Ново начало ще поставим - на поразия бебеправим! – тема 294

• 32 910
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
  • до едно тепе
Сладка тихичко честито. Щом си в преддиабетно състояние веднага минаваш на диета без тестени и хляб и без сладко. И следите изкъсо кр. захар. Наблягаш на зеленчуците и ако можеш месо да ядеш. И така се живее повярвай ми. И здрави бебета се раждат Whistling
Успех на всички bouquet

# 301
Благодаря ви момичета.
Поспяланче аз съм ограничила сладкото,но пустия хляб не мога. Сладко хапвам понякога,но трябва да ми се е преяло много. Месо доста си хапвам

# 302
Късметлийка - много съжалявам!  Hug
Тихичко честито на bubaleche!
Също честито на sladkata!

babydust7 Късметлийско списъче babydust7
Скрит текст:
shik първи ден 30.09, предполагаема дата на О 13-14-15.10, дата на М или тест 30.10 fingerscrossed
petyto-83 първи ден 11.10, предполагаема дата на О 23.10, дата на М или тест 06.11
★★★amore★★★ първи ден 16.10, предполагаема дата на О 28.10, дата на М или тест 11.11
mishletoooo89 първи ден 21.10, предполагаема дата на О 03.11, дата на М или тест 17.11
polin4eto първи ден 21.10, предполагаема дата на О 04.11, дата на М или тест 18.11
alexandrova_90 първи ден 18.10, предполагаема дата на О 4-5.11, дата на М или тест 18.11
слънце87 първи ден 20.10, предполагаема дата на О 04.11, дата на М или тест 19.11

# 303
Айдеее, минах си по реда. Днес, десети ден от М, два фоликула в ляво. Доминантния е на ръба да се спука. Биха ми прегнил5000 и ме предупредиха, че има още един фоликул, който също ще се спука малко след първия. Та шансовете били големи. Мятам мъжо в гимнастиката. Стискайте палциииии.
Стиснати палци и от мен. Чакам ви двете чертички.

# 304
la principessa, стискам пацли! След 2 седмици те чакаме с двете чертички Simple Smile))

# 305
Принципеска, успех тоя месец, усещам ти двете чертички, да знаеш  Whistling  Grinning
Късметлийка, горе главата, всичко ще се нареди и ще гушкаш своето бебче  Hug
Скорпи, прави тестче, и стискам палци да видиш това, което искаш  Peace
Сладката, тихичко честито, и леки и спокойни 9 месеца  Hug

# 306
  • От Луната
Сладка, честито, дай един тест да оплакнем око! Wink За преддиабетното състояние и аз като Поспаланчо да кажа, диета и спорт му е майката. Сега с бебе не могат да ти изписват лекарства, а и от това което четох, не са много приятни за пиене. И тъй, намали въглехидратите на минимум, и повярвай и без хляб се живее, аз съм маниак на тема хляб, но след като видях каква огромна разлика има в общото ми състояние, мисля да си позволявам само домашен по празници. Просто не си струва! Аз сега се чувствам като бял човек! И за първи път от години нямам безумно болезнен ПМС. Не мога да кажа с точност, понеже сега съм се натъпкала с ибопрофен за един зъб, но предните бях супер човек, а през това време (2-3 дни преди М) не мога да се трая - подуване на корем, болезнени гърди, спазми.
Важно е даже през бременността да се пазиш, може едно обременяване с глюкоза да направиш, по нататък, защото трябва да следиш захарта и инсулина. Не се плаши, просто вземи мерки!
la principessa хайде на маратона  Joy
Късметче, аз си нямам и идея от тези неща. Силни палци от мен и дано се намери причината.

# 307
Сладка, честито, дай един тест да оплакнем око! Wink За преддиабетното състояние и аз като Поспаланчо да кажа, диета и спорт му е майката. Сега с бебе не могат да ти изписват лекарства, а и от това което четох, не са много приятни за пиене. И тъй, намали въглехидратите на минимум, и повярвай и без хляб се живее, аз съм маниак на тема хляб, но след като видях каква огромна разлика има в общото ми състояние, мисля да си позволявам само домашен по празници. Просто не си струва! Аз сега се чувствам като бял човек! И за първи път от години нямам безумно болезнен ПМС. Не мога да кажа с точност, понеже сега съм се натъпкала с ибопрофен за един зъб, но предните бях супер човек, а през това време (2-3 дни преди М) не мога да се трая - подуване на корем, болезнени гърди, спазми.
Важно е даже през бременността да се пазиш, може едно обременяване с глюкоза да направиш, по нататък, защото трябва да следиш захарта и инсулина. Не се плаши, просто вземи мерки!
la principessa хайде на маратона  Joy
Късметче, аз си нямам и идея от тези неща. Силни палци от мен и дано се намери причината.

Благодаря за съвета. Ще опитам без хляб,но ще е трудно. Казаха ми да хапвам черен щом не мога без хляб. Имам чувството,че ако спра и хляба ще стана 20кг. Да кажа,че сега съм 45

# 308
Привет  Hug
Сладка, радвам се да те видя, тихичко честито  Praynig  Hug
Късметлийка, съжалявам за случилото се, дано следващият път да е до финала  Praynig  Hug
Приципеса, успешен улов  Grinning
Добре дошли на новите девойки и успех  bouquet
Аз започнах понеделнишки с лелка  Crossing Arms

# 309
  • От Луната
Кокос лелка и от мен Wink . Дано си правим компания този месец и после в отчетни!

# 310
Йоли, може ли и аз с вас в отчетни, моята лелка е на 6 дни  Whistling Joy

# 311
  • От Луната
Полинче, може може  Party , колкото повече, толкова повече  Crazy Flutter
Сладка, това е начин на хранене, начин на живот, а не просто диета. Поне аз до този извод стигнах. Хапваш повече месо, масло, млечни, зеленчуци... като си бременна може да запазиш ориз и картофи, но и те са въглехидратни храни. Не се ограничавай много, но изключи вредностите, сладки, захар, по-малко плодове, повече мазнини - животински! Не е сложно, нито е диетично, така че да чувстваш глад! Ако искаш виж темата за Инсулинова резистентност, там всичко е обяснено много добре.

# 312
  • до едно тепе
Сладка може черен хляб да, но много малко. Аз се бях ограничила до 2-3 филийки на ден. Ще те следят и ще решат какво да те правят. Ако нещата не са добре се минава на инсулин. Дано не стигаш до там обаче Hug
Йоли инсулин през бременност е безполезно да се изследва, защото всяка бременна заради хормоните е с някаква степен на ИР. Обременяване тогава се прави при съмнение за диабет и изследват само кр. захар  Peace
Айде мятайте ги тия лелки нанякъде и към отчетни др. месец Whistling

# 313
  • От Луната
Поспаланче, моя док, каза че ще правим някакъв тест за диабет тип 2, ако забременея. Но при мен се доказа ИР преди Б и трябва да се следи, при Б може да стане по-сериозно именно заради хормоните.

# 314
  • до едно тепе
Ми то следенето е на кр. захар и гликиран хемоглобин.Ако са в нормите няма нужда от обременяване. Поне при мен не се наложи. 2 пъти минах по тоя път и се справих само със строга диета. И 2-та пъти поддържах кр. захар под 5 и доктора реши да не се обременяваме допълнително. Обременяването го правят именно, ако имат съмнение за гестационен диабет и не изследват инсулин, защото веднъж открита ИР преди бременност е безсмислено по време на такава да се следи. Заради хормоните ще е висок така или иначе. Важно е кр. захар да не е висока Peace

Общи условия

Активация на акаунт