ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 400
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Значи помня, че са били две съфорумките, но едната съм объркала. Wink
А нали за теория на вероятностите говореме и аз за това за нея се сетих.
Значи, аз съм я чела втори или трети клас. И смея да твърдя, че благодарение на тази книга, години по- късно когато учих теория на вероятностите в техническия, всичко ми беше ясно.
А дали е подходяща за малчо не знам.
Но моите сборници с логически задачи, които упорито не намирам, са в пъти по- сложни. И бяха за 3 и 4 клас.

Междузвездни войни. Ние почнахме отначало. Сериите са дълги и някой сме ги гледали за два дни. Старите му харесаха повече. А вчера търсейки собриници, намерих книги Междузвезни войни. Даже три броя.  Joy Нямам спомен да съм ги купувала, но явно съм. Това всичко е при майка, ако беше в къщи шанса да знам е доста по-голям.

П.П. Сега видях и Как се побеждава магьосница я има сканирана от Светлето. Отзад, приложение са логически задачи, такава задача имаше на олимпиадата по математика, когато аз съм била първи клас. Реших я, само защото бях чела тази книжка.

Днес гледахме, Мюн. И на мен ми хареса, а не очаквах.
НО след това, така гадно се излигави зверчето. Че отиде целия ден забавления в сълзи. И за двамата.

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 15:42 от mmm_

# 361
  • София
А де. Аз ако се сещах името. Ще поровя в миналоодишните постове, може да я намеря.

П.П. Тайнственият път е книжката.
http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=453621 … D0%B3%D0%B0%201-2

Луси, помня че тогава беше споделила и друга книжка. Но си редактирала поста и не се виждат.

Уф, книгата е продадена...

# 362
  • Sofia
Мдааа... не се среща често.  Wink

Ако я искаш, ето тук пробвай - http://книженпазар.com/index.php?route=product/product&path= … p;product_id=3685 , че и цената ѝ е добра.

Ето я и още веднъж - http://knigite.eu/jeji-cvirkogodicki-tajnstveniyat-pat-p-14553.html

# 363
Днес случайно попаднах на видео уроци за 2. клас в ucha.se . Има по английски, математика и БЕ и никак не са лоши. Довечера пускам тези по английски на младежа, тъкмо ще се размине с играта на таблета  Mr. Green

# 364
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Днес гледахме, Мюн. И на мен ми хареса, а не очаквах.
НО след това, така гадно се излигави зверчето. Че отиде целия ден забавления в сълзи. И за двамата.

забавно беше. като че сме пропуснали излигавянето  ooooh!

чак сега забелязах, че когато героите се целуват нашия се притеснява  Laughing не че не гледа, но е с едно такова изражение .... тип "аз съм малък за такива неща.  Laughing

# 365
Днес случайно попаднах на видео уроци за 2. клас в ucha.se . Има по английски, математика и БЕ и никак не са лоши. Довечера пускам тези по английски на младежа, тъкмо ще се размине с играта на таблета  Mr. Green
  Tonivil,с абонамент ли ги гледате? Аз  "пробвах" математика.Достъпно и приятно е поднесено обяснението.  Математиката не ни е силната страна... Wink и ще ми е от помощ сайтът. Първият път изгледах целия урок,но после като пуснах на малката,уви беше само откъс.     / Баткото ги ползваше в 7 клас,и много му беше в полза по физика и химия,но това преди 2 години и не се изискваше платен абонамент./  Иначе изтеглям презентации от "Общност начално образование" .Има прекрасни публикации ,на Беа и е забавно и интересно.  Grinning

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 17:51 от Roo Roo

# 366
  • София
Мдааа... не се среща често.  Wink

Ако я искаш, ето тук пробвай - http://книженпазар.com/index.php?route=product/product&path= … p;product_id=3685 , че и цената ѝ е добра.

Ето я и още веднъж - http://knigite.eu/jeji-cvirkogodicki-tajnstveniyat-pat-p-14553.html

Уви, само там, дето беше 8 лв. я имаше, но... дано поне наистина я има.

Много ти благодаря!

За протокола, булевите операции съм научила в 1 клас, в училище, в часовете по математика. Всичко след това просто е било надграждане над стабилната "интуитивна" представа, която тогава др. Бранкова е успяла да създаде у мен.

# 367
Днес случайно попаднах на видео уроци за 2. клас в ucha.se . Има по английски, математика и БЕ и никак не са лоши. Довечера пускам тези по английски на младежа, тъкмо ще се размине с играта на таблета  Mr. Green
  Tonivil,с абонамент ли ги гледате?
Не, свободно, не помня да съм правила абонамент, чак такава амнезия нямам  Thinking Знам, че първоначално, когато създадоха сайта, беше безплатно, после мисля известно време беше платен, сега явно пак е безплатен

# 368
Уча се не е лош сайт. Аз съм пускала на щерката, като е отсъствала.

Нашите са ги разделили на три отбора и ще правят някакво състезание на тема Пипи в няколко тура. За отбора победител щяло да има награда. Моята много се е ентусиазирала.

Такава задача със сбор от зарове сме срещали и за 1ви клас от някое състезание. Със събиране я решавахме, но едва ли някое дете ще има търпение да го направи на състезание.

Миналата седмица преди започването на контролното по математика госпожицата да вземе да разглежда книжка, докато госпожата обяснявала нещо. То всичко й било ясно, можела да си прочете условията и нямало нужда да слуша. Резултатът е, че на гърба имало още две задачи, които не видяла.

# 369
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
във фоайето на училището ни има плакат на филмов фестивал за деца/младежи, но не успях да го разгледам. не видях за каква възраст са филмите  Blush къде ще са ...

някой има ли повече информация?

# 370
  • Варна
Четох назад, че коментирате ученето на английски. И в нашия клас вече е драматично.
Аз още в петък видях колко нещо са взели и какво се иска да може на контролното. Седнахме и учихме. Писа думи, обяснявахме се. Полза има - 54 от 55 точки на контролното.
Но другите деца явно карат на самотек и родителите изреваха от резултатите. Искат даже извънредна среща с учителката по английски.
А според това, което прочетох и при вашите деца, учителката не е виновна, системата на учене е такава в тези учебници. Просто жената изисква, каза си го още на първата среща.
Вие занимавате ли се допълнително вкъщи? Мисля да потърся някакви помагала за упражняване, но ми е трудно да се ориентирам.

# 371
  • Sofia
Добри, коментирахме го тоя фестивал преди няколко дни. Според мен - нищо интересно за децата.

Светли, аз показвах тук нашето помагало по английски, добро ми изглежда.

# 372
  • Варна
Морена, пропуснала съм го това, благодаря. Сега ще го разгледам.

# 373
  • Перник
Да споделя върху какво разсъждавах снощи - Калоян ми се похвали, че ПАК си намерил стотинки в стола. Намирал ги по пода, под масите - по 20, 30, 50 стотинки, а веднъж си намерил левче дори, не само той, и други момчета от неговия клас намирали. Те се радват и си ги прибират - късмет са им. Но се замислих за децата, които са изръсили тези пари - вероятно не са били особено щастливи, някой вероятно е останал гладен през деня. Помислих си да му кажа като намери пари, да ги дава на госпожата или на хората в стола. Но пък каква е гаранцията, че те няма да си ги приберат в джоба?  newsm78 В крайна сметка нищо не му казах.  Embarassed

# 374
Аз много се занимавам у дома по английски. Поне 3 дни седмично Crazy И това от миналата година. Според госпожата в училище, моето дете е сред най-можещите по езика и безпроблемно се справя с всички задачи. Според мен английският никак не му се отдава, всичко става с безброй повторения и мъки и за мен не е нормално при толкова много упражнения, да напредва така бавно. Освен допълнителни книжки, ползвам и този сайт - http://www.dreamenglish.com/. Но онзи ден пък , трябва да призная, докато стояхме пред един магазин, той самоинициативно започна да чете надписите на английски и да спелува думите. Та може при него нещата да стават по-бавно, или критериите с госпожата са ни различни.

Общи условия

Активация на акаунт