Професионални серии за коса - тема 86

• 64 255
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, кой шампоан на Милкшейк е по-балансиран? Аз имах този за честа употреба, но като че ми идваше една идея по-измивен и силен. Някой с отзиви за аргановия или за боядисани коси?

Аз мога да дам отзив за шампоана за боядисани коси. Много добре се държи на моята коса, не ми премива /тънък косъм, изрусена, среден обем/.

# 556
Bloomy, благодаря ти много. Обмислях точно него, и евентуално ДПШ, че моя е на свършване.

Все не се решавам да напиша мнение за хидратиращото мляко на Алтерна и СС крема, защото много ме объркват тези два финиша. Ту се отказвам от тях (даже бяха в размените за малко Grinning), ту си ги искам. Все ми се струваха недостатъчни за сухите ми краища, но след няколко опита с различни серии май все пак проблема е бил в продуктите, които съм ползвала с отмиване (а именно недостатъчно хидратиращи за мен). Сега вече и двете кремчета ми действат по предназначение, като по описание. Слагам и на суха коса понякога, след като се поемат от косъма, разресвам и косата става още по-мекичка, но не пухеста, а гладка, подредена и лъскава.  Flutter Все си мислех, че трябва да "вкарвам" и малко протеини от време на време, но за момента просто се отказвам, после ми трябват 2-3 силно хидратиращи миенета да оправя косата. Rolling Eyes

Скрит текст:
В размените имам обаче Диип Кеър серията, почти нова. Там и след няколко опита, и след супер хидратиращи финиши, косата ми остава доста суха, много са ми силни откъм протеин. Ако някой има интерес нека ми пише, бих разменила за шампоан Дисциплин; или Алтерна и Милкшейк - без значение какъв. Може и половин разбира се. Hug

# 557
  • На ръба..
В търсене съм на по - балансиран шампоан - какво бихте препоръчали?

# 558
Понеже тия дни ще пуснат новата серия ПроФайбър и ще има "юруш на маслините"  Mr. Green вчера се зачетох в англ.сайт на Лореал и реших да ви постна инфото защото малко се различава от това което съм чела досега в темата.
Сериите са 3 (зелена,червена -цикламена и лилава).Всяка серия съдържа шампоан,балсам,маска,ампула и термозащита.
Отделно в бяло са маска и ампули.
Сега най-важното е че сериите не са степенувани по изтощеност на косата,а по-вида косъм.
Червено-за фин и тънък косъм,зелено за нормален и плътен косъм,лилаво за много дебел и сух косъм.
В салона се започва с шампоан,после ампула от серията и веднага върху нея от бялата маска (като нанасянето било чрез специално напластяване от тренирани специалисти на Лореал  Laughing ).
После вкъщи се ползват шамп.и маска/балсам, а на всяко 4-то измиване вместо маска/б. се слага от бялата ампула за запазване резултата на терапията.
За салон са предназначени ампулите от всяка серия и бялата маска,останалото е за домашно ползване.
Не знам Арленците какво ще пуснат за продажба обаче  Rolling Eyes

Малко се редактирах-червено,зелено,лилаво са степенувани сериите. Peace
Много яко сме се заблудили значи  Grinning Благодаря за информацията, тъкмо на време  bouquet
И в крайна сметка аз за коя серия съм  Thinking зелена или лилава? Косъмът ми не е свърх дебел ама пък е доста сух напоследък.
Струва ми се обаче, че ще пуснат само някои нещата, тези които могат да се използват и от нас простосмъртните, които не сме "тренирани"  Joy

# 559

ДПШ на Лейбъл М е коментиран много, че е балансиран, нищо, че се води ДПШ. Аз също го усещам такъв. Другият, който ми се отразява по-подобен начин е Денсифик.

# 560
Интересно, за Про-Файбър и аз четох, че подходящата серия се определя според дебелината на косъма, но пишеше, че има значение и степента на увреденост на косата. Например по спомен на червената серия пишеше за леко изтощена коса, а на лилавата - за химически много третирана или нещо такова. Това го четох пак на страницата на Лореал Професионел. newsm78

Не мога да реша аз за коя серия съм, но по-късно ще седна да прочета повече Peace

А сега и моите 5 любими продукта, че не ми остава време да се включа от един месец Sad
1. Серията Хронолоджист на Керастаз
2. Хидратиращите шампоан и балсам Морокан
3. Шампоан и балсам Морокан за обем
4. Алтерна Рипеър
5. Напоследък все по-често посягам и към Терапист на Керастаз

# 561
Офф колкото повече чета за ПроФайбъра-толкова по-неясно ми става.Но пък и къде да отиде човек да го консултират-в учебния център на Лореал ли?  Mr. Green
1.Първо си мисля че тези продукти трябва да се ползват продължително време за да има ефект, пък ние повечето сме с по 10 различни налични серии.Затова лично аз се замислям на този етап-дали ми трябват  newsm78
2.Тези белите ампули ми звучат като да са разреден вариант на бялата маска,а цветните ампули като концентриран вариант на видовете маски-обаче не мога да съм 100 % сигурна.
3.Мисля че цветовете могат да се комбинират според вида косъм,дължината и състоянието на косата.
За лилавите пише освен за дебел косъм и за много дълга коса,в тази връзка Фрея като знам какво "чудовище"  Hug ти е косата-бих взела зелен ш. и лилава маска или пък обратното.

Забравих да допиша:на зелените пише за увредена кутикула и кортекс,не знам за другите и понеже имам мостри-погледнах състава:няма никакъв протеин нито в ш. нито в маската  Peace

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 13:00 от michelle_ma_bell

# 562
  • Златна Добруджа
Днес в дневните сделки на Ягодката е наличен шампоана на JMO с вечерна иглика. Чудя се дали да не взема един и да го ползвам с детанглъра с цитрус и нероли. Косата ми е с фин косъм, плътна, нетретирана и с леки цъфтежи. Четох отзивите в темата, че се усеща балансиран, аз сякаш искам да е по-хидратиращ /макар, че го дават точно за суха коса/. В чужд сайт прочетох мнение, че пресушава косата. Моля за повече мнения от ползвали го.

# 563
Има логика в това, което пишеш, Мишел. И аз взех да се замислям за комбинация на продуктите.

# 564
Мишел и аз си мисля същото за ампулите на про файбър,тъй като не можах да се ориентирам взех лилавата серия ш-н и балсам и белите ампули,въпреки че никак не ми е дебел косъма по-скоро тънък,но пък доста сух.Резултатът от Ш и Б е по-добър при мен отколкото шампоан и ампула.Явно това че не съм правила терапия с по-концентрираните ампули има значение,или просто белите са слабички,но не при мен бяха безсмислена покупка,съжелявам че не взех маска вместо тях.

# 565
  • На ръба..

ДПШ на Лейбъл М е коментиран много, че е балансиран, нищо, че се води ДПШ. Аз също го усещам такъв. Другият, който ми се отразява по-подобен начин е Денсифик.
sunche Благодаря, Денсифик имам и го ползвам, но още не съм сигурна дали го чувствам като балансиран или по - скоро като протеинов, ще му дам още малко време. Изненада ме с този на Лейбъл М, ще го проверя  Crazy

# 566
  • София
Мишел, благодаря ти много за труда и репортажа в темата!  Hug
Аз при всички случаи съм за червения вариант, тънка коса. Отъкм изтощеност, за момента не ми е много изтощена.

Линде, тъй като и моята коса не понася протеин напоследък, а то си трябва от време навреме, намерих начин за ползване на по-протеинови продукти, без да се получава този изсушаващ ефект накрая. Добавям по една ампулка от хидратиращия серум на Вела към протеиновата маска, която съм решила да ползвам. Мисля, че доста добре балансира силни протеинови продукти, та даже и отгоре. Не знам, дали постъпвам правилно като ползвам този хидратиращ серум с протеинови маски, та ще се радвам, ако разбиращите момичета ми кажат дали постъпвам правилно.
Ето това е серумчето:

http://www.zlatnaribka.com/wella/sp-hidrate--hidratirashti/hidra … ate-infusion-5-ml

# 567

sunche Благодаря, Денсифик имам и го ползвам, но още не съм сигурна дали го чувствам като балансиран или по - скоро като протеинов, ще му дам още малко време. Изненада ме с този на Лейбъл М, ще го проверя  Crazy
*DiDora* , аз не мисля, че ДПШ на Лейбъл М може да мине за балансиран продукт  Peace

# 568
Мишел, наистина е чудовище, ама вече това чудовище е зло  Twisted Evil , почти нищо не харесва и все е гладно за още продукт, направо ми попива в косъма и боя и маска, всичко  Crazy
Най-добре ще е наистина да се направи някаква специфична комбинация, според състава по-скоро. Но от това, което видях по блоговете, съставът е напълно неразгадаем  Grinning Ключовите съставки са някакви засукани патентовани формули на Лореал и общо взето почти нищо не се разбира.

Ето от официалния сайт на Лореал какво намерих аз, пак има разделение и по нивото на увреденост
http://lorealprofessionnel.co.uk/products/haircare/haircare-home … -is-damaged-hair/

А ето и тук допълнително за вида косъм, това което и ти каза
http://lorealprofessionnel.co.uk/products/haircare/haircare-home … ed-hair-analysis/

А пък това, че трябвало да се ползва продължително, дрън дрън, малко маркетингов трик за продажби ми се струва на мен  Wink

# 569
  • Пловдив
Момичета, какви бяха отзивите за хидратиращия шампоан на Джойко? Исках да си поръчам Олео релакс, но го няма наличен в Ензо. Да ми препоръчате друг хидратиращ на Керастаз?

В момента ползвам точно Ш Олео Релакс и Мойсчър рикавъри. Последният е чудесен заместител на Олео Релакс. Балсама съм го пробвала преди време и ми дойде недостатъчен, а в момента имам маската и нещо не мога да се "разбера" с нея, усещам косата си мръсна, все едно не мога да я отмия.

А, какви са отзивите за Leave-In Moisturizer на Джойко? 

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 14:51 от *dreamer*

Общи условия

Активация на акаунт