Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 470 594
  • 3 554
  •   1
Отговори
# 1 965
  • София
Ходиш до банятя/тоалетната ако имаш нужда, не е необходимо да се напъваш. Ако ти се лежи, лежи си. Медикаментите разхлабват и аз лично седях на една крачка от тоалетната.
Смучат се хапчетата, защото така се усвояват по-добре

# 1 966
Аз не можах да изляза от тоалетната над час. Тялото ще ти покаже какво да правиш. Но препоръката на доктора беше колкото може повече да се движа, нищо, че боли - бях в клиника, за да съм под наблюдение. Обикалях една огромна стая.
По обед ме прегледаха и беше паднал.

# 1 967
При мен беше точно като позив за уриниране, така че отидох до тоалетна и там за секунди с контракции излезе каквото излезе. И така 4 пъти общо. Като жена с обилен цикъл, не бих определила процеса като като обилен цикъл в никакъв случай. Доста повече беше при мен като количество с ясни, отчетливи контракции. Може би зависи от седмицата, в която си. Аз бях точно в 9 г.с.
Като цяло, присъединявам се към съвета по-горе - тялото ти само ще ти подскаже какво да направиш. Успех!

# 1 968
Аз слагах лекарствата вагинално, така че както ти е предписал лекаря.
Мен лично ме разхлабила и по тази причина стоях в тоалетната почти през цялото време🤷♀
Не съм умирала от болки, не е било много обилно кървене, но всяко тяло и всеки процес са различни.
Успех!

# 1 969
На мен ми каза да ги изпия.
До колкото помня в листовката пише няколко часа да се почива.
Моята схема беше друга. Топогин пих 2 хапчета през 2 часа всяко. Още след първото изпада плодния сак.

# 1 970
Здравейте, ОТНОВО! 😀
Вчера всичко мина добре, но много кръв ми тече и вчера и днес. Звънях на гинеколожката, но не ми вдига. Нормално ли и кога би трябвало да намалее?

# 1 971
  • USA
Обилно кървях лъм седмица, след това намля пак тръгна силно, спря за няколо дена пак тръгна така 1 месец откарах. На прегледа всичко беше ОК, беше се изчистило, но аз бях в по-късни седмици. Изписаха ми желязо и разни витамини за вдигане на имунитета.....накрая и витамин К , че само ми прецапваше няколко дена. Хемоглобина ми беше паднал.

# 1 972
Здравейте. При схема на медикаментозен аборт мифегин 3 таблетки и след 24-36ч топогин 1 таблетка.  Вече 20ч след приема на мифегин нямам никакви признаци, а топогин виждам, че повечето го пият след 36 час, а не 24час както на мен ми е изписано. Въпроса ми е дали е рано за топогин и дали е нормално след мифегин да нямам нищо.

# 1 973
  • София
При мен нищо не се случи след мифегин. След топогин почна кървенето. Не си спомням на колко часа ама май на 36я час го пих

# 1 974
При някой след приема на мифегин започва отделяне, при други след приема на топогин. При мен започна след приема на Мифегина след повече от 24 часа, но при всички случаи ми бе казано, ако започне изхвърляне да пия топогина. В този смисъл няма как да ви се размине приема на топогин.

# 1 975
Да, аз ще го изпия, но съмнението ми беше дали след 24ч или да изчакам поне 30ч да минат и едно дали би било достатъчно. И с лекарската ще се чуя, но до този момент не  е правила медикаментозен и за това исках от преминала през това да придобия представа.

При някой след приема на мифегин започва отделяне, при други след приема на топогин. При мен започна след приема на Мифегина след повече от 24 часа, но при всички случаи ми бе казано, ако започне изхвърляне да пия топогина. В този смисъл няма как да ви се размине приема на топогин.

# 1 976
  • София
Моят МА беше неуспешен, не точно но да кажа как премине.

3*Мифегин, след 36 часа 1* Топогин. 3-4 часа след Топогин започна кървене, не беше болезнено, но си бях над тоалетната през цялото време. Два часа по-късно спря. Отидох на лекар 12 часа след приема на Топогин, на прегледа се установи че няма нищо в матката, но сака е заседнал в канала. Последва почистване на канала и нова консултация със следящия ме лекар. По нейни съвет изпих още един Топогин, 48 часа след първия. Последва 3 дни кървене и по-силни болки. 3 дни след втория Топогин отидох отново на преглед, оказах се с много задържана кръв. Имах два избора, още Топогин и следене през ден два и кюретаж. Избрах без никакво мислене кюретаж защото след 2 дни заминавахме на почивка в Турция със самолет и беше прекалено рисковано да предприемем риска от само изчистване. Не исках да провалям и отменям почивката, все пак детенцето ми с нетърпение я очакваше.

# 1 977
На мен ми изписаха два топогина през пет часа. Не знам защо на вас само един. Първият го изпих , а вторият на две половинки изсмуках през два часа.

# 1 978
Различни схеми. Аз имах изписани 1 мифегин и 2 Топогин. Топогина ми беше изписан през 2 часа. Още след час от изпиването на първия Топогин изпада сакчето. Много зависи как ще реагира организма на лекарствата.

# 1 979
На мен схемата ми беше три Мифегина еднократно и след 48 часа два топогина през 4 часа мисля , второто хапче на две половинки през няколко часа. Беше много болезнено и накрая силно разхлабващо действие имаше. Един час имах адски болки, за мен това не е терапия за вкъщи. Не знам защо ги изписват за домашни условия, за мен е редно топогина да се пие под лекарски надзор.

Общи условия

Активация на акаунт