Бихте ли се срещали с чужденец

• 13 436
  • 140
  •   1
Отговори
# 120
Adelinda, не си грубианка, напротив на мен ми харесва, че си звучиш обективно.
 ОХ АМАН, ти си разочарована от някой си, който излъгал твоя приятелка, дори не е от първо лице.Знаеш ли колко българи са лъгали мои приятелки?!
 Не съм влюбена в гърците, а в моя си грък, предполагам и другите момичета!
хей, чил, изобщо не визирах теб. Нали се изненадваш от позитивните коментари, реших да дам и негативен коментар. Нямам поглед над гръцкяи народ, познавам много малко гърци, от там този индивид ми се е запечатал в съзнанието.

Срещам повече гъркини, отколкото гърци, и са симпатични.

# 121
Ние си говорим, говорим, ама авторката, ако иска да се появи да каже как се развиват отношенията. Докъде я докара с гърция  Grinning

# 122
Знам ли,може би,но само ако е от бялата раса,да ме извиняват някои,но това е,малко съм си расист.За грък...чувала съм че са мързеливи женкари и майка им стои на първо място,над жена деца и тн.Така съм чувала.

# 123
Мила, аз съм oмъжена за чужденец от 6 години. Много истински мъж, не мисля, че бих намерила такъв в България изобщо. Културната разлика ни беше малко забавна първата година или две, защото той не говори моя език и даже не е Балканец, но с времето се нагодихме един към друг.

Имам близки роднини в Гърция, ходила съм там много пъти като малка- ваканции летни и тн. Гръцките мъже уважават жената до себе си и ценят мнението и. Рядко имат комплекси и като цяло са готина компания. Обичат да се забавляват и тн. Нямам друг опит с тях- интимен например хаха, но като цяло в Гърция хората само танцуват и пеят, това им е в културата. Другото което е много важно. В Гърция едно дете като расте квото и да направи- даже да се омаже цялото в мрасотия- хората около него казват- БРАВО, САМО ТАКА. В България 50% от времето хората ти обясняват как така не може, как това е лошо, как така няма да станеш човек и тн. Така, че прецени какво самочувствие като хора имат Гърците спрямо нас. Да не говорим, че са сплотени като народ, горди и си уважават миналото- всяко едно гръцко дете знае техните танци... Имат си много плюсове хората. Така че според мен му дай шанс, опознай го, виж дали те кефи и си прецени. А и добавя гърците много мразят турците хаха, така че не мисля, че има нужда да ги сравняваш изобщо. Гърците са много специфични хора дори и за Балканите, така си мисля аз Simple Smile

# 124
Не ги мразят турците, това е само проформа, реално не е така. Има и гърци живели в Истанбул. Познавам двойка, българска туркиня, живееща в Турция, учеща медицина тук/ХУБАВИЦА/. Много се обичаха с едно гърче, и то учеше тук медицина. Е бяха в България, не знам по нататък как са се развили нещата. Ходили сме им на гости, сипваха и Йени раки и узо/познайте каква е разликата/.

# 125
Не само съм се срещала, но и съм се омъжила за "чужденец".
Като цяло тази концепция "чужденец" за мен е доста остаряла и ограничена, не се възприемам обречена на една географска ширина (ценности, култура), намирам моите за напълно в тон с тези на мъжа ми и средата ни и не сме имали никакви проблеми, никога. А чужденец означава чужд, както руснаците навремето нарекли германците- немци, защото не разбирали езика им и за тях били неми. В момента лесно се намира общ език, знаем, учим, информирани сме много повече, културните хоризонти са разширени до колкото пожелаем и от нас зависи правилната преценка, не от това "какво ще кажат хората в селото". 
Не отричам, че има много жени и мъже с неправилна преценка, но пак, не е въпрос на географска ширина, а до интелект.

# 126
А чужденец означава чужд, както руснаците навремето нарекли германците- немци, защото не разбирали езика им и за тях били неми.
Не са руснаците Wink Те още не са били държава тогава - българите и другите славянски племена наоколо са ги нарекли така,когато сме започнали да имаме общи граници.

Иначе съм съгласна и все пак трябва човекът да е готов да прави някакви компромиси,за да бъде с чужденец..поне в началото.

# 127

Иначе съм съгласна и все пак трябва човекът да е готов да прави някакви компромиси,за да бъде с чужденец..поне в началото.

Какви, например?

# 128

Какви, например?
Примерно причината защо смесените двойки обиновено са от българка и чужденец от Запада,а не обратното.Че в БГ мъжа може да си намери жена,работник,чистачка и готвачка,докато в чужбина доста трудно би се намерило жена,която е съгласна да е това.Говорим за средна класа.

# 129

Какви, например?
Примерно причината защо смесените двойки обиновено са от българка и чужденец от Запада,а не обратното.Че в БГ мъжа може да си намери жена,работник,чистачка и готвачка,докато в чужбина доста трудно би се намерило жена,която е съгласна да е това.Говорим за средна класа.

Ще се намери, ама няма да е 50 кг. с крак 120см. Бедна държава сме.

# 130
На мен ми се струва доста стигматизращо - българката, като работничка, чистачка и готвачка в едно = добра партия за всеки мъж. Не мисля, че като жени-българки имаме нужда (повече) от такива унизителни обобщения, а и отдавна не вярвам в легендата за българката-труженичка, майка и съпруга. Поне аз съм заобиколена от интелигентни жени с глас и воля.

Така или иначе дали някой е чужденец или не няма особено значение, много често хората чувстват чужди и сънародници. Всичко е въпрос на мислене/среда: можеш да се усетиш много по-близо до човек живеещ в Лилехамер пред такъв от Горна Оряховица.

# 131
Интелектуалките, не перат, не чистят, не готвят, не работят, не си гледат децата, и това било обида.  Joy

Кифлите не го правят, и нямам идея с какви си заобиколена.

# 132
Интелектуалките, не перат, не чистят, не готвят, не работят, не си гледат децата, и това било обида.  Joy

Дали тя криво се е изразила, дали ти грешно си разбрала... По-скоро второто.

Точно пък нея да наречеш кифла! Joy Просто затвърждаваш мнението за себе си...

# 133
Ами това е доказателство, че общият език не е гаранция за разбиране.

# 134
Интелектуалките, не перат, не чистят, не готвят, не работят, не си гледат децата, и това било обида.  Joy

Дали тя криво се е изразила, дали ти грешно си разбрала... По-скоро второто.

Точно пък нея да наречеш кифла! Joy Просто затвърждаваш мнението за себе си...

Какво мнение затвърждавам, лошо впечатление за теб?. Антипатията е взаимна.  Hug Crazy

По кой параграф е срамно за една интелектуалка, да си гледа домакинството? Защото точно кифлите го правят,само си развяват... да не се изразя по цинично. Връзката интелект, и не  иска да готви, да ми се обясни.

Общи условия

Активация на акаунт