Искам да кажа ... (57)

• 36 253
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • Ямбол
...
Мокоу, Москю, тая да пусне на децата Уинд ъф чейндж  Mr. Green ...
И аз за него се сетих.
Днес имат пак английски, ще я разпитам как е минало. Преди това обаче щателно ще проверя домашната и урока. Горкото дете, какво му дойде до главата - майка му да го проверява.

# 406
Здравейте дами!

Навремето имах една учителка по английски в читалището, която вместо по учебника ни юркаше да слушаме песни и да вадим текстовете. Зор си беше, сега ръцнеш в нета и хоп-готово. Чак касетките се скапваха от превъртане.

Ех, къде ме върна, в ученическите ми години!
Точно така учихме език, песни, превъртане на касетки...

То беше като минутка отдих от урока, а се запалвахме и обогатявахме лексиката
текстовете "вадехме" на специални тетрадки, май още имам запазена някоя Simple Smile

# 407
  • Ямбол
Ами ето, колегите са намерили начин да учите с желание. Пък наш'та гУс'жа... ще се прави на лоша.

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 10:43 от Лилянa

# 408
  • София
И аз се сетих за Уинд ъв чейндж, ама там не казват ли Москва?  Laughing

Иначе и ние вадехме текстове, вярно  Laughing Another day in paradise на Phil Collins Simple Smile

# 409
  • sofia
И аз се сетих за Уинд ъв чейндж, ама там не казват ли Москва?  Laughing

Мотото на моя мъж е "не е важно как и какво говорим, важно е да се разбираме" Laughing
Ето, вие ме разбрахте какво искам да кажа....останалото са детайли.

Лиле, това не се случваше в училище, а на външни занимания с група от 5-6 деца. Към читалищата имаше курсове по езици, танци, пиано и пр.

# 410

Лиле, това не се случваше в училище, а на външни занимания с група от 5-6 деца. Към читалищата имаше курсове по езици, танци, пиано и пр.

При нас точно в училище се случваше.

# 411
  • София
И ние вадехме текстове на песни. И четяхме едни много готини страшни разкази. Имахме невероятен учител по английски език. Часовете с него бяха много хубави, разчупени и съвсем не по учебник, тоест бяха по учебник но някакви ксерокопирани учебници ни раздаваше - мисля че бяха британски, по английски за чужденци. А учителят ни беше разкошен човек, умееше много завладяващо да говори и да ни заинтригува. Въпреки че имаше физически недъг, дори и най-големите гамени се отнасяха с уважение към него.
Няколко години след като завършихме се ожени за своя ученичка, току що завършила училище, ама... човещинка  Rolling Eyes

# 412
  • София
Е, то и ние имахме една англичанка, преподавателка, с Корпуса на мира беше дошла - и се ожени за един наш мачо след като въпросния завърши училище  Laughing Човещинка си е баш  Laughing

# 413
  • Mediterraneo
Съболезнования, Евил. Много обичах дядо и баба, много! Повече от родители ми бяха! Пусто и празно ми е без тях, въпреки че ги няма вече от 3-4 години( на дядо ще станат скоро 5). Животът ми е белязан от тяхното присъствие и това ми носи удовлетворение.

В този ред на мисли си говорим с моя мъж, че не сме обявили пред никой, че искаме да сме донори след смъртта. По новините видях новина-спасени с донорство. И това е новина. Жалко.

И ние искаме да сме донори. Държим на това и близките ни трябва да се съобразят. Не знам как да "го обявим", засяга ли някого друг това решение, освен мен/него? Нали решението се взема в такъв момент от съпруга/ съпругата?!

При нас точно в училище се случваше.

И ние го правехме в час. Имахме млада и готина учителка едната година, много ни се връзваше на акъла и ни позволяваше.

# 414
  • София
Е, то и ние имахме една англичанка, преподавателка, с Корпуса на мира беше дошла - и се ожени за един наш мачо след като въпросния завърши училище  Laughing Човещинка си е баш  Laughing
Хахаа, познато.
Когато ме приеха в английската, точно предната година след бала, американецът, който е преподавал, си е отвел с него една абитуриентка.  Grinning

На нас един от учителите ни беше също американец - нисичък и пълничък, но голям сладур. Живееше в къщата на една от ученичките, с нейното семейство. Аууу, как се караха и псуваха двамката, ама така едно - приятелски. Но пък момето бързо научи езика.  Mr. Green

Много мога да разказвам, интересни години бяха.

# 415
  • София
Те май се познаваха нашите и вашите англичани и американци, заедно бяха налазили насам  Laughing
Ама си беше весело, да  Flutter

# 416
Съболезнования на всички, загубили близки. Много е тъжно, но е неизбежно да се сблъскаме с това.

Крилцата не съм ги правила, но не ме притеснява използването на кола, мед или нещо друго. Аз правя "стики уингс" със сладко от сини сливи и са много вкусни.

# 417
Аз правя "стики уингс" със сладко от сини сливи и са много вкусни.

Дай, моля, рецептата!

Аз в готварския влизам "на пръсти" ,по Коледа и по избори hahaha
Но от тази тема научих много полезни неща в готварството.

# 418

Аз в готварския влизам "на пръсти" ,по Коледа и по избори hahaha
Но от тази тема научих много полезни неща в готварството.

Joy
И аз така и за двете неща 

# 419
  • София
Onna, какво каза доктора за Емма, интересно ми е, защото дъщеря ми само при това "светило" не съм я водила, а се бях засилила миналата година, но не исках да чакам дълго за час.

Общи условия

Активация на акаунт