ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 449
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • Перник
Letsgo, Калоян до лак не е стигал, но пък си слагаше цветенца - лепенки по ноктите - като видеше, че аз си слагам, искаше и той, за ужас на баща си  Mr. Green
Флешовете и на мен са ми гадни  Sick На растите също не съм фен.

# 226
  • София
Пролетен дъждец, много правилно си спомняш иглата  - точно с такива се прави, огромни - иначе може да се счупи при манипулацията.
Ууу, ужас! Аз пък си спомням жълтите конци, които висяха от ушите на съученичките ми - сугурно с реванол са били напоени. На някои им забираха, гноясваха, гадост.  Sick  И после едни треперушки носеха всички - бяха връх в модата. Това ме отказа от обеци в детските ми години. Баба ми много напираше да ми продупчат ушите, но (сугурно) майка ми е дала отпор. Така и си останах с непродупчени уши.
Като майка на момчета компетентно да се изкажа, че сега не бих драматизирала - технологията е напреднала, изборът от обеци е огромен, има за малки, за големи, всякакви видове. Пък и при сегашните моди и изгъзици, малка дупка от обица на ухото си е направо бял кахър.

хахаха, и аз съм без дупки.

Технологията с иглата познавам от брат си - с негов приятел взаимно си бяха пробивали ушите в нашата кухня. После имаше кръв из цялата кухня, по целия коридор и из банята...

И аз мразех треперушките.

# 227
  • София
Здравейте!
Макар, че всички се изказахте негативно и "меко казано" "оплюхте" решението ми да сложа обички на дъщеря си, ще ви споделя, че така наистина прилича на момиченце и всички, които я познават го казват.  Peace Освен това с днешната технология от козметичния салон ме увериха, че ако след време не иска да има обеци и не слага такива една година, дупките, които са миниатюрни и незабележими, ще се затворят. А обеците са съвсем малки и непретенциозни и много сладко стоят на ушичките й. И накрая - не се оправдавам и не се чувствам виновна за решението си - така съм решила, така съм направила - просто обяснявам.  Peace

То си е твоя работа. Детето си е твое, решението си е твое, никой няма право да те осъжда за него - и в такъв смисъл, тъпо е да се оправдаваш или да се чувстваш по някакъв начин поучавана. Ние само споделяме своето мнение - с което по никой начин не следва да се чувстваш длъжна да се съобразяваш. Не се чувствай оплювана, порицавана или... каквото и там да беше. На мен не ми харесва бебе с обеци, каквито и да било, отвращава ме и изобщо, аз не разглеждам бебетата като момчета и момичета, а като бебета - намирам, че половите им белези имат значение само по отношение на хигиената в този етап от живота им. Обаче... аз не обичам риба - едва ли би се чувствала задължена и ти да не я обичаш.

PS
Тая работа със зарастването на дупките, ако не се носят обеци една година... не я вярвай много. Може би да, но само в самото начало.

PPS

Какво, по *****,са флеш и раст?

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 15:22 от katiABV

# 228
Състезанията на СБНУ ги изключиха от календара на МОН: http://teacher.bg/Article/Details/43598
Тази година синът ми няма да се явява на тях.
Дъщеря ми занесе някакви 6лв за състезание по рисуване, което ще се првежда в училище.

Деси, имам приятелка, чието момиченце е над година и има много малко косица. Тя също й сложи обички. Всеки изказва мнения и не беше насочено конкретно към теб.

# 229
Обеци не съм сложила на детето. Като порасне достатъчно, ако иска, нека го направи. Иначе ми харесва,
аз самата носех около 20 години. После .... само по повод, евентуално.

Дразня се на бележниците. Малки са за тях, според мен. Реват при оценка, различна от 6. Каква е идеята
им? Да ги стимулира? Да информира родителите ?  По мое време ги въведоха в 4 клас. Колкото са по - големи, толкова по-добре. Crossing Arms

# 230
SvetlaK, ако имах цветенца със сигурност щяха да влезнат в употреба.
Вчера уж седна да пише домашно, а като го поглеждам си рисува по ноктите очички и усмивки. Правел си човечета, че да си има компания и да не му е скучно  Laughing

Днес е на шах за втори път. Чудя се откъде се взе у него тоз интерес към шаха. Вкъщи не играем. Досега не го е привличало нещо, което изисква да се стои на едно място и да се мисли. Кой знае докога ще е....

Благовеста*, при нас драми с оценките различни от шест няма. Друго нещо ме притеснява. Много шестици не са реални. Ама много. Обаче децата са си със самочувствието на отличници. Да се напъват излишно няма нужда. Това го виждам и сред деца в по-горни класове.

# 231
  • София
И аз бях в 4ти клас, обаче... Не знам - трудничко е да се наваксат първите 3 години, ако в 4ти клас внезапно се окаже, че е необходимо...

# 232
  • Sofia
Деси, вече са ти писали... всеки си казва мнението и не порицава другия. Simple Smile
Честити ѝ обички на малката и е важно вие да се харесвате и чуствате добре, а околните няма как да са на едно мнение, но то не бива да те вълнува.

Относно оценките... вече съм писала, че за момента (и до 5клас със сигурност) не те ме ориентират (не са ми нужни) как се справя детето. Занимавам се с нея и знам и без, и въпреки оценките какво ѝ е положението.
Оценка различна от 6 (не че и тя е много информираща) как би ме светнала, къде точно е незнанието на детето ми?! Така че едно-две изречния - затруднява се/бърка/да наблегне това и това, е несравнимо по-ясно от 3ка, 4ка или 5ца например. 
Иначе казано, ако детето има оценка под 6, значи пак родител трябва да се занимае с него, за да разбере къде е поблема.

# 233
Благодаря Ви!  bouquet
Ясно ми е, че сме различни хора и имаме различни мнения относно едни и същи въпроси, но някак си почувствах отговорите ви все едно бяха насочени конкретно към мен, а не изказани общо по темата.
За оценките - имаме предимно шестици в класа, но мен лично повече ме насочват коментарите на класната в тетрадката от рода на: "Не драскай!", "Пиши по-старателно!" и т.н., отколкото оценките.
Както Morena е писала и аз се занимавам индивидуално с него и сама виждам (и все още мога да преценя) до къде стигат знанията и възможностите му.  Peace

# 234
  • София
Деси, вече са ти писали... всеки си казва мнението и не порицава другия. Simple Smile
Честити ѝ обички на малката и е важно вие да се харесвате и чуствате добре, а околните няма как да са на едно мнение, но то не бива да те вълнува.

Относно оценките... вече съм писала, че за момента (и до 5клас със сигурност) не те ме ориентират (не са ми нужни) как се справя детето. Занимавам се с нея и знам и без, и въпреки оценките какво ѝ е положението.
Оценка различна от 6 (не че и тя е много информираща) как би ме светнала, къде точно е незнанието на детето ми?! Така че едно-две изречния - затруднява се/бърка/да наблегне това и това, е несравнимо по-ясно от 3ка, 4ка или 5ца например. 
Иначе казано, ако детето има оценка под 6, значи пак родител трябва да се занимае с него, за да разбере къде е поблема.

А, да, напълно съм съгласна - обаче... уви, не поне на мен никой не ми е давал такава информация - затруднява се с това или наблегни на онова.

# 235
  • Sofia
обаче... уви, не поне на мен никой не ми е давал такава информация - затруднява се с това или наблегни на онова.
Така де - това е порблема с оценките изобщо. Да пишат коментар, не оценки.
Затова съм да ги няма, но...

# 236
Именно. Децата са още малки, ние все още се занимаваме с тях, много добре знаем къде грешат, кое им е трудно, отделно на родителските срещи също се информираме от класната кой как е ... Точно затова не разбирам смисъла на бележниците на този етап от училищния живот. И мен не ме вълнува оценката, но децата са лабилни и приемат драматично ниските оценки.

# 237
# 238
  • София
Е, в моя случай не, не разбирам къде са му проблемите - правописа да, мога да оценя, но по никой начин не мога да преценя дали владее каквото трябва по иврит (който аз самата не говоря) или по... както и там да им се казваше аналогът на комбинация м/у обществознание и природознание, онова с безсмисленото име... родно обкръжение, или както и да е - мисля, че и 100 години да живея, няма ад го запомня. И не мога да преценя дали знае или не, понеже изобщо не мога да разбера какво включва.  От моя гледна точка учебникът е меко казано хаотичен, дори не мога да различа в него кое е урока.

# 239
Днес се ровя из детските енциклопедии и попаднах на нещо за догодина. Поствам информативно.

Торент на Детска енциклопедия България:
http://data-bg.net/details.php?id=19575
Всичките 12 книжки в pdf формат.

Общи условия

Активация на акаунт