Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 988
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 1 095
Да не бъркате у-щето, в 10-то училище няма точки, има само класирани по азбучен ред.

Да, за всичко знаехме - само не знаехме точно колко деца ще приемат и че няма еднакви правила за прием в двете у-ща, с които се работи, в което няма логика (според мен Simple Smile )

Предните години имаше второ класиране на Сдружението, сега бяхме лишени от такова, заради н-брой класирания в у-щата. Вярно, не ни е обещавано...., но си е разочароващо.

Защо през страница - две, членовете започват да ни обясняват колко не сме прави да изказваме недоволството си от това, с което сдружението не се справи. За мен остана едно усещане на подвеждане. Явно си едно доста по-затворено общество, от това което съм си представяла.

Не виждам и нищо лошо да си коментираме задачите, др-та седмица ще видя теста и ще споделя по-подробно кой лети, кой яде месо и т.н. какво искал да каже автора Simple Smile

# 1 096
Ако някой очаква сдружението да излезе и да разкаже всичко - няма как да стане - сдружението е отговорно преди всичко пред децата, които обучава. Набийте си го това в главите. В този смисъл сдружението няма да излезе на публичен конфликт с 55-то, още по-малко на страниците на БГ-Мама. Дали са знаели април месец какво ще прави 55-то, дали са водили преговори в това време, дали са имали едни обещания и други действия - всичко това са едни въпроси, които широката публика може само да гадае как са се развили. Никой от плювачите не зададе въпроса, как приетите в ЛК са се оказали в една паралелка, а в другите 2 са разпилени шилерски деца. Има ли двоен стандарт от страна на 55-то ?
Да се надяваме поне, че Шилер ще са си направили изводите и догодина ще предложат друго решение.

# 1 097
Да, за всичко знаехме - само не знаехме точно колко деца ще приемат и че няма еднакви правила за прием в двете у-ща, с които се работи, в което няма логика (според мен Simple Smile )

Кои са училищата, които имат еднакви правила за прием?
Нима при Луис карол - като съществува и в 55-то, и в 10-то, правилата са еднакви?

Защо през страница - две, членовете започват да ни обясняват колко не сме прави да изказваме недоволството си от това, с което сдружението не се справи. За мен остана едно усещане на подвеждане. Явно си едно доста по-затворено общество, от това което съм си представяла.

С кое не се справи Сдружението? Да наложи на 55-то да вземат децата му ли?

Щом следите темата от миналата или по- миналата година, да сте прочели някъде, че 55-то отказват да приемат децата, издържали теста към Шилер?! За първа година се случва това и затова според мен е цирк!

А на кандидатстващите в 55-то- някой каза ли ви при подаване на документи- Недейте, няма смисъл щом не живеете наоколо, да кандидатствате в Шилер в нашето у-ще?! Или Сдружението знае, че децата няма да бъдат приети в училището, а 55-то не?!

# 1 098

Кои са училищата, които имат еднакви правила за прием?
Нима при Луис карол - като съществува и в 55-то, и в 10-то, правилата са еднакви?

С кое не се справи Сдружението? Да наложи на 55-то да вземат децата му ли?

Щом следите темата от миналата или по- миналата година, да сте прочели някъде, че 55-то отказват да приемат децата, издържали теста към Шилер?! За първа година се случва това и затова според мен е цирк!

А на кандидатстващите в 55-то- някой каза ли ви при подаване на документи- Недейте, няма смисъл щом не живеете наоколо, да кандидатствате в Шилер в нашето у-ще?! Или Сдружението знае, че децата няма да бъдат приети в училището, а 55-то не?!
Първо говорим за Шилер, не за Луис Карол. Аз на 10-то така и не му разбрах критериите, не мисля, че и някъде ги пише.
В Луис Карол директно казваха, не подавайте в 55-то ако не сте от района, докато в Шилер (жената беше много мила), но каза ние все още не знаем точно критериите на 55-то, все още не са ги обявили официално, за по-сигурно подавайте и в двете у-ща.

Ами да, не са отказвали досега и тази година едното у-ще приема с предимство децата от изпита, а др-то - не. Това не са ли различни правила за двете у-ща, различни и спрямо предходните години.

И да, не се справиха, останаха едни неприети деца. Аз силно се надявам все пак да успеят да измислят нещо, говорехте за трето училище... и т.н.

А ние след като сме решили да кандидатстваме, явно сме преценили предимствата, аз лично не съжалявам, синът ми се разви много в последната една година и подготовката само ще му е от полза.

# 1 099
Ако някой очаква сдружението да излезе и да разкаже всичко - няма как да стане - сдружението е отговорно преди всичко пред децата, които обучава. Набийте си го това в главите. В този смисъл сдружението няма да излезе на публичен конфликт с 55-то, още по-малко на страниците на БГ-Мама. Дали са знаели април месец какво ще прави 55-то, дали са водили преговори в това време, дали са имали едни обещания и други действия - всичко това са едни въпроси, които широката публика може само да гадае как са се развили. Никой от плювачите не зададе въпроса, как приетите в ЛК са се оказали в една паралелка, а в другите 2 са разпилени шилерски деца. Има ли двоен стандарт от страна на 55-то ?
Да се надяваме поне, че Шилер ще са си направили изводите и догодина ще предложат друго решение.
Не е и необходимо, на плювачите можеха да се предложат само сухите факти - тази година приемаме толкова и толкова деца.....и тази бройка да се спази.

А за нови предложения и решения си писала и в старите теми.....Дано  Simple Smile

# 1 100
Ако някой очаква сдружението да излезе и да разкаже всичко - няма как да стане - сдружението е отговорно преди всичко пред децата, които обучава. Набийте си го това в главите.

За това, че сдружението развива дейност в частна полза-само в полза на членовете си, вече писах, но явно това не понася на членовете на сдружението та открито си го заявяват.
Колкото до кандидатстващите- жалко за положения труд на децата, но не мисля че е отишъл напразно.

Няколко мита за Шилер, твърдени от съфорумци, рухнаха при сегашната ученическа кампания:
- че дейността му може да се нарече общественополезна;
- че съществуват обективни критерии за оценяване(никъде не се публикуваха);
- че съществуват  обективни критерии за прием(никъде не се публикуваха резултатите на всички кандидатстващи в низходящ ред);
- че приетите деца са показали по-висок резултат при теста от неприетите(приемани са деца с предимство с неясен резултат);
- че Шилер имало договори с училищата колко деца да приемат(това е правно неиздържано);
- че Шилер участва в избора на учители в училищата(това означава да се набърка в конкурси, които да са опорочени, а сдружението няма право).

# 1 101

И да, не се справиха, останаха едни неприети деца. Аз силно се надявам все пак да успеят да измислят нещо, говорехте за трето училище... и т.н.

Simple Smile Сдружението приема или училището? Сдружението си върши работата и класира толкова деца, колкото е запланувало и съгласувало с 55-то и 145-то. И изведнъж 55-то казва- не, тези няма да ги вземем!
И?! ... Пак стигнахме до краставицата, която съдържа 99% вода- не знам дали знаете. Simple Smile

# 1 102
Всъщност, не знам дали е баш така...

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0% … D0%B8%D1%86%D0%B0
Краставицата (Cucumis sativus) е едногодишно двусемеделно растение от семейство тиквови. Съдържа голямо количество вода (73%) и е силно разпространена в България. Семената са бели, с дължина до 1 сантиметър. Засажда се в началото на май и се бере през август. Известни сортове са „Сандра“ и „Гергана“. Сред тях важно място заемат и дребните краставички, наречени корнишони. Известни сортове от тях са „ТОНИ“ и „Деликатес“.

А по-надолу пише:
Макар че основното им съдържание е 95% вода, краставиците притежават чудесен вкус и диетични качества. Краставицата съдържа над 40% калий, 10 на сто натрий, 7,5% калций, 20 процента фосфор и 7 на сто хлор, ферменти и минерални соли. Полезните и лечебните свойства на краставиците са известни отдавна.

Та всъщност колко процента вода съдържа? Май все пак е 95%
Nährwerte pro 100 g Gurken roh:
Brennwert    65 kJ (15 kcal)
Wasser    95,23 g
Eiweiß    0,65 g
Kohlenhydrate    3,63 g
- davon Zucker    1,67 g
- Ballaststoffe    0,5 g
Fett    0,11 g

# 1 103
Ако някой очаква сдружението да излезе и да разкаже всичко - няма как да стане - сдружението е отговорно преди всичко пред децата, които обучава. Набийте си го това в главите.

За това, че сдружението развива дейност в частна полза-само в полза на членовете си, вече писах, но явно това не понася на членовете на сдружението та открито си го заявяват.
Колкото до кандидатстващите- жалко за положения труд на децата, но не мисля че е отишъл напразно.

Няколко мита за Шилер, твърдени от съфорумци, рухнаха при сегашната ученическа кампания:
- че дейността му може да се нарече общественополезна;
- че съществуват обективни критерии за оценяване(никъде не се публикуваха);
- че съществуват  обективни критерии за прием(никъде не се публикуваха резултатите на всички кандидатстващи в низходящ ред);
- че приетите деца са показали по-висок резултат при теста от неприетите(приемани са деца с предимство с неясен резултат);
- че Шилер имало договори с училищата колко деца да приемат(това е правно неиздържано);
- че Шилер участва в избора на учители в училищата(това означава да се набърка в конкурси, които да са опорочени, а сдружението няма право).

Много точно!  newsm10

# 1 104
Думата ОТГОВОРНОСТ много ми хареса във вашия пост! И ще поеме ли някой отговорност за случилото се тази година?

# 1 105
Като всичко е "много точно",shrekie, защо кандидатствате изобщо ?! Сега ли открихте какво е това дяволско сдружение, което обслужва частните си интереси?!
Догодина пак кандидатствайте, после пак плюйте...

Татко Мецан, сега няма да правим въпрос за едни 4%. Wink

elena665, защо питате hrs- пишете и питайте УС на Шилер и 55-то. Те могат да кажат. hrs беше написала мейлите им...

# 1 106
Като всичко е "много точно",shrekie, защо кандидатствате изобщо ?! Сега ли открихте какво е това дяволско сдружение, което обслужва частните си интереси?!
Догодина пак кандидатствайте, после пак плюйте...

Татко Мецан, сега няма да правим въпрос за едни 4%. Wink

elena665, защо питате hrs- пишете и питайте УС на Шилер и 55-то. Те могат да кажат. hrs беше написала мейлите им...
Ами питам я защото ги защитава, а иначе съм писала ама отговори нямаааа!

# 1 107

Simple Smile Сдружението приема или училището? Сдружението си върши работата и класира толкова деца, колкото е запланувало и съгласувало с 55-то и 145-то. И изведнъж 55-то казва- не, тези няма да ги вземем!
И?! ... Пак стигнахме до краставицата, която съдържа 99% вода- не знам дали знаете. Simple Smile

Не знам кой приема, знам, че децата се готвят за тест, изготвен и осъществен от сдружението....., те са лицето....
Въртим едно и също, няма смисъл.....

# 1 108

Доколкото знам, няма друга институция или училище, в които при наличието на конкурс вторите деца да ползват предимство; ето и в НУКК има конкурс за толкова малки деца, там втори и трети деца влизат ли с предимство?!

Плюс това изпитът показва възможности - затова е и изпит. Не показва възможностите им да скачат и бягат, защото не е по физическо, но показва определени техни възможности, които Шилер са преценили, че са им важни.

Но наличието на каквито и да било предимства опорочават всеки изпит.

Ето това е най-разумното и добре обосновано мнение по въпроса с предимството. Подкрепям напълно.
Отделно, както стана ясно,  "Шилер" е сдружение с обществено-полезна дейност. Та ми е много интересно как ще изразходват средствата, събрани от изпитната процедура на едни около 500 деца.  Thinking
И не е ли редно да има някаква публична отчетност за тях?

Мила госпожо,
За т.нар. от Вас изпит, а реално тест (моля да се прави разлика) сте заплатили 20 лв.
Срещу тези пари 2-ма различни психолози са проверявали работата на детето Ви поотделно по веднъж, след което е имало трета арбитражна проверка. Това прави като минимум 1 час, ако не и повече.Знаете ли колко е тарифата на който и да е психолог на час ? Отделно детето Ви се е явило в училище, където двама квестори са го гледали 1 час в стаята и още поне 10 души има по коридорите. Дали са Ви всички материали. Един куп хора са обработвали резултатите. Накрая сте имали 15 минути време да се запознаете с теста. Нает е бил офис. Плащани са заплати. Мислите ли, че тези 20 лв. покриват всички тези разходи и мислите ли, че редовите членове на сдружението следва да ги заплащат от джоба си, а кандидатите да идват да се изследват безплатно ?
Публична отчетност на тези апри има и тя се прави пред около 1000 души членове на сдружението, пред одиторски фирми, пред данъчни и т.н. Най-накрая - Вас някой насила ли Ви накара да отидете на тест и да внесете тази умопомрачителна сума ?

Аз моята сметка за сумата съм си я направила много добре, преценила съм - дала съм я. Никъде не съм коментирала много ли е, малко ли е. Но пък определено намирам за повече от скандално едни пари, събрани от сдружение за обществено-полезна дейност, да бъдат насочени към плащането на частните уроци по немски език на вторите деца на членовете му! Защото на практика точно това се получава.
Нали членовете на сдружението плащат членски внос? Не трябва ли той да ви покрива разходите по заплати, офис и т. н. и т.н., мила госпожо? Защо в едно друго у-ще успяват да организират проверка на изпитните работи + квестори, психолози и всичко останало само за сумата от 6 лв.? Дали не е защото не търсят печалба от изпитната процедура ??!  Thinking И защо обявяват класираните деца и точките им 2-3 пъти по-бързо от "Шилер"? И пак, колкото и време да им "баят" на тези тестове, поне накрая да имаше реално класиране по точки и прием без предимства... Иначе, се получава точно това, което написах по-горе. Скандално е, госпожо.
И за да не се хабите да ме питате защо сме кандидатствали, като не ни харесват условията на прием ...  Mr. Green бързам да Ви изпреваря с отговора. Не сме подавали заявление за прием в нито едно от двете у-ща.  Laughing
И не си правете труда да разговаряте с мен с този махленско-скандалджийски тон повече, защото не мисля да Ви слизам на нивото. Има въпроси, при това доста резонни. Задават се в темата, защото точно тук им е мястото. А арогантният Ви маниер на отговаряне, само ме кара да си мисля, че трябва да сте доста гузни.

# 1 109

Аз моята сметка за сумата съм си я направила много добре, преценила съм - дала съм я. Никъде не съм коментирала много ли е, малко ли е. Но пък определено намирам за повече от скандално едни пари, събрани от сдружение за обществено-полезна дейност, да бъдат насочени към плащането на частните уроци по немски език на вторите деца на членовете му!

Нищо не сте разбрала явно. Тези 20 лв. отиват изцяло и само за проверяващите тестовете и организирането на самия изпит. И защо си мислите, че вторите деца не си плащат и те членски внос или таксата от 20 лв. за изпит? Защо изобщо ги намесихте тук- какви частни уроци, какви 6 лв?!

Махленски отстрани изглежда Вашия тон всъщност!

И въпросите не са за темата- тук няма никой от УС на Сдружението, който може да им отговори. А  не е и редно да го прави тук- има си страница най- малкото.

Общи условия

Активация на акаунт