Диетата на Ким Протасов

• 18 800
  • 67
  •   1
Отговори
Израелският диетолог д-р Ким Протасов е създал една лека и ефикасна диета.
Продължителността на диетата е 35 дни. Характерна особеност е бързата загуба на тегло. Това е една балансирана диета: изключват се храни, които съдържат бързи въглехидрати. Зеленчуците доставят на организма много фибри, а млякото и яйцата – протеини и лактоза. Ограничения се прилагат само за хранителните мазнини.

През първите 14 дена се консумират млечни продукти с масленост до 5-6% /кисело мляко, извара, прясно мляко, може и сирене/. Киселото мляко е задължително натурално, без добавяне на плодове и захар.
Освен млечни продукти се консумират и сурови зеленчуци. Може да се пие чай, кафе.
През първите две седмици ако желаете хапвате едно яйце на ден и 3 зелени ябълки /добре е през втората седмица да се изключат яйцето и ябълките, но не е задължително/.
Пие се много вода - 2-3 литра дневно.
Допустимата мазнина, която се добавя към салатите е не повече от 4 грама на ден.
Сол не се препоръчва.

През третата, четвъртата и петата седмица се включва месо от птици, риба или морски продукти.
Намалява се консумацията на млечни продукти.
До края на диетата се консумират сурови зеленчуци, сирене и кисело мляко в ограничено количество, по една кисела ябълка дневно, едно сварено яйце дневно, 300 грама месо.
След третата седмица отслабването е най-интензивно.

Преход към нормално хранене: - 5 седмици:

- Постепенно намалявате количеството на млечните продукти (сега те трябва да са с ниско съдържание на мазнини), но добавяте растително масло към салатите. Мазнините не трябва да надвишават 35 грама на ден.

- Две от ябълките заменете с други плодове, но не от най-сладките.

- На закуска заменете зеленчуците със зърнени храни, например каша от овесени ядки и зеленуци.

Тази диета е много полезна, защото прочиства организма и подобрява обмяната на веществата.
Тя може да намали теглото ви от 5 до 10 кг.
Не е добре да се прилага от хора, които имат стомашни проблеми и непоносимост към лактоза.

Диетата е малко монотонна, но с повече въображение може да се измислят интересни рецепти.

Успех на всички, които са решили да изпробват диетата на Ким Протасов!

Последна редакция: сб, 17 окт 2015, 15:08 от ~DustRain~

# 1
Здравейте, момичета! Позволих си да пусна нова тема, защото старата вече бе на над 120 дена.
Аз започвам от утре. Има ли желаещи? В компания се отслабва по-лесно, а и тази диетка е много
добра. Смъкват се килцата лесно и неусетно  Heart Eyes
Аз започвам от 74 килограма и първата ми цел е 64  Flutter

# 2
Здравей и благодаря за темичката!  Hug Да започнем заедно?  Предложения за утрешния ( първи) ден?

# 3
Здравей и благодаря за темичката!  Hug Да започнем заедно?  Предложения за утрешния ( първи) ден?

Здравей Hug Hug Hug Много се радвам, че ще си имам компания  Hug
За утре мисля да започна деня с 2 зелени ябълки, за обяд ще е таратор и за вечеря зелена салата с кисело мляко и варено яйце настъргано. Ако огладнея след обяд ще си хапна другата ябълка.
Как ти се струва, ти какво си замислила за утре? 

# 4

Здравей Hug Hug Hug Много се радвам, че ще си имам компания  Hug
За утре мисля да започна деня с 2 зелени ябълки, за обяд ще е таратор и за вечеря зелена салата с кисело мляко и варено яйце настъргано. Ако огладнея след обяд ще си хапна другата ябълка.
Как ти се струва, ти какво си замислила за утре? 

Hug  Аз си мислех за закуска: чай и зелена ябълка, обед: извара с печени чушки и за вечеря: яйце с една кофичка кисело мляко.  bouquet

# 5
Супер ти е менюто   Hug Колко килограма искаш да свалиш, четох по руските форуми, че се сваля между 5 и 12 килограма зависи дали се спазва точно и от колко се тръгва. Аз силно се надявам на 10 и след това още толкова  Whistling

# 6
Супер ти е менюто   Hug Колко килограма искаш да свалиш, четох по руските форуми, че се сваля между 5 и 12 килограма зависи дали се спазва точно и от колко се тръгва. Аз силно се надявам на 10 и след това още толкова  Whistling
Мисля като за втори ден да повторя твоето, много ми допадна.  Naughty Ох, за килограмите...поне 8. Не се чувствам добре, 168/58. Чувала съм, че не е хубаво да се свалят драстично килограми защото се получавал йо-йо ефект.  Tired  Хайде, ще споделяме идеи за разнообразно меню, пък след две седмици ще се мерим.  Whistling  Hug

# 7
Това е една балансирана диета: изключват се храни, които съдържат сложни въглехидрати. Зеленчуците доставят на организма много фибри, а млякото и яйцата – протеини и лактоза.

- Две от ябълките заменете с други плодове, но не от най-сладките.

- На закуска заменете зеленчуците със зърнени храни, например каша от овесени ядки и зеленуци
Да не си имала предвид, че се изключват простите захари? Защото зеленчуците, плодовете и целите зърнени спадат към източниците на сложни въглехидрати.

Млякото и млечните съдържат не само лактоза, а и казеин.

Чаша двупроцентовото мляко съдържа около 4 гр. мазнини. Това значи, че реално около 35% от калориите на чаша мляко идват от мазнините. Двата процента всъщност показват каква е тежестта на мазнините спрямо общата маса на млякото. А, както е известно, мазнините са леки.

# 8
Здрасти Фея, не под сложни въглехидрати се разбират тесто, захарни изделия, картофи и ориз. Не мисля, че марулите, краставиците и ябълките.... са сложни въглехидрати.
А за млечните всеки сам си знае има хора като мен, на които им действат добре и хора, които
се подуват и т.н.
В тази диета не са напълно изключени мазнините, а и смятам, че е доста вредно да се иключват напълно.

# 9
Здрасти Фея, не под сложни въглехидрати се разбират тесто, захарни изделия, картофи и ориз. Не мисля, че марулите, краставиците и ябълките.... са сложни въглехидрати.
А за млечните всеки сам си знае има хора като мен, на които им действат добре и хора, които
се подуват и т.н.
В тази диета не са напълно изключени мазнините, а и смятам, че е доста вредно да се иключват напълно.
Щом диетата предполага прием на мляко и млечни, придържащите се към нея следва да консумират тези продукти в препоръчаните дози. Само уточнявах за съдържанието на мазнини, понеже се говори за 4 гр. мазнини дневно през първите две седмици. Това би се равнявало на не повече от чаша-две мляко (с мин. масленост) на ден.

Заради високото си съдържание на целулоза, зеленчуците и плодовете спадат към източниците на сложни въглехидрати.

# 10
се подуват и т.н.
Извинявай, но... няма да е лошо да прочетеш повечко за прости/сложни въглехидрати.

# 11
Фея, благодаря за полезната информация  Hug
Колкото до 4 грама мазнина през първите 2 седмици се има в предид мазнина като зехтин, олио и т.н.
Погледнах по други сайтове и е написано, просто не е преведено добре.
Грешката е моя, че не съм погледнала, просто копирах от предишната тема, за което искренно се извинявам.

# 12
~Dust, радвам се, че съм била полезна по някакъв начин. И не се тревожи - всички грешим  Peace

# 13
Отдавна я зная тази диета, но не съм я пробвала. Някой с реални резултати би ли споделил? До понеделник трябва да съм решила най-накрая коя диета да избера, че ще сменям режима... Joy ooooh!

# 14
Отдавна я зная тази диета, но не съм я пробвала. Някой с реални резултати би ли споделил? До понеделник трябва да съм решила най-накрая коя диета да избера, че ще сменям режима... Joy ooooh!

Здравей, Прекрасната! Днес ми е първи ден и е много рано за резултати, но в по-стари теми съм чела,че момичетата смъкват между 5-10 килограма, зависи колко килограма си в момента и куп други неща.

Днес първи ден мина добре, не съм била гладна. Сутринта се премерих 75,700кг. 
Закусих мляко с нес, обядвах таратор, след обяд изядох една зелена ябълка и вечерях 1 варено яйце, 1 голям домат и обезмаслено сирене 0% с риган и няколко капки зехтин.

МОНИ, как си, как мина първия ден при теб? Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт