НВ-ВМХ, част 94 - за здравословното хранене

  • 42 692
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 210
Шоки,  Много е лесно, по рецепта май е по-добре изварата с жълтъците да се разбие и да стане гъста смес, после се добавят белтъците. Аз пробвах първо така, като смес става по-гъсто, но като краен резултат е същото като направо яйцата цели и изварата. Става течна смес, която изливам направо от блендера върху широка тава с хартия и поръсвам със сусам. Много обичам праз лук, но децата не, та сигурно би било хубаво и с праз за който обича. Та така само 3 съставки със сусама. Пека докато хване видима коричка,  после изваждам, обръщам върху друга хартията за печене и без да отлепям долната хартия, която вече е горна допичам малко, да се доизсуши. Полсе оставям малко да изстине и лесно отлепям хартията. Свършва моментално, нищо, че уж за закуска го правя.
Палачинката с плод/тиква същ¨о е много лесна, тънкостите са, плода на тигана с масълце/кокос да се карамелизира, като омекне се изливат яйцата и се досготвя в тигана без да се обръща, а с похлупак. Според мен може и кокосови стърготини да се сложат за сгъстяване.

# 571
  • Мнения: 6 790
Благодаря ви за тези рецепти, ще ги пробвам аз.  Peace Hug Иначе палачинките се правят при нас в събота (слагам по 5-6 яйца в сместа минимум), в неделя пържим филии в масло Whistling, засега децата ми искат тези неща всеки уикенд, няма мърдане.
Ще опитам тези с тиква, дано да се получат и да ги одобрят, но каквито сме злояди... Mr. Green
Аз пека също извара/сирене с яйца във формички за мъфини и вътре режа чушки, лук, може ядки, и се пече,стават много сполучливи.


# 572
  • София
  • Мнения: 2 092
Мацки, само леекинко да се намеся за пудинг с извара: ако разбиете белтъците на твърд сняг с една-две щипки сол, а изварата и жълтъците - на блендер, после внимателно добавите белтъците, без да спаднат, ше имате един невероятно пуухкаав пудинг! А ако накрая му тръснете отгоре и масълце, и поръсите с шарена сол, пазете си пръстите, ако ще ви трябват и за после! По същия начин може вместо извара да се сложи сирене, и да се сложи вътре попарен и ситно нарязан спанак, или запържен праз, охх... и с черно пиперченце напудрено... нямам думи направо. Абе, изобщо питай дебел човек какво е вкусно. Ако седна да се развихря, Омар Хайям пасти да яде пред мен.

# 573
  • Мнения: 6 425
Ех, благодаря за рецептите! bouquet Ще ги пробвам.

# 574
  • От Луната
  • Мнения: 6 218
Аз на тези кексчета (пудинга на Детелинка го слагам във форма за мъфини) им слагам шунка  Mr. Green и кашкавал и каквото има в хладилника общо взето Simple Smile . Правя си малки сандвичи с тях, или си слагам домат, краставица. С две се наяждам доволно Simple Smile. Ползвам ги като хлебче, 1 към основното ядене, особено ако е някакъв кебап.

# 575
  • Мнения: 1 493
Понеже се засегна кулинарна тема, та къде без мен. Crazy
Да споделя, че и аз правя често тази яйчена палачинка с прясно мляко. Става супер бързо сутрин, което за мен е важно. Обикновено си я мажа с домашна лютеница и сирене. Сладка още не съм я опитвала, но става наистина много пуФкава.
Аник, за тази "питчица" със сусама каква извара ползваш, ако взимаш от Германия? Кварк?
Утре ни е ред за английска закуска, което за мен е като празник. Успях при последното ходене до Холандия да намеря истински английски бекон. Яйцата са бъркани по Гордън Рамзи, както в темата за рецептите. Ще опитам да отвлека вниманието от лиспващия хляб с гъби и домати на скара.

# 576
  • Мнения: 2 201
Като стане дума за ядене и се появявам  Laughing
На Аник питките не са ли като опалянките?
Обикновено ги правя с хуск, но и без хуск стават подобни Simple Smile Открих, че и розмарин или мащерка много ходи като подправка на тези питки (аз обичам) Simple Smile
С праз става чудесно, хапвам за обяд, може и със зелен лук  ooooh!
 Crazy


# 577
  • Мнения: 1 493
Суха Мащерка, точно твоята доматена супа правя в момента. Heart Eyes
Питките са баш опалянките, или пък упсита.

# 578
  • Мнения: 958
ааа дайте и супата моля  Hug
Аз трети ден ям сусамовия хляб с майонеза и кисели краставички  Mr. Green

# 579
  • Мнения: 5 714
На Аник питките не са ли като опалянките?
Да, или упсита. Simple Smile
Дана писала, извинявам се.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=670396.540;topicrefid=20

# 580
# 581
  • Мнения: 210
Dana, изварата ми е местна, люксембургска, много е по-мокра и сочна от немския кварк. Като тръгнем на пазар... И почваме да събираме различни артикули от различни държави. Затова и купувам по много като се докопам до желаните неща. Имаме 2 хладилника и ги пълним за седмицата. Но големите деца обядват в къщи, училищата имат 2ч обедна почивка, а също и ние обядваме в къщи. Пълен контрол над храната.

Рецептите не са мои, най-вероятно сте ги обсъждали вече.
Вие какви тигани ползвате? Аз все ползвах керамични, но се изхабява покритието и все трябва да ги сменям, а и нещо им нямам доверие къде отива това покритие. Та сега се уча да ползвам един cast iron тиган. Не знам точно как се води на български, но ми е нещо трудно. Ще я видим как ще я бъде.

# 582
  • Мнения: 5 714
Аник,
и аз съм като теб: имам керамични и ги подозирам.
С cast iron (чугунен) също ми е малко трудно.
От тенджерите имам 2 чугунени с емайл покритие и slow cooker.
И ние сме 5-ма. Simple Smile

Забравих по-рано да ти пиша, ако искаш да погледнеш ферментирало рибено масло.

# 583
  • Мнения: 2 201
Суха Мащерка, точно твоята доматена супа правя в момента. Heart Eyes
Питките са баш опалянките, или пък упсита.

Дано да ти хареса  bouquet

За рибено масло съм ползвала ферментирало на green pasture и на капсули, и течно (с вкус на какао). Не е приятно, но четох, че е добро. Сега почивам, може да подновя зимата пак.

# 584
  • Мнения: 958
  Мерси  Hug

И аз имам голяма драма с керамичните, вече 4ти тиган хвърлям. Последно си купих цял сервиз чугунени, но не знам защо не мога да докарам в тях палачинка, късат ми се. А единият е специално за палачинки  newsm78

Шоки цял ден чета блога за хашимото, който пусна и специално за натуралните Т3 от прасе. Много полезен, благодаря  Hug
До колкото разбирам се купуват само с рецепта. Намерих нещо подобно в ай хърб но не е същото сякаш. Дали има лекари в България които го предписват и дали изобщо го има в България?
http://www.iherb.com/Natural-Sources-Raw-Thyroid-180-Capsules/50581
http://getrealthyroid.com/why-get-real/wp-thyroid/

Общи условия

Активация на акаунт