Искам да кажа ... (57)

• 37 024
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Цвети,честит рожден ден!Бъди жива и здрава,щастлива и обичана  bouquet

# 676
Емма кашля постоянно от както е станала сутринта. И като казвам постоянно имам предвид че не е спряла дори за 2 минути - правих инхалация с вентолин, давах небетшекер и бонбонки за смучане, и пак инхалация само с физиологичен разтвор и чайче и водичка и исла и какво ли още не. И няма и няма  
Onna,дъщеря ми е от малкият процент деца, при които инхалациите, независимо с какво,само влошават положението и засилват пристъпите, на докторите им отне около 18 месеца да го установят. Имай впредвид, че има и такива деца.
А причината установиха ли?
Прочета ли такива проблеми, то споделям личния си опит с моя син.
През 1992г синът ми го "повтори" пневмония през 3 дни!!!
До ден днешен съм благодарна на докторите, които търсиха причината,
а не лекуваха следствието.
На третия ден от втората пневмония я намериха: ГЕР
Лечението бе хранителен режим и начин на спане.
При наличен ГЕР даването на много течности утежнява клиниката.

"ГЕР провокира хронична кашлица чрез няколко механизма. Аспирирането на стомашен сок, съдържащ солна киселина, пепсин, жлъчни киселини и панкреасни ензими, е един от основните фактори, водещи до възпалителни промени в дихателните пътища и кашлица."
http://spisaniemd.bg/md/2012/08/simptomite-pri-detsa-s-ger-korel … estta-na-refluksa

# 677
Здравейте ! Доста сте изписали и нямам време да го изчета.
 Ще пращаме колет на детето и уж ще готвя / правя нещо си и се чудя още .
  Иска баница -ама май ще мухляса за 5 дена че и повече .
 Та се чудя какво да е . Пише до 5 работни дни ще пристигне .

# 678
Цвети честит рожден ден и от мен  bouquet. Пожелавам ти мноого здраве, щастие, любов и сбъднати мечти  Hug

# 679
Честит Рожден Ден на Цвети  bouquet

# 680
Цвети, честит рожден ден bouquet Желая ти здраве и любов. Да си много щастлива.
Онна, отидете в детското отделение на Александровска до Майчин дом. Има и дежурни лекари. Мизерно е, не са особено любезни,  но според мен са добри специалисти и веднага могат да разграничат астма от друг проблем.

# 681
Още веднъж благодаря на всички за хубавите пожелания. Мило ми стана.. Hug

Почерпих се подобаващо (и заради вас) с тортичка. Остана и за утре, разбира се. Grinning

Може по някое време да се включа да ви кажа Наздраве.

# 682
Сега се прибрахме, излезли сме в 8,15 - голямо обикаляне беше.

Честит рожден ден Цвети  Hug Да си жива и здрава и много щастлива bouquet

Жармен, много са 5 работни дни. Не може ли по-бърза пратка. Каквото и да приготвиш, ако не е вакуумирано, голям риск да пристигне развалено.

Онна, едно време баба ми имаше астма и си вареше подбел. Овкусяваше го и го пиеше наместо вода, студен също е хубав, не е със силна и неприятна миризма. Когато бяхме малки помня, че мама и на нас ни правеше чай, много успокоява кашлицата. Прецени/прочети и опитай, дано пък да помогне и на вас.
ето линкове: http://www.zdrava.bg/bilki/podbel/, http://bilki.pharmacy-bg.com/2448-podbel.html
Аз също съм правила запарки за сина ми като е имал силна кашлица.

# 683
Ами то няма да има какво да се развили  -кашкавал и сирене и разни лютеници и сладка .
Отказах се да правя - напълни се кашона и станал 30кг.

# 684
Цвети, честит рожден ден. Здраве на теб и семейството ти.

# 685
  • София
Благодяря ви на всички за съветите и подкрепата  Hug
Сякаш като се занимава с нещо и е ангажирано вниманието ѝ - кашлицата изчезва  Rolling Eyes Докато бяхме в мола да гледаме динозаврите не се е обадила нито веднъж да се изкашля, качихме се в колата и започна да кашля, след това почакахме брат ѝ да му свърши курса на една площадка - никаква кашлица докато си играеше там, прибрахме се - и кашлицата се почна с нова сила. Няма никакво подобрение след инхалацията с вентолин, а преди определено имаше подобрение и кашлицата ставаше по-влажна.
Акаша, не са ми казали че трябва да е здрава за да се изследват въпросните протеини, само че не трябва да е приемала противоалергични неща последната седмица. Едното, което трябва да изследваме е Еозинофилен катионен протеин (дано правилно да го пиша), а на другото му забравих името.

И искам да кажа че има все още добри хора. В мола Емма си забрави чантичката - една готина "мадамска" чантичка, в която си беше сложила няколко играчки. Сетихме се чак след 2 часа за нея  Blush Върнахме се да я потърсим и някоя добра душа я беше предала на Информация. Дано на този човек да му се случват само хубави неща  Heart Eyes bouquet

# 686
Малкият ми син каза, че иска да стане фризьор Rolling Eyes, за първи път чувам подобна детскомомчешка мечта. Баща му веднага изкоментира "сакън", щото малко страдаме от предразсъдъци за ориентацията на тази част от мъжкото съсловие, а дребното измърмори "спокойно, вие тогава вече ще сте остарели, което е жалко де"....
Набрахме много челядинки. Гроздето обрахме също, ама нищо не свърших вътре и къщата е някакъв ужас... Писна ми, не мога да се справям с домакинстването и това е.

# 687
  • ту тук, ту там
Честит рожден ден, Цвети!
Желая ти хиляди слънчеви усмивки и повече сбъднати желания! Бъди здрава и щастлива!  Hug

# 688
Цвети, бъди здрава и много щастлива! bouquet
Елени, минавай по-често в темата. Питах скоро за теб
Она, много ме зарадва случката ви в мола
Валери, поставил ви е на място вашият син Laughing Laughing Laughing

# 689
  • Варна
Onna-bugeisha чета те и направо ми се къса сърцето.
То големи мъки, дано се установи причината, че да
е се оправи  малката. Представям си какво ти е  Hug

Изблизах цялата къща преди обед, натоварих децата
и право на бабин дом. Отидох на йога с приятелка,
много добре ми се отрази... е малко се оризелих, ама
не е страшно. На финала, на релаксациите инструкторката
нарежда: "отпуснете пръстите на краката, отпуснете
бедрата... и т.н." и не помня дали стигнах до главата, ама
помня, че сънувах... но като излязохме от релаксацията
се оказа ,че съм и похърквала и се чудя що се смеят другите.
Ами така е... станала съм 6ч. все пак , та се оправдах  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт