Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 782
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Благодаря за мнението. Аз затова се интересувам от форуми и хора с опит, а не  съдя по себе си. Обучението отпреди 20 години "леко" се е променило....

# 241
.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 16:00 от Пролетен дъждец

# 242
Има нещо, което бих добавил към разсъжденията на съпруга Ви, ако позволите:

- ако отсега до 7-ми клас бавно и методично занимават детето с немски или френски, все трудни на фона на английския (който няма как да не научи до пълнолетие в една или друга степен), в края на седми клас ще имате едно дете с ниво поне Б1 по този език и изградени навици за учене на език. След което, ако решите да продължи пак в езикова , но различна от досега изучавания език, на 16 години ще знае чудесно езика от езиковата гимназия, малко по-зле (ако не го поддържате с инзвънкласни - уроци или школа),  езика изучаван до 7 клас и ще е започнало втория чужд за езиковата, а за него трети....
Споделям опит.

Но всеки си знае.
Да, забравя се, ако не го упражняваш. Ако упорстваш, обаче, тези знания са завинаги...

Напълно споделям написаното от Вас, това е и личната ми мотивация да искам детето ми да учи немски или френски от ранна възраст. Английският неминуемо ще бъде научен от ТВ, и-нет, игри, кино и необходимост.
А пък да учи до 7ми клас интензивно немски и да го пратя след това в немска гимназия не бих си и помислял. Тази грешка я направих аз в гимназията и да, опасенията Ви са напълно основателни!

# 243
Племенника ми учеше в ЧДГ. Поради финансови причини го преместиха в Шилер. Детето така и не успя да се адаптира. Чувства се зле. Никакъв проблем няма с ученето, с немския е доста по-напред. Вчера им беше празника на буквите, а той вместо да е щастлив, почти е плачел. Да, до дете си е. Умник е, но е чувствителен. Та, ще си го връщат в старото. Ще има финансови еквилибристики, но детето е по- важно./не казвам кое е частното у-ще, за да няма спор или реклама/.

# 244
Балони, горе градина си писала. Още от Пук ли е преместен или след него?
Има значение, защото във вече сформиран клас е по-трудно, въпреки че много зависи дали учителят ще помогне за адаптацията.

# 245
Не, от първи клас постъпи детето. Да, има го и този момент, а и децата са различни. Просто го споделих като случай, без да налагам мнение, че това е често срещано.

# 246
 Stop

Последна редакция: пн, 04 апр 2016, 14:16 от Victoria.

# 247
  • София
Благодаря за информацията госпожо, но можеше да я споделите след 13.00 часа!

# 248
Ама днес ли е изпитът? Успех на всички дечица!

# 249

Извинявайте, не смятах, че това ще е проблем за някого!

Едва ли всички групи ще са с еднакви задачи . . .

# 250
Благодарим за споделените задачки от детето ви! Горе-долу съвпада с това, което сподели и моето дете. В допълнение, имало и задача да открият 5 разлики, както и да свържат животни с това какво ядат - дъщеря ми не знае какво яде камилата, например (това само я било затруднило). Успех на всички, пък то стана ясно, че при момичетата борбата ще е по-голяма, почти не се виждаха кандидатчета момченца

# 251
ooooh! Нали не мислите, че някой ще "спечели" заради това което Victoria. сподели 58 мин преди групата в 13ч?  Mr. Green

Да не говорим, че 58 мин преди теста, би следвало хората да се приготвят, пътуват, т.н. и не мисля, че някой седи, дебне бг-мама за да научи детето си в последната секунда.

# 252
  • София
Чудно ми е само как така нямаше лабиринт,като знам че е любимо от няколко години

# 253
  • София
 Peace
ooooh! Нали не мислите, че някой ще "спечели" заради това което Victoria. сподели 58 мин преди групата в 13ч?  Mr. Green

Да не говорим, че 58 мин преди теста, би следвало хората да се приготвят, пътуват, т.н. и не мисля, че някой седи, дебне бг-мама за да научи детето си в последната секунда.
Разбира се!!!!Който се е подхотвял няколко месеца-подготвял.За 1 час няма как да подхотвиш детето си за Шилер😉😉

# 254
Доколкото разбрах и броене на срички не е имало. И да допълня- чели са им текст за момиченце и калинка и след това е трябвало да зачертават картинки, свързани с текста.

Общи условия

Активация на акаунт