Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 470 583
  • 3 554
  •   1
Отговори
# 1 980
Здравейте момичета миналия месец на 8ми правих аборт с хапче не по мое желание плодът беше увреден ...та около 3 седмици кървях "цикъл"но нещо като бяло течение но с кафеникаво ..понякога червено тече много слабо колкото да нацапа ..чакам да ми запишат час за гениколог но ми е притеснено на какво може да се дължи ..

# 1 981
  • София
Около 40-45 дни може да зацапва и после идва нормален цикъл

# 1 982
Здравейте. Днес ми е четвърти ден от кървенето след топогин, обаче от вчера забелязвам, че повечето е водниста кръв, а не като при менструация. Дали е нормално да е от време на време така или трябва да е само като менструация?

# 1 983
Здравейте, някой от вас дали е правил медикаментозен аборт в Бургас и при кой. Как мина всичко.

# 1 984
Здравейте, предстои ми МА. Днес пия първа и единствена предписана таблетка Мифегин. Бременността ми е спряла да се развива някъде в 6г.с-7г.с., а аз от днес официално съм 9г.с. и съответно диагнозата ми е мисед. приема на последващите лекарства ще се случи под лекарско наблюдение.
От постовете дотук някак оставам с впечатлението, че при част от вас следващото лекарство след Мифегин са ви го изписали да го вземете в домашна обстановка, или греша? Благодаря за отговорите предварително.

# 1 985
При мен всичко бе за домашни условия и Мифегина и топогина, което считам за неправилно.

# 1 986
  • София
При мен първото хапче беше вкъщи, след това отидох в болницата, където взех второто и изпадна плодното сакче, сред което се прибрах и взех останалите хапчета. Добре, че бях вкъщи, не си представям да преживея това в болницата, защото прекарах много време в тоалетната. Да, болеше, но някак като нещата се успокои а, съм заспала и беше по-добре

# 1 987
И аз си бях вкъщи. За мен беше по- добрият вариант и се чувствах по- комфортно.

# 1 988
Абе, ако  имаш болки цял час без отпускане, не знам колко е добре, че си бях вкъщи. Отделно при всеки протича различно, ако направиш кръвоизлив със сигурност е добре да си в болница и да ти направят вливания. Определено не е шега работа и не е за вкъщи работа. За какъв комфорт говорим, то си е гадна работа и не знанието при теб как ще протече си е допълнително стрес фактор. Само да кажа че след аборта имам мн усложнения, които навярно ако бях в болница щяха да ми бъдат спестени. От силните болки 5 месец вече се боря с адски косопад , хиляда лева съм дала досега за процедури и илачи.

# 1 989
  • USA
Косопада не е от аборта, а от "хормоните"...следродилен косопад нали сте чували, нещо подобно се получава.Хормоните така са разбъркани. Хубаво е да с епуснат изследвания и да се вкарат в норма , косопада спира.

# 1 990
Сигурно съм се сетила за това, изчетох доста по темата повярвай. Не е хормонален косопада ми, а от медикаментите и от стреса от аборта и говорим не за стрес на психосоматично ниво. Дадох само 250 лева за изследвания, така че ако беше от хормоните нямаше въобще да се налага,  всичко което правя в момента и да пиша че е последица от аборта. Потвърдено от лекар силният ми косопад е от аборта от една страна Мифегина и топогина, които при мен протекоха с висока температура и при двата медикамента, от друга страна от болките и натоварването на надбъбречната жлеза. Мога да напиша вече реферат на тема косопад, няма нещо, което да не съм опитала. Желязо, феритин, андроидни хормони, щитовидни и каквото не сте чували дори.

# 1 991
  • София
Виолета, всички сме следвали съветите на лекарите си, за да останем в болницата или вкъщи. За мен у дома е много по-добре. Болеше ме адски, но това, че съм вкъщи малко смекчи нещата.

Иначе косопадът може да е от стрес, но един аборт у дома или в болницата навсякъде е стрес. Да не говорим, че ако човек много се притесни, може да се вдигне и да отиде до която и да било болница, няма да го върнат

# 1 992
Не съм много съгласна, тъй като болката може да се тушира с точните медикаменти и болковият синдром да се намали и в рози смисъл да бъде по- малко нативарването за надбъбречната жлеза. Да не говорим за силното разстройство, за което никой не ме бе подготвил и накрая след като не искам да кажа какво ми се случи се разревах и за него. Ако някой ми бе казал, че е нормално може би щях да съм по подготвена. Искам да отбележа, че съм с висок праг на търпимост на болка. Съжалявам, че послушах лекарят, който ми назначи лекарствата за аборта. Трябваше да настоявам за хоспитализиране, а когато бях със силните болки нито можех да се добера до болница, нито бях в състояние са извикам някой спешен екип и да се разправям с тях. За мен топогина трябва да се пие в болнична среда и пациентката да е под лекарски контрол. На никой не пожелавам стреса,  който продължавам да изживявам вече пети месец, с паник атаки съм всеки път когато трябва да мия косата си.

# 1 993
Аз си прочетох листовките, там пишеше за разтсройството. Отделно ми беше казано какво мога да взимам като болкоуспокояващо. Имах силни болки 2 часа. Намирах се на 15 Мин от болницата, мъжа ми беше вкъщи. Поддържах през целия ден връзка с АГ, звънях и няколко пъти, за да съобщя състоянието си. Сутринта пих хапчетата, а вечерта отидох на преглед, за да се потвърди изпадането на сака и като цяло състоянието ми.
Съжалявам, че си преживяла това, на никой не го и пожелавам. Обаче вероятността аз бих се чувствала по- зле в болницата, вероятно щях да съм в твоето състояние.
Отделно, че различно го преживяваме.

# 1 994
Здравейте другата седмица съм на преглед при АГ. Каза ми че ако съм бременна трябва да поръчи лекарствата от Германия. Вашите лекарства от къде ги поръчват.

Общи условия

Активация на акаунт