СЕДМИ клас - 2

• 56 446
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
А във Варна провеждат ли се такива пробни. Това, което намерих е за миналата учебна година.

# 331
А във Варна провеждат ли се такива пробни. Това, което намерих е за миналата учебна година.
Провеждат се. Погледнах произволна школа - Вектор. Техните ще започнат през декември.
Скрит текст:
График за пробни изпити 7 клас за учебната 2015/2016 година:
Математика - 5 декември 2015г. (Коледно състезание)
2016г. - 20 февруари, 19 март, 16 април, 7 май
Български език и литература - 6 декември 2015г. (Коледно състезание)
2016г. - 21 февруари, 20 март, 17 април, 8 май
http://www.cio-vektor.eu/index.htm
На страницата на Материка пише, че от януари ежемесечно ще провеждат пробни изпити.
Не знам дали могат да участват деца, които не посещават съответните курсове. Възможно е да има подобна информация на сайтовете, не съм проверявала в детайли.

# 332
  • Пловдив
Във Варна ПИ предходните години са провеждали и в математическата гимназия. Просто трябва да се следят сайтовете.  Peace

# 333
  • Варна
 Дидева, благодаря. Последно като гледах още не бяха обявили дати.
В математическата миналата година са били чак пролетта. Сигурно и сега ще са така.

# 334
  • Варна
Пробните в МГ-Варна започват в началото на м.март. Последните няколко години информацията за всички пробни, които ще се проведат при тях се появява м.февруари на сайта им.

# 335
Здравейте!
Аз вече съм на коледна вълна. Оглеждам се за подаръци и изпитите съм ги изтикала назад в мислите си. Обичам това време на годината! Младежът ходи на пробните в Междучасие. По БЕЛ не съм очарована, но като за начало е добре. Постижима е целта, така мисля.  Wink По математика още няма резултат. Като излезе и математиката, ще отиде да си вземе работите и ще направим разбор вкъщи.

# 336
Простете, ако вече е излизал такъв въпрос, но някой има ли Лист за отговорите от НВО след 7ми клас. Искам да правя пробни тестове вкъщи и за да бъде като истинско ми трябва форматът на този лист. Самите ВЕРНИ отговори не ми трябват, има си ги в темите, публикувани на странницата на МНО.

Засега ползваме празни листи. Не е болка за умиране, но не е като истинско.

# 337
Най-после и на нас ни върнаха пробния от Междучасие по БЕЛ. Мисля, че доста добре се е справил, особено за първи опит - има 29 точки на преразказа и 54 на теста - оценката е 5.393.
Ще му дам да си реши вкъщи пробния по математика, но на следващите ще го пратя.

# 338
Здравейте, моля някой да ми разясни къде да намеря пощата и как да вляза в нея!  Embarassed Cry Embarassed

# 339
Моля, кажете ми - в реда на нещата ли е вярно решена задача по математика да бъде оценена с 0 точки, защото е решена с метод, който се учи един учебен час след контролното? Става дума за задача с условие да се намери неизвестен ъгъл при две успоредни прави пресечени с три други и дадени някои от ъглите. Дъщеря ми я е решила с помощта на сбор от ъглите в триъгълник, а е трябвало да я реши със знанията за кръстни, прилежащи и съответни ъгли(това не е указано в условието). Задачата е решена само от две деца в класа, а моето дете явно е решило да се спасява с методи, които все пак са верни и които следват по програма. Малко ми е тъпо, защото аз я обучих на целия материал за седми клас, но трябва да отбележа, че не го направих, защото в училище ги образоваха добре. Без моето обучение щеше да е напълно загазила, а сега си решава задачите бързо и вярно, че и със самочувствие се сдоби. Но се случват някакви такива несъответствия.

# 340
За мен не е правилно оценяването с 0 точки и бих го коментирала с учителката  Peace.
Зависи и с каква тежест е към цялата оценка на контролното и дали е повлияло сериозно на крайния резултат.

При нас контролно по математика в сряда.Настръхва ми косата, защото моето напоследък хич го няма, аз го зарязах така да се каже в подготовката му по предмета и това почти веднага даде негативно отражение.Ще го захващам от тази вечер, мрънка , немрънка няма друг начин.Още съжалявам, че не направих като Grizantema, лятото да минем материала за 7 клас по мат.
Школата не може да ме замести...., а толква разчитах поне малко да ме отмени.

# 341
в реда на нещата ли е вярно решена задача по математика да бъде оценена с 0 точки, защото е решена с метод, който се учи един учебен час след контролното?
Ситуацията е малко на кантар и зависи от задачата. Ако, например, задачата е да се докаже, че сборът от ъглите в триъгълника е 180 (доказва се през кръстни-мръсни ъгли), някак не върви решението да бъде "ами те са толкова Simple Smile" Предполагам, че ситуацията не е точно такава.
Ако оценката е важна - говорете с преподавателя. И да не коригира оценката е много вероятно да компенсира по друг начин.

Но и обърнете внимание на материала за трите прави: важен е и е сериозно застъпен на НВО. Успех!

Без моето обучение щеше да е напълно загазила, а сега си решава задачите бързо и вярно, че и със самочувствие се сдоби.
Всъщност това е важното.

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 18:54 от Чефо

# 342
  • Пловдив
Чефо, само че на НВО дали ще решиш задачата с кръстни ъгли или със сбор на ъглите в триъгълник, няма никакво значение, особено в първи модул, където се посочва А, Б, В или Г отговор.
Виж при разписването на задачите, ако се използва материал от по-горен клас , мисля, че се отнемаха точки.

kalona, отложи почивката за следващата учебна година. Сега е моментът да се наблегне на заниманията по МАТ с детето, щом има затруднение.  Peace

# 343
на НВО дали ще решиш задачата с кръстни ъгли или със сбор на ъглите в триъгълник, няма никакво значение, особено в първи модул, където се посочва А, Б, В или Г отговор.
...
Виж при разписването на задачите, ако се използва материал от по-горен клас , мисля, че се отнемаха точки.
...
kalona, отложи почивката за следващата учебна година. Сега е моментът да се наблегне на заниманията по МАТ с детето, щом има затруднение.  Peace

Това трябваше да го пиша в предния си пост, ама нейсе. Благодаря на Дунди, че повдигна въпрос.

На НВО, ако трите прави куцат, само сбор от ъгли в триъгълника няма да стигне за читав резултат. В този смисъл, преподавателят на Grizantema е направил една малко странна услуга, като не е признал иначе вярната задача. Демек можеш като родител да видиш, че трите прави са малко криви и може би трябва да се работи още върху тях. Тук да си кажа, че 0 точки на вярна задача противоречи на всичко човешко в мен, но мълчи сърце. Боли ме да го кажа, но в 7ми клас единствено важно за повечето деца в момента е НВО по МАТ и БЕЛ.

Но, на НВО - като на НВО. Според инструкциите за оценяване към тестове, точки не се отнемат, просто не се дават Simple Smile

При задачите със затворен отговор или си познал буквичката, или не. Толкоз. Квантова механика, късмет, телепатия - няма значение. Вярно на чернова, задраскано грешно на листа с отговори - няма значение.

При задачите с отворен отговор, при които трябва просто да запишеш "на колко години е капитана" се гледа какво си записал, а не как си го намерил. Писал си 13 и е толкова - брои се. Как си го намерил - няма значение.

И вече има една-две задачи, на които се проверява начина за достигане на отговора, като оценката е сбор от точките за достигане на отделни междинни резултати.
Предполагам, че проверяващите няма да точкуват стъпка от решение със синусова теорема в 7ми клас (пък кой знае, ако тук има запознати - нека споделят). Но ако с тази синусова теорема си получил, че AB=8 см и от там нататък решаваш вярно и "по устав", ще си получиш другите точки.

(Важно: говоря само на база критерии за оценяване, публикувани на сайта на МОН. Не съм учител, нито имам нещо общо със системата на образованието. Освен седмокласник)

...
Подкрепям изцяло, освен ако не си ни конкуренция.

# 344
  • у дома

Не,не се отнемат,но не се и дават,ако не е доказано нещо,което се използва,а по принцип не е доказана теорема в учебника  Peace
При нас един път седмично госпожата взима и проверява учебните тетрадки-моето последния път я е предало с един урок повече написан и то не взет още в училище-гледам,че е проверен и той...Ама тя госпожата си ми каза,че е забелязала,че сме минали голяма част от материала с детето,на което аз се чудих какво да отговоря,но не му прави проблеми...

Общи условия

Активация на акаунт