Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 868
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 30
A, това за плика с пари до сега не е споменавано в темата, вече има-няма 5 години, може и повече....
Какво значи "разбра се" - Вие разбрахте отнякъде, казаха Ви, поискаха Ви, споделиха Ви или прочетохте? Щото ако беше така едва ли би било такава драма каквато наблюдаваме последните години приема там. Просто ако има как да си плащат хората, сигурно биха го правили без да вдигат шум...
Но според мен удряха на камък, поне досега. И затова имаше драми.

# 31
  • София
На моя позната детето кандидатства преди две години.  Не го приеха. Но от септември тръгна в 55-о с връзки.  За пари, обаче,  не е ставало дума. Предполагам, че не са плащали.

# 32
  • Sofia
Аз съм чувала следните версии - познати на разказвачката на историята, срещнали учителка от Шилер и тя им казала- ооо, искате ли да учите там, елате, ще ви уредя. Втора версия- приели някак дете там и в началото на учебната година поискали от родителите 3000 лв. ТЕ отказали и по средата на годината преместили детето. Трета версия- ние имаме връзки и могат да ни приемат навсякъде (не ги приеха в Шилер). На позната детето пък разбирам, че не е било прието преди няколко години, но после го е готвила сериозно по немски и е кандидатствало за 1-ви клас, но не е прието въпреки някакви техни връзки.
Както съм казвала и друг път, малко ме интересуват подобни слухове, подготвяла съм си детето и сега учи там.

# 33
  • София
Всъщност сте прави.  Каквито и слухове да има- аз ще готвя детето и дано се справи.  Връзки нямам,  пари и да взимат - аз не давам.  Ще се пробваме, пък ако не стане - има и други свестни училища  в Младост.
Дано все пак да няма корупция.

# 34
Аз също пари не давам и съм се чудила на родители, които дават пари, правят ремонти или купуват неща за градини и училища. Защото ако детето не е подготвено, и с пари да го вкараш, няма файда.
И за това силно вярвам всички тези слухове да не се окажат верни и моите деца да влязат със знания.

# 35
На мен ми казаха, че има класове, извън Шилер, които са си по нашата методика. В крайна сметка, ако не влезнем в Шилер, ще пробваме това. На два блока сме и е грехота да ходя в др. квартал, заради частните паралелки.
Но се разбра, че с плик с пари се влиза без проблем. Както навсякъде, за съжаление.

За пликове с пари никакви мълви не се носят. Но тази година за първи клас има цяла паралелка, децата са приети без изпити от квартала са и са зачислени към Дикенс, т. е. независимо дали искат или не искат, родителите са задължени да плащат месечните такси и децата им да учат английски. По другите паралелки с немски има по няколко приети деца, без изпити, живущи в Младост 1 или 1А, също са задължени да учат немски.

# 36
  • Sofia
Тази година наистина приеха един първи клас с критерий по местоживеене към Дикенс. Но това за ШИлер, не го бях чувала. И как, моля, без изпит по немски и съответно без гаранция за познания по езика, тези деца се справят newsm78

# 37
Аз нещо не разбирам. Нали някой писа в предната тема, че в 145 класовете са нараснали и дори няма стаи да разделят децата, както преди, а слагат параван. Защо тогава приемат още деца, и то без изпит?
Това ми се струва много нечестно спрямо явилите се на изпит. Ако на училището се отпускат пари според броя деца, то директорът злоупотребява, за да получава училището повече пари. Само предположения...

# 38
На мен ми казаха, че има класове, извън Шилер, които са си по нашата методика. В крайна сметка, ако не влезнем в Шилер, ще пробваме това. На два блока сме и е грехота да ходя в др. квартал, заради частните паралелки.
Но се разбра, че с плик с пари се влиза без проблем. Както навсякъде, за съжаление.

За пликове с пари никакви мълви не се носят. Но тази година за първи клас има цяла паралелка, децата са приети без изпити от квартала са и са зачислени към Дикенс, т. е. независимо дали искат или не искат, родителите са задължени да плащат месечните такси и децата им да учат английски. По другите паралелки с немски има по няколко приети деца, без изпити, живущи в Младост 1 или 1А, също са задължени да учат немски.

Това за Шилер не е вярно. В класа на моето дете има 2 новоприети деца (освободиха се места) и те си държаха изпити по немски и общ, за да започнат 1-ви клас наравно с другите.

Иначе за Дикенс- да има още една паралелка. Там имаха 1200 изисквания, за да приемат дете, като от тях допълнителни точки даваше местоживеенето- в Мл.1А и т.н. Младости...

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 17:19 от Анонимен

# 39
  • София, Смолян
За Дикенс не знам, но за Шилер не е вярно, че са приели деца без изпит. Моето дете е външен прием тази година, както и още 3 деца в класа, като всички са държали изпит по немски и тест за адаптивност. Моля да не заблуждавате излишно хората със слухове. Извинявам се за спама, но не можах да се сдържа.

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 14:31 от maya_28

# 40
Здравейте, и аз се включвам да следя. Дъщеря ми е 2010 и ще кандидатсва през 2016 в Шилер.
Искам да попитам миналите този етап дали трябва да подадем заявления по отделно за 55 и 145 Шилер? И ако да дали детето ходи на 2 изпита и дали класирането е по отделно за двете у-ща.

Благодаря!

# 41
Eve, при подаване на заявлението ще трябва да посочите едно от двете училища, не може и двете. Поне така беше тази година.

# 42
За Дикенс не знам, но за Шилер не е вярно, че са приели деца без изпит. Моето дете е външен прием тази година, както и още 3 деца в класа, като всички са държали изпит по немски и тест за адаптивност. Моля да не заблуждавате излишно хората със слухове. Извинявам се за спама, но не можах да се сдържа.
Абсолютно е вярно, че в Шилер се приемат деца, които не са издържали изпита или поне не са били сред класираните. Личен опит, не е информация чрез почнати на познати. Simple Smile
За 145-то тази година заявлението се подаваше след изпитите на Шилер, за 55-то бяха 2 отделни заявления.

# 43
  • Sofia
Искаш да кажеш, че в първи клас са приели дете без да е проверено дали знае немски?

# 44
Извинявам се, става въпрос за подготвителен клас, за 1-ви нямам представа. Но щам става в единия случай, не виждам причина да не може в другия.
Миналата година говорих случайно с директорката на 145-то по телефона за датите на прием за подготвителна група, че бях пропуснала да подам заявление за изпита на Дикенс, каза ми , че тази година ще има паралелка първи клас към  Дикенс с английски нулево ниво. Дано информацията все още да е актуална и да е полезна за някого.

Общи условия

Активация на акаунт