Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 811
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз от моя много малко информация успях да изкопча за въпросите..... но е убеден, че е имало задача, сходна със стр.113 от Азбуката 2. Даже сам си я издири да ми я покаже.  Rolling Eyes
Правилните отговори трябвало да отбелязват с "Х", а при грешка да подчертаят отдолу. newsm78

На страница 113 има Фина моторика - линии, т.е. няма нищо за подчертаване/зачертаване, вие кое издание имате на Азбуката, от коя година?

Не, зачертаването и подчертаването - не конкретно за задачата за фина моторика, а за останалите, там където се търси верен отговор от няколко възможности. На мен ми се струва странен точно този начин за означаване на верен отговор (особено като сравнявам с Азбуките), затова имам съмнение дали наистина е било така ...
А за фината моторика - също ми е интересно дали някой ще потвърди тази задача. Той каза, че трябвало да допълнят някакви фигури със същата форма и големина.

Подчертават ако са сгрешили.
Моята е сгрешила на задачата ягода пред цвете, зачертала на едно място с Х ягода пред слънце. Казала на госпожата че е  сгрешила. Тя дошла, попитала къде точно е сгрешила, детето обяснило, и госпожата подчертала грешката, казала че така я е поправила.

# 286
Подчертават ако са сгрешили.
Моята е сгрешила на задачата ягода пред цвете, зачертала на едно място с Х ягода пред слънце. Казала на госпожата че е  сгрешила. Тя дошла, попитала къде точно е сгрешила, детето обяснило, и госпожата подчертала грешката, казала че така я е поправила.

Е, щом и госпожата така е поправила, значи няма съмнения по въпроса.  Simple Smile
А за задачата с ягодите и цветята, нашият дребен каза, че имало образец и той следвал образеца, а не това, което казала учителката ...  Thinking

# 287

8. Квадратче картинка - и ред с 4 други подобни ( да се открие коя картинка е същата) - пате, телефон, влак и т.н. - затруднила се да ги открие всичките ( нямала време,  било сложно  Simple Smile)

[/quote]

Тази задача не я разбрах. Подобни като сянка или...?

Никой не ми отговори за Дикенс, явно от пишещите само ние сме подали и за двете сдружения.

# 288
  • Sofia
Миналата година кандидатите за Дикенс бяха около 180, а за Шилер към 500. Преди две години, когато Дикенс направиха първия си изпит, кандидатите бяха под 100. Но не ми се вярва тази година кандидатите за Дикенс да са нараснали двойно спрямо миналата, особено като се имат предвид неразбориите в самото сдружение.

# 289
  • София
Картинка образец, например Пате. След него ред с 4 - ри Патета. Подобни. Доколкото разбрах не е "сянката" на Пате, но да, такъв тип задача.
Да се открие, кое точно от 4-те патета е същото като първото в Образеца.
Дъщеря ми каза, че се затормозила силно на това, потекли й сълзи даже  Shocked Силно ме изненада това.
"Плака ли?, питах я"
"Не, не плаках, само ми потекоха малко сълзи, че не можах да видя изобщо отговора на тези: Пате , Телефон, Влак и други, само на някои видях"
Никога не сме говорили че този изпит е толкова важен. Напротив. Пък и тя уж не се шашка лесно, още по - малко да се разплаче. Ама имало някакво момче ревало през цялото време в стаята. Дали заради това  newsm78 И беше настинала, сополива. Незнам.  Thinking

# 290
Благодаря ви за отговорите Simple Smile

Моят син беше толкова пестелив в описанието на задачите, не помнел... и т.н.

Аз се зарадвах, че не е плакал и че всичко му се е стрило супер, според неговите думи.

# 291
Миналата година кандидатите за Дикенс бяха около 180, а за Шилер към 500. Преди две години, когато Дикенс направиха първия си изпит, кандидатите бяха под 100. Но не ми се вярва тази година кандидатите за Дикенс да са нараснали двойно спрямо миналата, особено като се имат предвид неразбориите в самото сдружение.

Специално за Шилер информацията Ви не е вярна.

# 292
Здравейте! И аз да се включа с малко инфо от теста Laughing. Детето ми сподели, че също е имало и задача, да се дорисува вълнообразна , права и т.н линия ( стр. 23 от Азбука на мисленето).

# 293
  • Sofia

Така пише в справката, която ми пратиха от ръководството на сдружението.

# 294

Така пише в справката, която ми пратиха от ръководството на сдружението.

Бихте ли показали тази справка ?
И кой по-точно Ви я изпрати....

# 295
  • Sofia
Аз съм член на сдружението и отчета за миналата година ми е пратен в тази ми позиция. Споменах справката, защото мислех, че и вие сте член, като се има предвид категоричността, с която заявихте, че цифрата не е вярна.

# 296
  • София
А моят син ми каза,че г-жата в стаята им е каЗала да нарисуват дърво,къща с врата,прозорци и комин и хора .....Иди,че разбери в крайна сметка какво в действителност се изисква от децата.В неговата стая едно детенце доста е плакало и са го извели замалко навън да се успокои(адмирации за което).
Много притеснително звучат думите на една майка по-горе,че има умишлено подвеждане на децата....Какво ли не знаех за Шилер и купените изпити,но това е върхът на гаврата с труда на нас и нашите деца....😁Надявам се все още,че всичко това ще се окаже недоразумение....

# 297
Аз съм член на сдружението и отчета за миналата година ми е пратен в тази ми позиция. Споменах справката, защото мислех, че и вие сте член, като се има предвид категоричността, с която заявихте, че цифрата не е вярна.

В отчета за миналата година няма споменато кандидатите да са 500.
И аз членувам в сдружението, смея да твърдя, че в изпратените документи няма такова нещо.

# 298
Ами ако знаете колко са кандидатите, защо просто не го напишете, вместо да се заяждате с другите потребителки.

# 299
Ами ако знаете колко са кандидатите, защо просто не го напишете, вместо да се заяждате с другите потребителки.

1. Знам много неща, но това е вътрешна информация.
2. Не знам кое е заяждане. Това, което казах е, че се разпространява невярна информация. Не знам защо разни участници във форума я разпространяват, всеки си има мотиви. Пак повтарям, тази информация не е вярна. Толкова. Вие ако искате, приемете го като заяждане.

Общи условия

Активация на акаунт