ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 449
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • София

За първото - съжалявам, че попитах. Не ме отвращава, ужасява ме/
За второто - така и не разбрах какво е. Сплъстени и направени на фъндъци кичури, като на овца, когато не е нито остригана, нито сресана, и е пасла на място, пълно с бодли и лепки? ТОва ли е?

# 241
Не мога да смогна с изчитането, прочетох само последните 2 страници и да се включа докато е време.
Относно оценките - против съм въвеждането им при толкова малки деца. Моят син в бележника има само 6-ци, но и мен не са ми необходими за да ме ориентират в някакви евентуални пропуски на този етап. Още повече, че срещу тройката седи "среден", а за мен 3 не означава среден, а "пълна трагедия", ако говорим за втори клас. Но дори и в бележника да пише "слаб (2)", какво от това, при условие, че то 4-ти клас не може да се повтаря? По новия закон, доколкото знам, бележниците ще се въвеждат от 4-ти клас. Интересно при нашите деца догодина дали ще останат бележниците, или не, но най-вероятно ще имат, тъй като са "заварено положение". От друга страна за мен шестобалната система не е достатъчно обективна, струва ми се, че при десетобалните са по-реални нещата.
За обеците - дъщеря ми е на 5 г. и няма обеци. Чакам сама да си ги поиска, но тя не иска дори ако се и опитвам да я убедя. Тайно се надявам някой ден, когато  порасне,  да се върне с продупчени уши, на с продупчен нос или език  Wink

# 242
katiABV, баш  Laughing

Преди малко подписах саморъчно написана забележка в тефтерчето "Днес ощипах саочиничка без причина"  ooooh!

# 243
  • София
Иха, каква хубава тема се е заформила - обици  Simple Smile Аз по обективни причини (имам 2ма сина) няма да се сблъсквам с тази дилема да продупчвам ли ушите на детето или не. Честно казано обаче, ако имах момиче, бих и ги продупчила, докато е още малка. В крайна сметка, това са едни съъъвсем малки, почти невидим дупчици, които се забелязват само при изрично вглеждане. Доста по-грозни белези успяват да си направят собственоръчно  Wink Процедурата е лесна, бърза и много по-бързо зараства всичко в детска възраст. Като чета повечето мнения тук, ако не знам за какво става въпрос, ще си помисля, че е някакъв вид осакатяване   Rolling Eyes Аз имам дупки, но нося обици само по повод - ето това се радвам, че е моят избор. Да мога и да нося, и да не нося. Иначе, на тази възраст, едва ли щях да се наканя сама да отида и да си ги пробия. А и никога не са ми били удобни другите обици - много стискат, направо ужас.

Мира, вие симате фейсбук група на класа ли?

Рали, и моят е така - чакаме още 2 зъба отгоре. Но се чудя дали да го пробвам сега с шините или да изчакаме до брекети направо. Шините свалят ли се, когато яде?

Някой беше писал за рожден ден в Политехническия музей. Да не се връщам назад и да търся, как си изкарахте?

# 244
  • Sofia
Днес се ровя из детските енциклопедии и попаднах на нещо за догодина. Поствам информативно.
Благодаря за инфото! Ще дръпна за всеки случай, но е хубаво да се имат книжките,  набелязала съм ги преди време.

# 245
Благодаря на всички за отговорите Simple Smile

# 246
  • София

За първото - съжалявам, че попитах. Не ме отвращава, ужасява ме/

ЗА тези "мъжки обеци- флаш" писах, че се надявам да не ги поиска. Не им знаех името. Утре пак няма да го помня.
feel_the_rush ние с теб нямаме, но те може и да ни изненадат.
Мога да приема идиотски грим, лак, облекло (липсата му), прически и техния цвят, но изпитвям неприязън към дупченето и татуировките. Не осъждам хората, които го правят, но на мен ми е ужасно.

Оценките за милинкия са без значение. Напълно нормално, те си знаят кой колко се справя и останалото им е без значение. За мен също, просто отдавна знам, че са много субективни.

Вчера прочете приказките за Хитър Петър. Интересно, че от стотина страници книжка, приказките които са чели в училище ги е нямало.
От тези, за Междузвезни войни, реших да взема следващата. И ако се приеме добре, ще купя и първата и третата. Сто пъти гледах сайта на издателя, на едно място пишат че са за 8+, а на друго за 10+. Определено други ще са им книжките за възрасни.
http://issuu.com/egmontbulgaria/docs/egmont-star_wars-2015?utm_s … mc_eid=c63db817d0

# 247
Днес се ровя из детските енциклопедии и попаднах на нещо за догодина. Поствам информативно.
Благодаря за инфото! Ще дръпна за всеки случай, но е хубаво да се имат книжките,  набелязала съм ги преди време.
Определено книжките биха били по-удачни за ползване от децата.

Днес получих две антикварни детски енциклопедии на издателство Петър Берон. Изглеждат ми много подходящи и интересни за "нашата" възраст. Не са обемисти /100стр./, съдържат синтезирана и просто поднесена информация, богато илюстровани. Не че няма нови хубави енциклопедии, но все ме влече към старите книги.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 248
Фийл, да имаме ФБ група на класа. Госпожата пише информация отвреме на време и най-често се пита за загубени или намерени дрешки и вещи. Вчера едно момченце се прибрало с униформена блуза, ама не неговата.  hahaha
И аз съм против оценките, макар че засега девойката има шестици, но наистина въпроса е и колко са заслужени. Всъщност от обясненията й разбирам, че почти всички са с 6, а само няколко по-зле справявищи се деца са с 5, явно в началото ги стимулират.

# 249

Днес получих две антикварни детски енциклопедии на издателство Петър Берон.
Скрит текст:

Имам ги и двете от моето детства. Благодаря, че ме подсети, ще ги изровя  bouquet

# 250
  • Sofia
но все ме влече към старите книги.
О, ти си от моята партия значи.  Grinning

Оценките
в нашия клас са всякакви, та надявам се обективни.

# 251
  • София
Не че няма нови хубави енциклопедии, но все ме влече към старите книги.

Хахаха, и аз съм така - а имам алергия към библиотечен прах, но... много по-щастлива се чувствам като държа стара книга в ръцете си./ Все едно някак... съм свързана с всички, които са я държали преди мен.

# 252
Да се включа и аз в темата. Нашите утре са на екскурзия. Дано да не вали много, иначе има да го мисля по пътя  Tired

Обици моята дъщеря няма. Не съм против, но не и в бебешка и в ранна детска възраст. Около нас почти всички имат и много ми се чудят и разпитват защо нямаме.

За оценките- има само шестици в бележника. Идея си нямам как е при другите деца, още не му е хрумнало да се вълнува от оценките на съучениците. На мен ми се иска да разбера дали им пишат само шестици или са им долу-горе реални оценките, но към момента не ми се получава.

# 253
Добро утро!

Стари книги, къщи, бижута, снимки, като магнит са  Heart Eyes Имам чувството, че пазят духовете на предишните си собственици  Crazy

От вчера петица по български за първия писмен преразказ за някакво врабче, паднало от гнездото. Има сгрешено време, повторения също. Като за първи се е справил добре. Реално погледнато не е за петица, но не е и за по-ниска оценка предвид знанията и възможностите, които имат на това ниво. Оценките в началните класове са едно голямо недоразумение.

П.С. Поръчах детската енциклопедия История на България от olx. Има още една обява за пълния комплект книжки за 20лв. Ако някой се интересува може да погледне.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 09:00 от Letsgo

# 254
Добро утро!
И ние се разписахме вчера с първа различна от 6 оценка - 5 на тест по математика. Криво й е на дребната, защото математиката е най-силният й предмет, но нямаше драми. Като погледнах теста, честно казано се учудих, че и 5 е получила. Демонстрирала е тотален заплес - на едната задача прочела условието до половината, друга решила вярно, но зачертала грешен отговор, трета въобще не видяла, че съществува...  ooooh! ooooh!

Това ни даде добър повод за разговор как не трябва да се подценяват предметите, по които си най-сигурен в себе си, защото се случват ей такива глупави грешки от бързане и недоглеждане. По български има навика да си препрочита текста и да си проверява думите, но по математика е толкова самоуверена, че не си прави проверка. Е, вече ще си прави. Доволна съм, честно казано, защото ще внимава повече следващия път.

Иначе вчера бях на много приятна родителска среща. Оказа се, че това словосъчетание не е оксиморон Simple Smile Всички учители много похвалиха децата, очертават се като най-добрия втори клас, пу пу. Особено се зарадвах, че не е проблем да ходи на занималня когато си иска. По принцип е записана, но ходи по нейно желание по 3-4 пъти в месеца. Тъй като при нас няма чакащи за занималня деца, казаха, че имаме пълна свобода да решаваме кога ще ходи и кога - не.

Общи условия

Активация на акаунт