Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 981
  • 1 188
  •   2
Отговори
# 930
  • София

Не ви разбрах въпроса?
Имах предвид, че си скъсахте нервите за 1 седмица, а така или иначе детето се е справило отлично и сдружението го прие на второ класиране.
Аз мисля, че всеки НЕдебил би си скъсал нервите при така създалата се сутуация !  

# 931
Честито на приетите. И пак има деца, които никога не са учили и са влезли още с 1 класиране. За момче от нашия блок става въпрос, ама как човек да ходи и да се разправя.
А майката само се хвалела как влизат с връзки и как малкия не е правил нито едно упражнение.

Да не споменавам и колко от децата са на адвокати, нотариуси, строителни предприемачи и хора с много пари. На 2 класиране може би има шанс за нас "простосмъртните".

# 932
Честито на приетите. И пак има деца, които никога не са учили и са влезли още с 1 класиране. За момче от нашия блок става въпрос, ама как човек да ходи и да се разправя.
А майката само се хвалела как влизат с връзки и как малкия не е правил нито едно упражнение.

Да не споменавам и колко от децата са на адвокати, нотариуси, строителни предприемачи и хора с много пари. На 2 класиране може би има шанс за нас "простосмъртните".

И кое е това дете, дайте поне инициали да се ориентираме...

# 933
Виктор Чобанов мисля, че беше

# 934
Виктор Чобанов е от приетите с предимство за братя и сестри деца.Такива като него сигурно има и други.И взимат местата на деца като моето,което сме го подготвяли и се е справил повече от добре на теста и сега не е приет в училището.Просто нямам думи.

# 935

Стига с тия конспирации и плюене, аз познавам 2 деца от сегашния прием, а и за други знам на мои познати, които са си от "простосмъртните" и са приети в Шилер. Просто е трудно да се влезе, има голяма конкуренция това е! Ако се е готвило достатъчно детето, ако е било в кондиция на изпита, добавям и шанс, да не се разсее примерно, защото това им се случва на тази възраст често.... няма проблеми!

# 936
Аз мисля, че всеки НЕдебил би си скъсал нервите при така създалата се сутуация !  
[/quote]
Биби не става въпрос за умствено увреждане. Аз например ако бях в тази ситуация щях да се оплача във форума веднъж дваж и след това щях да търся активна комуникация със Сдружението. Щях да пропусна всичките тези писания и изблици на чувства.

Николина, за съжаление не зная какъв е долния праг на децата, които са с братчета или сестрички. Определено тази майка се е държала арогантно , но нищо не ме учудва както ви казах

# 937
Ами оказва се че не стига само това детето да се представило добре и да е било подготвяно и в кодиция.Приема е опорочен от неразбирателството на Сдружението и Шилер. Защото какво като са ни приели нас в Шилер, а не може да се запишем в училище.Защото аз още не мога да си обясня какви деца ще се обучават в 55СОУ към Шилер, защото от техния списък и този на училището почти няма съвпадения и даже да е имало децата не са събрани в една паралелка.Сдружението написа че няма да обучава деца,който не са издържали изпита и приети при тях, тогава какви деца ще обучава в 55 СОУ или аз нещо не съм разбрала или няма да сформира дори една паралелка там.Децата с предимство са се записали всички в 145 ОУ, дали защото не са знаели за проблема в 55 предварително и дори да им е било по местоживеене са предпочели да са в 145, заради по ясните отношения.И какво става приетите момчета по нисходящ резултат и приети и към училището и към Сдружението са 15, това е безумие.

# 938
  • София
Биби не става въпрос за умствено увреждане. Аз например ако бях в тази ситуация щях да се оплача във форума веднъж дваж и след това щях да търся активна комуникация със Сдружението. Щях да пропусна всичките тези писания и изблици на чувства.

Николина, за съжаление не зная какъв е долния праг на децата, които са с братчета или сестрички. Определено тази майка се е държала арогантно , но нищо не ме учудва както ви казах
[/quote]

Така де, но на фона на всичко, което се изписа тук и от хора, дето не са засегнати лично, и по или съвсем не по темата, не зная защо точно Елена Ви се наби в очите и каква всъщност беше идеята на въпроса Ви ? А и май само тя и още 1-2 потребителки се навиха да правят нещо за общото благо и тръгнаха да правят списъци. Та мисълта ми е, че писането във форума не изключва реални действия. п.с. за протокла: не познавам Елена лично

# 939
Ами оказва се че не стига само това детето да се представило добре и да е било подготвяно и в кодиция.Приема е опорочен от неразбирателството на Сдружението и Шилер. Защото какво като са ни приели нас в Шилер, а не може да се запишем в училище.Защото аз още не мога да си обясня какви деца ще се обучават в 55СОУ към Шилер, защото от техния списък и този на училището почти няма съвпадения и даже да е имало децата не са събрани в една паралелка.Сдружението написа че няма да обучава деца,който не са издържали изпита и приети при тях, тогава какви деца ще обучава в 55 СОУ или аз нещо не съм разбрала или няма да сформира дори една паралелка там.Децата с предимство са се записали всички в 145 ОУ, дали защото не са знаели за проблема в 55 предварително и дори да им е било по местоживеене са предпочели да са в 145, заради по ясните отношения.И какво става приетите момчета по нисходящ резултат и приети и към училището и към Сдружението са 15, това е безумие.

1. Сдружението и Шилер са едно и също нещо.
2. Приетите с предимство са приети по училищата, в които са по- големите им братя и сестри.
    - това им носи допълнителни точки;
    - нормално е да са в едно училище- това е идеята- да ги водят и взимат заедно.
3. Всеки, извън Сдружението възроптава за децата с предимство, само докато е извън него- т.е. докато не приемат неговото  дете, а веднага след това крои планове как и второто дете ще учи там.
4. И да знаят, и да не знаят- има си договор между Сдружението и училищата. Защо той не се изпълнява- за мен е непонятно!

Изключително неприятна (меко казано) е ситуацията тази година! Циркът е истински! Надявам се да се върви към благоприятно разрешаване на проблема!

Тук някъде из темите има развитие по подобен проблем с 19-то- откриват 2 нови паралелки (вярно за 1-ви клас), но все пак означава, че може!

Елена, честито на детенцето!

# 940

1. Сдружението и Шилер са едно и също нещо.
2. Приетите с предимство са приети по училищата, в които са по- големите им братя и сестри.
    - това им носи допълнителни точки;
    - нормално е да са в едно училище- това е идеята- да ги водят и взимат заедно.
3. Всеки, извън Сдружението възроптава за децата с предимство, само докато е извън него- т.е. докато не приемат неговото  дете, а веднага след това крои планове как и второто дете ще учи там.
4. И да знаят, и да не знаят- има си договор между Сдружението и училищата. Защо той не се изпълнява- за мен е непонятно!

Изключително неприятна (меко казано) е ситуацията тази година! Циркът е истински! Надявам се да се върви към благоприятно разрешаване на проблема!

Тук някъде из темите има развитие по подобен проблем с 19-то- откриват 2 нови паралелки (вярно за 1-ви клас), но все пак означава, че може!

Елена, честито на детенцето!

И преди и след "влизане" в Сдружението смятам, че разумен човек не би бил против предимството за второ дете...

# 941
Ами не, щом има конкурс, не трябва никакви предимства да има, за да бъде наистина конкурс. За нито едно училище и университет, където има конкурс, не важи такова предимство освен само за близнаци. Такова предимство има при прием в държавни училища, където няма конкурс.

Смисълът на изпита, когато има изпит за каквото и да било, е точно такъв - влизат постигналите най-висок резултат. Когато не влезе дете с повече точки, а на негово място влезе дете с по-малко точки само защото има братче или сестриче на това място, това вече е опорочен конкурс. А когато такива деца са половината, вече всъщност нямаме конкурс, а пародия на такъв.

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 12:44 от Татко Мецан

# 942
Съгласна съм, че предимство трябва да има, доколкото е много неудобно да разкарваш две деца по различни училища всеки ден. Случаят, за който Николина говореше беше, че едва ли не изпит не е държан, детето не е било във състояние да го издържи дори и като второ дете.

# 943
доколкото е много неудобно да разкарваш две деца по различни училища всеки ден.
Ами на когото му е неудобно, да си даде и двете деца в училища, в които няма изпит. Или да поеме риска, че като голямото е влязло където има изпит, малкото може да не влезе. Не може светът да се върти около това какво е удобно на някого.
За мен въпросът е принципен - или има изпит като хората, който отсява наистина по резултата от него, или по-добре да няма изпит, защото когато кандидати с по-нисък резултат изместват такива с по-висок, това вече не е изпит, а подигравка.

# 944
  • София
И преди и след "влизане" в Сдружението смятам, че разумен човек не би бил против предимството за второ дете...

Аз смятам, обратното! Няма разумен човек, който да подкрепи такова предимство при прием с конкурс.
Иначе, нямам нищо против, можеш да пишеш писмо до МОН и да защитиш тезата си.
Няма да има влизане тогава нито в СМГ,  нито  в 91 НЕГ, нито в кое да е елитно училище.
Това че 55 СОУ, 145 ОУ и ред други го позволяват, направи си извода колко са елитни...

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 13:19 от Ammika

Общи условия

Активация на акаунт