защото съм чужденка. Мога да разчитам на помощ и подкрепа от тяхна страна ако ми се наложи.

# 82
Здравейте "майки", от един млад мъж, който е редовен читател на различни секции от форума. Въпросът на авторката на тази тема ме провокира да прекратя три годишното си читателство и да се превърна в участник или "бг-мама". Според мен този форум не е място за мъже, защото картинката на "татковци", намесващи се в разговора на десетки жени ми се струва комична и нелепа. Въпросът, който авторката задава, е твърде неглижиран и небрежно отметнат посредством няколко етикетни изречения. Но ми се ще да изложа моето мнение по въпроса...

За да стигнем въбще до въпроса "Аз съм българка, а момчето грък, има ли проблем да сме гаджета?" трябва първо да погледнем даденостите. А те са българка, грък и привличане. Ако кажем, че мъж и жена се привличат, то нима всичките можем да ги определим етнически по този начин. Ако да кажем, някой от родителите или прародителите на конкретното момиче беше не беше давало отрицателен отговор на въпроса, сега същият въпрос би бил невъзможен, т.е. авторката нямаше да бъде българка. Подобно щеше да бъде положението при момчето - и двамата щяха да са българо-гърци или по-правилно щяха да имат смесен или неустановен етнически произход. Мисълта ми е, че за да се роди българка, всичките родители и прародители на авторката по права линия са били българи. Да допуснем някакво изключение, нека допуснем - нима това променя по някакъв начин българското родословие на всеки един от нас? Моето мнение е ясно, но ще го изложа от чуждата чледна точка.

Сега с личния си избор, авторке, ти носиш отговорност не само за себе си (става дума за мъж добър, който ще те гледа като писано яйце и ще сте щастливи), но и за цялото си семейство и произхождение. Нека не бъдем егоисти и се замислим какво са постигнали другите хора, за да бъдем такавиа каквито сме днес - физически, морално и материално. Помисли и за влиянието на избора си върху хората около теб - да им да дадеш позитивен пример, такъв който не би наранил не само теб, но и хората, които те ценят и държат на теб.

# 83
Това го казах със сарказъм.Точно така е,както го казваш.
Има и бели лястовици - млади,но масовката е Stop - мамини златни,на отглеждане до откат от мама,че и булката водят при мама.
За справка- свекървенската тема.

Познавам доста българи, женени за чужденки. Красиви аржентинки, полякини, американки, германки и тн.
Поне за 6 човека се сещам от прима виста.

# 84
Това го казах със сарказъм.Точно така е,както го казваш.
Има и бели лястовици - млади,но масовката е Stop - мамини златни,на отглеждане до откат от мама,че и булката водят при мама.
За справка- свекървенската тема.

Познавам доста българи, женени за чужденки. Красиви аржентинки, полякини, американки, германки и тн.
Поне за 6 човека се сещам от прима виста.

За един за гъркиня женен познаваш ли? Не се заяждам, ама гърците са такова семе, че не можеш да ги разбереш ако не ги познаваш. Зои и другите ще ме разберат.  Peace Hug

Shlomo, месю младежо, добре дошъл в женския дрънкалник. Имай предвид, че точно с гърците много сме се месили. В северна Гърция има и много българи. Не се самоопределят като такива, защото Гърция ги е превъзпитала. Народа, не е ген, защото той на балканите е мешен. Народа е език, култура, граници. Гърците не се претапят за разлика от нас. И преди 10 поколения да са имали някоя баба гъркиня, то внуците и с гордост ще казват, че са гърци.  Peace

# 85
Аз познавам, тя даже се влюби и в България и след време се преместиха да живеят там. И какво от това? Повечето гъркини, които познавам са отгледани с мисълта, че мъжът вади прехраната, а те командват вкъщи, изключително неприемливо за нашия манталитет. Аз и синът ми не бих искала да бачка като вол, а жена му да му се качва на главата.

# 86
Успешните бракове с чужденци са много по малко, отколкото с родните момчета.
Хубави, лоши...недодялани или страстни....са си наши... Wink и много повече неща ни свързват, защото и ние сме едни съвършени подобни... Wink

Ако си авантюристка и не ти трябват съвети.... Peace
Ако си момиче, което държи на традициите, по-добре не се хващай на това хоро... newsm78

Имам доста показателни истории...но ще ги спестя.  ooooh!

Хубавата "крава" от селото не излиза...   Laughing

# 87
Успешните бракове с чужденци са много по малко, отколкото с родните момчета.

Стана ми чудно, от къде е тази информация?

# 88
  • София
Нещо по темата за свекърви, синове, дъщери
" - Как е дъщеря ти?
- Отлично! Мъжът й я обича, купува й палта, води я по курорти, купи специално кабрио за нея!

-А синът ти?
-Мани попадна на к**ва, води я по курорти, купува й палта.

На никой не му се иска да е прецакан. Ама някои мъже /пък и жени / са като паразити за половинките си.

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 00:23 от wind of some change

# 89
Аз пък наблюдавам, че браковете между българи в последно време нетрайни излизат.
Иначе за гъркини омъжени за българи е по-рядко. Мм имаше една позната в университета, която се беше влюбила в един български младеж. Родителите й като разбраха, 100 пъти идваха в България, майка й се пренесе да живее в бг, за да им развалят връзката. Но момичето беше категорично, че това е нейния човек. Последтвията - оставиха е без наследство в Гърция, но за сметка на това има успешен бизнес в България  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт