Татуировка ... с името на бивша приятелка

• 21 288
  • 384
  •   1
Отговори
Здравейте!

Имам сериозен приятел, с който сме в добри отношения, разбираме се, обичаме се, обсъждаме появата на бебче дори. Още на първата ни среща забелязах доста голяма татуировка на ръката, която не успях да разчета. Попитах, но той отклони темата. Мина известно време, без да ''ровя'' и да се интересувам особено какво е било всъщност. Бях разбрала случайно как се казва предишна, дългогодишна - близо 10г., приятелка. На едно море, какво да прави човек по цял ден на плажа, разчетох неговото и нейното име там  Shocked . Останах като ударена с мокър парцал. Той потвърди, но нямало нужда да знам. Втълпявам си, че това е минало и няма значение, но всеки път като я видя, а това е ежедневно по няколко пъти, се чувствам зле,  излишна дори, дразня се. Избягвам да мисля над нея, за да не се затормозявам, но понякога просто се случва...

Как бихте реагирали? Има ли някой от вашите мъже, татуировка с името на бивша... Как го приемате? Sad

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 15:27 от bubanka

# 1
Не бих реагирала добре но се пак щом казва че е в миналото защо не пробваш да го накараш да я поправи що се чувстваш по този начин щом я видиш

# 2
  • Tам през Атлантическия океан
Хм , интересно него не го ли дразни или само се дразни да го питат за татуто   Whistling . Тъпо ,  мого тъпо  Crazy
Тя ли го я зарязала или той нея ? Да не въздиша по миналото и затова да не предприема нищо  newsm78 да я заличи или преправи  Rolling Eyes

# 3
Глупава ситуация. Не ми се е случвало и, ако ми се случи би ме дразнило ежедневно. Но аз съм патологично ревнива, за други може да няма значение.

Заличаването е скъпо и болезнено.

# 4
Ох  ooooh!
Неприятно е със сигурност за теб, мога да предположа. Човекът се е белязал за цял живот, обаче наистина има случаи, в които шаренията просто си седи по тялото и той не й отдава значение.
Съветвам те да се фокусираш върху настоящето и бъдещето, остави миналото да си лежи в прахта и не си докарвай излишни главоболия.  bouquet

# 5
  • София
Много глупава ситуация. Затова съм против увековечаване на имена чрез татуси.
Тау студията са много напреднали вече и могат да я забозат така че да изглежда Ок, но да не личи името.
Да действа, ако ли не - да си носи татуса вместо теб.

# 6

Заличаването е скъпо и болезнено.
В такива случаи обикновено рисуват нещо друго върху татуировката. Може да се получи много добре.

Иначе нямам какво да кажа, по принцип не харесвам много татуровки, а пък с имена съвсем, безкрайно глупаво ми се струва.

# 7
Не знам как да обясня, за да не бъдете субективни...

Понеже и двамата имаме татуировки, знаем как става номера - може да се преправи с нова отгоре, по никакъв повод не искам от него да я заличава с лазер, защото е болезнено, искам само да я поправи. Обаче неговия отговор по повод татуировката е - няма какво да направя.
Доколкото знам, връзката е била истинска, още повече, че е продължила толкова много време. Едва ли някой е очаквал да се разделят. По негови думи ''просто е приключила''. Нямам идея кой кого е зарязал, а  и не се интересувам.
Друг проблем е ''късметлийското'' съвпадение - на практика той носи моето име. Един път се опита да каже ''айде, все едно си ти'', но бързо разбра колко грешен отговор е това.
Всеки път схемата се повтаря - когато някой мои приятел/ка, дори роднина, го попита какво пише, той се прави на ударен, след което аз се чувствам кофти, сърдя се, разваля ми се настроението и т.н. Случвало се е и моя приятелка да пита пред общ, който ни познава по отделно от години и очевидно знаеше какво пише, представям си какво е отстрани...  Crossing Arms
Това ''минало'' е приключило преди години, имал е други връзки след това, не ми се вярва още да има нещо там, но въпроса е принципен. Също така, казвал е, че не вижда проблема, защото имал приятелка с татуирано име на бивш, и не му пукало, това било в миналото и нищо не значело. За съжаление аз не го приемам толкова леко, колкото и да ми се иска...
Наистина се опитвам да съм широко скроена, но чувството, което поражда в мен не е по желание.

# 8
Не ми се е случвало подобно нещо, но се познавам добре и знам, че такава ситуация не би ме направила никак щастлива. Да не говорим, че е тъпо да татуираш името на когото и да било на тялото си.
Има вероятност приятелят ти да има все още чувства към бившата. Доста време са били заедно...10 години не се заличават просто така. Няма логика да не иска да я махне. Разбирам, че премахването е по-скъпо и болезнено, но спокойно може да се нарисува нещо друго.

И след като знае, че това те наранява и не ти харесва, не предприема нищо. Това не е нормално за мен.

# 9
Няма логика да не иска да я махне. Разбирам, че премахването е по-скъпо и болезнено, но спокойно може да се нарисува нещо друго.

И след като знае, че това те наранява и не ти харесва, не предприема нищо. Това не е нормално за мен.
И за мен.
Ако всичко е минало и забравено, ако те обича и държи на теб, ако не желае да те наранява, най-нормалното нещо е да премахне дразнителя.
Всичко друго е егоистично, дразнещо, обидно дори...

# 10
Според мен за един татус няма нужда да е написано име, за да е символ на връзка или период от живота ни. Аз имам татуировка, която е посветена на бившия ми, не е името, но пък когато я видя знам, че съм я правила за него. И не съм я заличила, не защото имам чувства към него, а защото той е бил част от живота ми, благодарение на него съм такава, каквато съм и за щастие настоящия ми приятел ме обича точно такава.
Защо не приемеш, че благодарение на тази си дълга връзка твоя приятел е това, което обичаш, да малко е неразумно да си татуираш някакво име, но дори да заличи написаното с друго, посвещението си остава същото. Казваш, че не е лесно разбираемо какво пише, просто говори с него, за да си сигурна, че той няма нищо към бившата и от тук нататък при тъпия въпрос "Какво е това" отговаряйте - "Татус, някои са за красота, други са там, за да ни напомнят за някой период от живота ни, трети са там, защото сме били пияни" и те така.

# 11
Много глупава ситуация  ooooh!
Щом говорите за бебе,значи връзката ви е сериозна и не си просто поредната. Което ме кара да мисля,че се обичате и сте щастливи заедно и той държи на теб. И след това се чудя,защо не иска да я преправи  newsm78 ?! Всеки човек, ако обича и държи на друг, и правят планове за общото си бъдеще, би направил всичко, за да е щастлив другия, та дори да си преправи татуса, а той защо не иска , след като знае колко много те наранява и дразни това?  Thinking Може би първо ти трябва да си отгориш на тези въпроси  Peace

# 12
коментирам без да съм чела коментарите. Моя си има цяло послание за мен и не си го представям ако го бях взела нашарен за друго момиче. Сигурно щях да го закарам да си я преправи. Нямаше да мие е приятно всяка вечер да я гледам и да не се подразня а съм си бая ревнива и ще ме човърка

имам и познат който си беше написал ясно името на бившата и после като си хвана друга си направи рисунка отгоре

# 13
За мен не би била проблем такава татуировка, още повече пък не бих настоявала човекът до мен да я премахва, ако е болезнено и скъпо.
Важно е как се държи с теб  и какви са ви плановете оттук натам. Татуировката е част от миналото му.
Иначе и аз принципно не харесвам татуировки

# 14
  • София
Със сигурност не е приятно, но съм съгласна с Angun - тази жена е била част от живота му, няма никаква гаранция, че изпитва нещо към нея, но татуса му носи спомени. И всъщност той е човека, който е израстнал до някаква степен и татуса е част от него. Мисля, че няма за какво да се притесняваш... Аз също съм фен на татуировките, имам няколко, но никога не бих си татуирала име, освен ако не е на детето ми. Едната ми например ми носи спомени от тежък период с ММ, когато бяхме пред раздяла, но когато я погледна, не си представям да я няма и не се натъжавам, а напротив - радвам се, че сме успели да се преборим и да останем заедно...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт