Искам да кажа ... (57)

• 36 267
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Като не съм й чула мнението по въпроса няма как да знам. Grinning  Толкова щастлива ,че няма време да напише и ред .
 Мое право си е да пиша каквото реша .
  Навеси разни сме имали на село - не са удобни. Това е.
 Живяла съм и на село и в град и да съпоставя нещата мога напълно адекватно.
 Друг е въпроса на манталитета на хората от село - черпя от извора постоянно .
   Слънчев ден ви желая и за да списвате форума явно имате добри мъже и сушилни / миялни и тям подобни подобрения . Тук му се радвате на писаниците -  ама да не ви е в къщата ви го пожелавам  Grinning

# 136
Зелето и аз го харесвам постно и с домати, точно като Куркума, но без захар. Често обаче му слагам кайма.

Лиляна, моля те, дай рецептата за прясно зеле с кайма.
Леля ми правеше такова ястие, обаче не съм се чувала с нея от месеци, сега ако и се обадя за едната рецепта ще ми е неловко.

За сушилнята- аз също обмислям такава покупка.
Бях много против, но вече не се издържа с тази влага.Детето ходи с униформени бели ризи, ами все едно е,че е банкер, ама като имат изобр. изкуство- все едно бояджия.Поне ризи,чаршафи и хавлии да суша, пак ще е достатъчно.

За орхидеите- благодаря много за съветите!
Искам да попитам още нещо- бях чела някъде,че водата трябва да се преварява, а аз не го правех.Водата при нас е много варовита, да я преварявам ли?

За болните дечица- един съвет- моят син много често прави бронхити за съжаление. Дадоха ми съвет- да правя чай от подбел.Купувам го от билкова аптека.Пресича слизането на възпалението, последния път, слава Богу, се разминахме само с ОВИ, без да се влоши кашлицата.

# 137
Гледам на Контеса аватара и така ми се иска да се променя с такъв топъл есенен цвят коса...Май ще тичам за оцветител следобед Flutter

# 138
Светкавица - аз никога не съм преварявала водата. Но можеш да опиташ.

# 139
И аз не си давам сушилнята за нищо на света. Не обичам да простирам, а така дрехите са изсъхнали за два часа. В Бургас зимата прането седи по 3-4 дни на простора и пак е влажно.
На децата дрехите, след като са минали сушилня, не ги гладя. И да гладя не обичам.

# 140
О, Ванини, аз с едно не си и помислям да простирам, а на теб с две определено е облекчение.

# 141
О, Ванини, аз с едно не си и помислям да простирам, а на теб с две определено е облекчение.
Да, Съни. Ние всъщност купихме сушилнята, докато бях бременна, точно за да си улесня живота. Заради същото си взехме и филтърна машина за вода на Цептер - за да не се налага да преварявам вода, а и за нас е добре да пием от нея.

# 142
Да, улеснявай си живота, за да можеш да се радваш по-дълго на сладурите. Те как са?

# 143
Сезонът на многото дрехи. Не е много за харесване.

# 144
Добре са Съни, благодаря. Растът и дебелеят.  Simple Smile

# 145
О, аз гладех дрешките на дъщеря ми задължително, всичко което се докосваше до нея гладех, до годинка гладех и стерилизирах и  шишета и всичко.

# 146
Аз гладя всичко, така съм свикнала и нямам проблем с това.

Но това бавно сушене ме изнервя през есента и зимата, а не обичам да суша по стаите.

Какви са най-малките размери сушилни, нямам много място.

Друго, което обмислям е да си купя най-после и аз машина за хляб.Но се притеснявам,че ще ям много.

# 147
За орхидеите- благодаря много за съветите!
Искам да попитам още нещо- бях чела някъде,че водата трябва да се преварява, а аз не го правех.Водата при нас е много варовита, да я преварявам ли?

Няма нужда да преваряваш водата. Аз си наливам вода от чешмата в няколко бутилки и я оставям да престои поне денонощие и тогава спокойно можеш да поливаш  Peace
Винаги имам бутилки с престояла вода. Така поливам и другите ми цветя.

# 148
  • София
Моята сушилня е комбинирана с пералнята. Доволна съм и от двете, вече 7 години не се е развалял, пу-пу. Имала съм фалове със сушилнята, като 2-3 мъжови пуловера, които вече могат да се носят от голямото момче. Но това беше само в началото докато си свикнем с нея. Сега съм оттренирала какво как да суша  Wink

# 149
  • София
Друго, което обмислям е да си купя най-после и аз машина за хляб.Но се притеснявам,че ще ям много.

И аз така мислех, ама хляба от машина ми е по-малко вкусен от купешкия  Laughing, а и с по-малко ме засища и всъщност за мен става обратното.

Общи условия

Активация на акаунт