СЕДМИ клас - 2

• 56 299
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
  • най-шареното място
И аз бях изненадана от написаното за сборника на Веди. Ако е оново голямото нещо с тестовете, не разбирам как са трудни, като досега само противното мнение съм срещала. По същият начин за висшата математика и за материала в седми клас - и ние сме учили това.

Общо взето какво била казала госпожата и какво щели да правят с изпита са си нейно губи време според мен. Важното е да подготви децата, а общите положения - малко часове, малко упражнения са си ясни и без това. Ако не бяха факт нямаше да има такава остра нужда от уроци. Освен да подсилва маркетинга си Wink

# 496
  • София
И аз бях изненадана от написаното за сборника на Веди. Ако е оново голямото нещо с тестовете, не разбирам как са трудни, като досега само противното мнение съм срещала.

Това не е съвсем вярно. В зеления голям сборник на Веди има така наречените Т-тестове, които въобще не са толкова лесни. За нас може да изглеждат такива, но за децата са си предизвикателство, изискват по-задълбочено познаване на материала, владеене на разни хитринки, съобразяване, допълнителни построения в частта с геометрията...

# 497
  • най-шареното място
И аз така мислех, но точно седмокласници ми обясниха друго. Твърдяха, че там няма трудни задачи изобщо. Не са изключителни - учат системно.

# 498
  • София
Е, аз подчертах, че говоря за Т-тестовете в сборника, не за всички... В част от другите има задачи, които и наум се решават. Не визирах тях обаче. Ако въпросните деца примернопропускат въпросните Т-тестове, това е друга тема. Peace Но определено не смятам, че задачите в тях са толкова лесни дори  и за системно учещите, решаващи задачи и справящи се в училище и на пробни изпити деца.  Имат доста капани...

# 499
  • най-шареното място
Разбрах, че за тях пишеш, разбира се. И точно за тях бях питала децата.

# 500
Децата в съседното квартално училище или ученици от МГ - Варна?

# 501
  • у дома
За децата,учещи в МГ не са трудни,защото имат доста повече часове математика,останалите едва ли биха се справили и с половината от задачите в Т-теста с училищните знания,особено ако имат налични 4 часа математика седмично в училище и през материала се препуска...
Аз харесвам тестовете на Веди-моето си ги решаваше и в 6 кл и сега за упражнения и тренировка,за сборника на Просвета не мога да се изкажа-нямаме го и при наличието на камара сборници не мисля да го купувам.

# 502
  • най-шареното място
Дидева, деца от добро училище със ЗИП математика. Мисля, че се явява нещо като златна среда като извадка.

Да, Светле, с 4 часа няма как. Не знам как са го измислили това да имат 4 часа и изпит след годината.
Те тези 4 часа си плачат за уроци.

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 22:26 от ом

# 503
  • София
За децата,учещи в МГ не са трудни,защото имат доста повече часове математика,останалите едва ли биха се справили и с половината от задачите в Т-теста с училищните знания,особено ако имат налични 4 часа математика седмично в училище и през материала се препуска...

Точно това имах предвид.  Simple Smile Децата ми винаги са учили системно по математика (не бих допуснала противното Mr. Green), принципно вдяват бързо, защото предметът им харесва, не съм ги оставяла да натрупат пропуски, имаха и добър учител в училище. И въпреки това след  само 4 часа седмично в училище определени задачи от въпросните тестове им се опъваха в началото, докато не придобиха рутина и увереност с допълнителна, по-задълбочена работа у дома.

# 504
И ние сме с 4 часа математика в седмицата. Колкото до сборника Веди-на моята дъщеря са и много лесни, но на Т-Тестовете се мъчи много. Да, аз съм учила този материал, но имах впредивид, че самите задачи бяха по-улеснени. И говорех главно за задачите, които решава малката на уроците. В училище не съм мислела, че е сложно.
 Госпожата дава много трудни задачи, големи и завъртяни. Малката не може да решава толкова обемни и сложни неща. Оплаква се, но госпожата твърди, че това било най-лесното което можела да й даде, оправдава се с трудността на изпита(хем бил много лесен, хем труден, много противоречаща си жена) Започвам да се притеснявам обаче, като я слушам си мисля, че отново децата няма да се справят на изпита...

# 505
  • у дома
Дидева, деца от добро училище със ЗИП математика. Мисля, че се явява нещо като златна среда като извадка.

Ами явно децата са си умни и госпожата по ЗИП има желание да надгражда,в повечето училища в часовете по ЗИП се допредава материала от учебника  Peace

Хмм, аз се ядосвах, че моята щерка е с два дни, в които имат седем часа, а сега като слушам жената чието дете е с 8 часа два пъти седмично ии  #Crazy
Два дни седмично  има 6 часа,1 ден 7 и два дни има 8 часа-тогава са двойните часове СИП-математика и СИП-БЕЛ,не са задължителни,аз много мислех дали въобще изобщо моето да посещава единия СИП,но понеже няма друго дете,което няма да ги посещава подписах заявлението.
За протокола-не са задължителни въобще изобщо СИП-овете,защото миналата година в седмокласната тема се опитваха да ме убедят ,че са задължителни и специално питах на родителска среща-не са,група се сформира ако има не помня колко желаещи,нашия клас са двойно повече,та и да не ходи някое дете не е фатално...
ElinaKalina ,моето и други деца от темата учат в МГ от пети клас и от там идва по-големия брой часове-моето даже тази година не ходи на школа по математика,иначе щеше да има още един ден с 8 часа - не знам заслужава ли си-детето ми си харесва страшно много училището и въобще не мога да го убедя за друг избор след 7 клас.

# 506
Ясно. Само в нашето ли училище нямаме Сип-ове? Аз бих искала да запиша моето на математика и БЕЛ, но няма!  newsm78

# 507
  • дядовата ръкавичка
Привет! В пощата съм качила вътрешни пробни тестове по БЕЛ и Мат, за съжаление, с попълнени отговори. Моля за вашето мнение за трудността на тестовете, ganis, русалке, дидева  Hug?

# 508
  • София
Айяла, сега го разгледах. Много приятен ПИ, с нормална трудност.

# 509
  • дядовата ръкавичка
Мерси, ganis! Математиката ми се струва по-трудничка в сравнение пробния на Милениум, но и на мен ми се стори "хубав" теста  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт