Боледуване на децата ни - тема 29

• 52 369
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Той не се ли дава три месеца общо?
Аз понеже никога не бях давала имуностимуланти и миналата година след пневмонията давах Имунобор, но 3 месеца без пауза  ooooh! На опаковката не пишеше, че трябва да има пауза. Чак после педиатърката ми каза.

# 646
  • Северозапада
Чела съм само и аз, че трябва да се прави почивка. Нашата ЛЛ не е много съгласна с имуностимулантите, защото според нея нямат ефект, и затова не ми дава особени насоки. От една страна тази година е по-добре откъм боледуване с имуностимулантите, от друга - ме е страх да не прекаля. С Имунобора (а и с Биозина май така се получи) някак естествено се получава така, че за да изпие за 3 месеца 3 опаковки, трябва да има по 10 дни м/у тях. Понеже за повечето имунастимуланти съм чела, че ги изписват за 3-месечни курсове, смятам да не давам 1 вид стимулант за повече от 3 поредни месеца.

# 647
момичета, на нас биозин унг ни го изписва 2 пъти в годината - в преходните сезони - по 45 дни. досега не са ни го давали по схема за 3 месеца.

# 648
Ant g, аз помислих, че искаш да даваш повече от три месеца и затова го написах.
Силве, на Имунобора пише, че може три месеца.
И аз не съм фен на имуностимулантите. Бях чела някаква статия от Гайдурков, че докато се пият, имунната система един вид се пренавива и като се спрат, става като колапс. Тя моята се разболя като го спрях и сега въпросът е да не стигаме до усложнение.

# 649
  • София
Здравейте  Simple Smile Рядко се включвам тук, напоследък много няма и поводи, пу-пу, на всички го пожелавам, но да попитам нещо, понеже знам, че тук има доста мами на дечица с чести отити. Значи, миналата година, след тръгването на ясла, дъщеря ми почти след всеки вирус беше и с отит, като отитите все бяха от серозен тип - задържане на течност зад тъпанчето, без възпалителен характер. Ходили сме при много УНГ-та, обяснявали са ми, че това е поради спецификата на детските евстахиеви тръби и третата сливица, един вид не е нещо ненормално и като порасне няма да е така. Като се научи да си духа сополите отитите попрестанаха. Сега вече, освен че може да си духа хубаво носа, ми дава и да ѝ го промивам със Стеримар и го промиваме всяка сутрин и вечер. Та, в момента не е болна и скоро не е била, не е и сополива, гледах и гърлото - нищо, но през нощта еднократно ми примрънка, че я боли ухото и пак си заспа (за разлика от безсънните нощи миналата година). На сутринта каза, че вече не я боли, отиде си на градина, просто няма причина да я държа вкъщи, ако се повтори естествено ще я заведа да я погледнат. Но да попитам при дечицата, които са имали такива проблеми, случва ли се е така да има някаква моментна болка и да премине? Чудя се дали и аз не спомагам да си травмира ушите с това насилствено духане на носа сутрин и вечер или пък просто от студа да я приболява  newsm78, на мен лично от студ ми се случва понякога.

# 650
  • Северозапада
И аз не съм фен на имуностимулантите. Бях чела някаква статия от Гайдурков, че докато се пият, имунната система един вид се пренавива и като се спрат, става като колапс. Тя моята се разболя като го спрях и сега въпросът е да не стигаме до усложнение.
Да, и мен затова ме е страх да не прекаля  Confused Ще направя по-голяма пауза след месец, пък се надявам да не се разболее.

# 651
Малко оф топик, но гледам, че сте засегнали темата. На дъщеря ми не са сложили последния Пентаксим, заради боледева неато й...Някъде бях чела, че не се слага ако детето е навършило две години. Знаете ли нещо по въпроса?
Ние я слагахме на година и 11 месеца, тогава питах нашия педиатър какво се случва, ако е болна. Тя отговори, че се слага и след 2 години.

# 652
Svetla81, 2-3 седмици след един отит и при щерката имаше такава болка. Само че не примрънкване, а се събуди с рев. Оттам бегом към ИСУЛ, където спешният УНГ беше в зала и ни препратиха към забравих кой номер беше градска болница. От притеснение хич и не обърнах внимание, че детето по някое време вече е спокойно. Събудихме сестрата в отделението, която събуди лекаря, за да установи, че абсолютно нищо й няма. Срам и резил, но така и не разбрах тогава сънувала ли е, ушето ли си е притиснала...

# 653
момичета, на нас биозин унг ни го изписва 2 пъти в годината - в преходните сезони - по 45 дни. досега не са ни го давали по схема за 3 месеца.
На нас ни го изписа педиатърката вчера - 3 шишета без прекъсване прием  Peace

# 654
  • Once there was a Hushpuppy...
Светле - правилно си го написала "насилствено духане".
При положение,че няма хрема промивките с физ. Разтвор са излишни.
Както не веднъж сме говорили с физ. разтвор се отмиват и естествените микроорганизми в носната кухина.
Освен това се духа само по един единствен начин нос.
И това сме писали.
И не веднага след ставане,а след наколко минути до час.
При дете,което е правило отит не бих духала здрав, не течащ нос,защото напъна е зверски.Можеш да опиташ да се издухаш здрава и да видиш,че и теб ше те заболи ухо.

# 655
За имуностиулантите на природна основа,конкретно бетаглюканите,съм питала в аптеките,производител,детската лекарка и вкички еднозначно са ми отговаряли,че в периода на вирусите,може да се дават непрекъснато,като се започнат месец преди започване на ДГ-от август до март.

# 656
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Пролетен дъждец аз пауза правя 10 дни,след даване 20 дни.
Нашите днеска ги изкарали навънка преди обяд и моя си го взех с течащ нос тази вечер.Сега спи и се стича явно назад секрет и кашля.Ще видя утре как е и ако пак е така ще мисля варианти кои да го гледа до 17 часа докато съм на работа и после на лекар.

# 657
И нашите са излизали,защото идвали пожарникари да им демонстрират и като видях в шкафчето му шапката на мястото си,само якето е обличано и изтръпнах...Те са били много за малко,даже с вътрешните обувки,ама като знам,че не я е сложил и ме е яд.Другите също са били без шапки-така каза.Засега е добре!Да видим...

# 658
След пауза от десет дни!-това е рекорд тази есен, моят маймун се о..риска  Sad
Куриозното е че като малък все беше запечен, чудеса съм правила да го изакам, а от това лято сегиз тогиз и айдеее пак на диета Tired
Чудя се дали е вирус или се налапал като магаре с бисквитена торта  Mr. Green
 Понеже е злояд и на обяд яде само хляб, а след това обикновено имат кекс, тутманик, бискитена и моето чак граби и от чуждите панички  Mr. Green

# 659
  • shumen
Яни,аз не знам къде е била шапката и дали е бил с нея,защото тая вечер пак го сварих облечен и ме чакаше с лелята в коридора в 17,30..Утре мисля да си поговоря с директорката за това чакане там,защото си мисля,че изстива допълнително.
Лъки,може и да е приял твоя,а може и актуалния сега вирус да е лепнал.

Общи условия

Активация на акаунт