Есен златокоса, дрипава и боса - Априлски бебета 2015 Тема 4

• 62 557
  • 441
  •   1
Отговори
# 240
Детските кухни не са ли след 9 месеца? Аз мислех след 10-тия месец да я запиша, дано до тогава сколасаме със захранването.
Днес сме с 38,2 мъчи ни зъбчо  Cry

# 241
  • Бургас
В Бургас има частна,която е от 6-тия месец

# 242
  • софия
Тази кухня е от шестия месец. Повечето са от 10 месец.

# 243
така е Маце, обаче като бях в Испания, много от нещата, които тука ги дават чак след еди кой си месец или след годинка-две, там присъстват в бебешките пюрета и кашите. За това реших, че ще му давам и от тях. А и той не изяжда по едно киви на ден. Слагам го задължително без семките, макс. количество колкото монета от 1 лв. (е не се сетих по-добро определение за количеството Simple Smile )  Четох из нета, че някои го дават и след годинка, защото се води силен алерген, като ягодите, други го причисляват към средно алергенните праскови и кайсии, трети го дават на сок или пюре още от 5-6 месеца. Мен ме изкуши заради факта, че е пълен с витамин С, а и до сега сме нямали никакви алергични реакции към нищо, да чукна на дърво. Дори домат съм му давала, макар и за него мненията да са същите. Според мен всичко зависи от поносимостта на детето, а и разбира се да се предлагат в съобразени количества и с повечко внимание тези продукти.

Повечето кухни са от 10-тия месец, за да може малчовците да са хапвали вече кис. мляко, яйца и месо.

# 244
  • Варна
Да се включа и аз към тази тема.Бебка се роди на 10.04.Въпросът ми е дали мога да й давам от нашия чай-липа и лайка?Бабата ни е набрала и ние го пием с удоволствие,но дали е подходящ за 8 месечно бебе(до сега не съм й давала бебешки чай).

# 245
Лайката се води алерген, а за липата не знам. На баткото правех попара с чай от липа, но определено беше не по-рано от годинката. Ама не помня точно от кога.

# 246
На нас педиатърката ни каза, че можем да правим попарата на бебата с чай от липа или шипки, така че може и чайчета от това да се дават Simple Smile

# 247
  • Под кленовите дървета
С Ники ползвах навремето за първа кухня "Мама Люси" и бях предоволна, а и носят до вкъщи. После минахме на Беборани Simple Smile

# 248
Лайката влиза в състава на бебешки чайове,но пък е алерген,както е казала Меги,така че аз не бих я давала на този етап.

# 249
Да се оплача, че нали оплакването тук помагало-малкият е с повръщане и разстройство. Зарази се от батко си.Мрън!

# 250
Меги,бързо оздравяване и на двамата!

Вички ли са във фейс,никой ли не пише в нашата темичка тук вече? Rolling Eyes

# 251
Аз преди време питах за закуската, вече съм въвела два вида закуска и ще споделя. Единият е попара от сухар, малко масло, извара, лъжичка АМ и вода, а вторият е бисквитки (бебешките) с 1 л. АМ и вода, много ги харесва и двете. Купих и малки макаронки, скоро и тях ще пробва. Започваме със заешко месо месното захранване, жълтък яде вече и общо взето нищо не отказва, има голям апетит моята девойка. Дневното меню е кърма, закуска, обяд, следобедна закуска (най-често каша с банан), вечеря 240 АМ и кърмене по малко, когато иска.

# 252
Явно тази темичка замира, всички пишат във Фейса вероятно. Жалко! А в началото колко бързо стигахме до края и се почваше нова тема.
Ние сме малко по -добре, ама с яденето е зор голям.Струва ми се, че и зъб ще пробива пак. Като оздравее юнака напълно ще трябва да почна и аз жълтъка.

# 253
  • Под кленовите дървета
Оууу.....аз щях да въвеждим жълтък и кисело мляка ама забравих Simple Smile
Аз лично тук предпочитам да пиша.

Оффффф...как да  го накарам това бебе да спи цяла нощ?

# 254
  • Варна
А ние сигурно можем да влезем в историята като най-бавно захранващото се бебе.На 8мес и 10дена сме и ядем с триста зора около 30г пюре или каша.Не иска бебка нищо друго освен кърма.Когато види лъжичката и стиска устата и следва едно мрънкане.Давала съм й зеленчукови пюрета,каши,банан...не и не. ooooh!Сега мисля да й давам плодови пюрета.Стискайте палци да имаме късмет.Другите деца около нас вече са на кухня,а ние ако успеем да минем на кухня до годинка ще е чудо..

Общи условия

Активация на акаунт