(Сф) 1-4 клас: 56-то СОУ vs 40-то СОУ (Люлин)

• 26 580
  • 177
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Кашата е пълна с класирането  ooooh! Ние искахме да сме с две приятелчета - нямало проблем. Обаче какво да видя днес... Едното дете е в друг клас, а другото го няма в списъка  Rolling Eyes

# 121
и ние искахме с две, само с едното сме, другото е в друг клас.
Уж, нямаше проблем.

# 122
От facebook на 40 СОУ:
----------------------------
В края на учебната година се реших да споделя своето мнение за училището, разрира се, не защото не уважавам учителите по принцип, а защото не уважавам учителите, с които се срещнах по пътя си, придружавайки детето си, в това така наречено училище. Най-щастливият ден за нашето семейство е последният ден на нашия син в това училище, прекаран в дразги, интриги, обиди и все така "прекрасни неща". Знам, че много хора ще ме упрекнат. Обявените за луди деца на това място са приети прекрасно в други училища. Не се страхувайте да си преместите детето и да опитате друго, не се оставяйте да ви обявяват за луди и да Ви пращат например в "Закрила на детето", в "Свети Наум", за да проверят добре ли е, или на други места. Не се оставяйте и вярвайте, че човек не трябва да се страхува да защитава детето си и да търси най-подходящото място за него. Не се оставяйте да ви манипулират и да ви обясняват колко са загрижени за вас! Нищо подобно.... Тук сигурно ще пишат само ласкателите на училището, но искам да подкрепя всички унижавани и обиждани родители, които не посмяват да повдигнат глас, а се чуват по телефони, разговарят по кафета или на улицата, но в името на това да не навредят на детето си, не смеят да изкажат мнението си. И с право, защото още при първия опит, всичко се обръща срещу детето!!!!! Факт!!!!! И така, върви народе възродени! Повярвайте, има училище за всяко дете!
----------------------------------------------------------------------------------------

# 123
  • София
В интерес на истината и аз не очаквах да набера толкова фрустрация, обида, гняв и разочарования покрай класиранията по класове. Изумена и дълбоко засегната съм от ситуацията. До класирането впечатленията ми бяха чудесни. Сега съм с много смесени чувства. А тепърва предстои самото започване на училището...

Използвам случая да ви поканя в текущата тема за бъдещи първокласници, където на мен лично ми е много полезно да споделям и обменям информация: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=924564

За четящите след 2016/2017 уч. г.: потърсете своята тема, вероятно в НАБОРИ, ако няма сериозна промяна в структурата на форума  Peace

# 124
Мен, честно казано, не ме интересува вече класирането. След като говорих с директорката, оправиха това с другарчетата, както бяха обещали. Сега гледам напред към 15 сетември. То само тук ща да беше така.... В елитно школо в центъра, на мои познати директно са им назовали сума за дарение, ако искат да приемат детето.....

# 125
  • София
днес на сайта на 56то има нови списъци с разместени деца.
моля ако са изместили детето ви, да споделите дали са ви уведомили.
п.с. нашите деца отново не са събрани. изместили са друго дете в този клас, но не и нашето. изместили са дете дори от полудневния клас пак в този клас, но не и нашето.

# 126
Ние сме където сме и с когото помолихме да сме.
Пъ.съ. Не познавам никого от ръководството и не съм с връзки Simple Smile

# 127
От facebook на 40 СОУ:
----------------------------
В края на учебната година се реших да споделя своето мнение за училището...

Моля за линк към тази фейсбук група или страница. Същото го има писано и тук в отделна тема, но бих искала да видя и коментарите на други родители по темата. Благодаря!

# 128
  • София
Учебната година започна! Успех на всички!
Ние сме в 56. Имам вече сериозни разочарования. Дайте съвет какво се прави в такива случаи.

# 129
Учебната година започна! Успех на всички!
Ние сме в 56. Имам вече сериозни разочарования. Дайте съвет какво се прави в такива случаи.

Какви са разочарованията, ние сме се насочили натам за догодина. А и все още е доста рано, те и два дена не са минали....

# 130
  • София
Говори се, като начало.
Ако прецениш - разкажи повече, за да получиш по-адекватни идеи и съвети  Peace
И ние избрахме 56-то и отпочнахме.

# 131
  • София
Да, наистина сме съвсем в началото. Имам желание да изчакам, да. Все пак първите впечатления са показателни и те ме безпокоят.
1. Класът ни от полудневен е трансформиран в смесен. Без никакво известие. Не че е фатално, но смятам, че така децата може да формират групички и да се създадат условия за изолация на едните или другите. Причина имало и то е, че били недостатъчен брой желаещи за полудневно обучение.
2. Няма никакъв принцип за разпределение на децата по чиновете в класната стая. Поне адекватно не е обявен и става явно по натиск на родители.
3. Два дни учителката сутрин ни посреща изключително сърдито и назидателно, че децата се бъркали кое е тетрадка, кое е буквар и родителите грешно са подредили раниците с всички номера тетрадки, а не само 1ви номер. Не носели мокри кърпи, искали да ходят до бюфета. Ако има такива случаи защо не се обсъжда това индивидуално. Моето дете нито е с объркана раница, нито е без мокри кърпи, нито иска да ходи до бюфета, а е принудено да бъде порицавано в комплект.

# 132
Мигла, за последното - обърнете внимание на учителката. Явно още не може да ги запомни и затова говори общо. Но според мен става дума за проблем с конкретния учител...

За чиновете не разбрах, не му дават да седне, където иска ли?

# 133
Хм, сега виждам, че има тема за тези училища.
Ние сме в 56-то.
На този етап съм доволна. Е, то са минали два дена, децата още не се познават и не си знаят имената.
Моето не се оплаква, за сега, дано така да е и занапред.
За полудневната към смесена, нормално, предвид ситуацията, в която живеем  - много малко, да не кажа единици са тези, които могат да си вземат детето на обед. За някои и 17:30 е непосилно, тъй като повечето работят до 18. Предполагам не са могли да съставят клас с, да речем 10 деца, чиито родители са изявили желание за полудневна. Това, дали ще доведе до разделение, по-скоро си зависи от учителите.
Моята щерка също я преместиха, тоест всички са ги разместили, но ми го каза ей така, просто като случка от деня, без излишна драма, а седеше с две други момиченца от градината си.

Относно забележките, предпочитам да знам какво става в класа, дали има деца, на които се дават пари и тнт. За папките и тия работи, аз още в ден 1 сложих само първите тетрадки по математика и български и оставих читанката вкъщи, защото те сега пишат ченгелчета Simple Smile Предполагам на учителката не й е много лесно, родителите на първокласниците са винаги много объркани, имат куп въпроси, кой какво къде, как и защо разбрал, не разбрал.

Като цяло, не виждам някакъв сериозен проблем. За мен проблем е - вербална и физическа агресия между децата. Е за това, няма да си мълча, особено, ако не се взимат мерки от родителите или учителите.

# 134
  • София
За полудневния клас всички разбрахме вече, че нямало достатъчно желаещи, а е имало доста върнати кандидати за 1 клас и са го направили целодневен. Защо обаче не са уведомили адекватно - не зная. Бих поискала разговор непременно. Останах с впечатление, че децата имат право да си тръгват на обед без проблем, ако са заявили полудневна паралелка?

За чиновете нашата класна каза, че първите седмици ще се размества, докато ги опознае и прецени кой вариант ще е удачен за постоянно. Моят човек за начало е изместен на по-заден ред, защото се оказал висок. Не виждам нещо ненормално в това?

За подредбата на раниците пуснах не един и два статуса тия дни. Сложно е, децата не четат още. Уж мислих система за обозначаване, но тая работа с тетрадките вече доомаза нещата. Някъде учителят е дал система за обозначаване на тетрадките, но на нас дадоха свобода. Ако не са ви обяснили детайлно какво ТОЧНО искат да сложите в раницата, не си оставяйте магарето в калта. Учтиво, но твърдо обяснете, че сте за първи път с първолак (очевидно) и че назидателният тон не помага никому.

За лавката: радвайте се, че поне не са ги пуснали. Аз бях неприятно изненадана да разбера, че не само са ходили, ами и са пазарували... моят човек е получил пари от някого, които изхарчил за боклучка  Tired Говорих, разбрахме се, но отчитам за своя грешка, че, както се оказа, не ми е хрумнало изрично да изисквам дискусия по въпроса на родителската среща. На следващата ще знам. Имаме поне няколко деца с телефони, часовник-телефони, и, очевидно, пари.

Накрая, при нас адски ефективна за обмяна на информация се оказа фб групата на класа. Може да обмислите и за следващата родителска среща (скоро) да уговорите създаването и допускането в нея  Peace

Общи условия

Активация на акаунт