Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 470 564
  • 3 554
  •   1
Отговори
# 1 995
Явно във вашия случай е било по леко, на мен изрично ми бе казано да внимавам с лекарствата- обезболяващите,  тъй като някой пречат на контракциите за изчистване на матката затова съм се въздържала от такива. При вас наложи ли се последващо хистероскопия, щом сте взимали обезболяващи. Аз не исках да рискувам иначе с такива всеки може от къщи.

# 1 996
  • София
Аз също пих обезболяващи и когато стана нетърпимо ми сложиха инжекция спазмалгон, след което съм заспала. Лекарката ми каза, че може хапчетата да имат слабително действие. Не си представям, ако бях в болницата и трябваше да тичам там до тоалетната, а пък и ако тоалетната е заета ужас.
Иначе лекарствата си ги купих от аптека в София, не знам какви са тези медикаменти, които чак от Германия трябва да се купят и за колко време ще дойдат...

# 1 997
Радвам се, че в моя случай въпреки целият ад не съм колабирала, тъй като знам от момичета, че са стигали и дотам поради кръвозагуба. Поне са били в болнична обстановка, за мен лично това е правилният протокол и не става въпрос кой как му е удобно, а за утвърдени медицински правила, определено за мен е опасно да се прави мед. аборт в домашно условия. Знам, че в Англия и в Испания, след прием на топогин си под лекарски контрол в мед. заведение.

# 1 998
Аналгетици могат да се пият. Спазмолици не е добре, защото именно те карат мускулатурата да се релаксира. А е нужно точно обратното, да се предизвикат контракции и изчистване. При мен беше напълно успешен МА. Забременях 3 месец след него, от първия месец. Имах съвсем нормална бременност.

# 1 999
Виолета, аз правих МА в Англия. Не си под лекарско наблюдение, даже няма вторичен преглед, за да се види дали жената е изчистена или не! За мен това е повече от абсурдно.
Дадоха ми лекарствата да си ги приема вкъщи и ми казаха да им се обадя, ако се чувствам зле.
Преглед след това нямаше! Казаха да си направя тест за бременност след определен период и ако е отрицателен, значи всичко било окей.
После не ми дойде цикъл 8-9месеца. Пак казаха, че всичко било окей и няма нужда да ходя на лекар. Било нормално.
За жалост беше през 2020 и пътуването изобщо не беше лесно. Едва се добрах до Бг, за да отида на лекар и да ми се изпишат медикаменти, за да ми дойде цикъл. 2 години по-късно проблемите продължават.
Не знам дали си давате сметка колко сте облагодетелствани в Бг, че можете да видите лекар, когато си пожелаете.
Да не говорим, че лекар не успя да установи миседа и ме прати вкъщи, да се върна след 2 седмици. Отидох на частно, където се установи. Не си представям ако бях чакала 2 седмици, дали нямаше да стане някоя инфекция и да съм умряла 🤷♀

# 2 000
Вивиан, говорила съм с момиче преживяло същото в Англия, получила е голяма кръвозагуба изписали са я с хемоглобин 75 след медикаментоЗен аборт в британска клиника. Спасило я е това, че е била в клиника, не знам при вас как точно е протекло. Аз също така знам, че тук в Бг клиники приема на топогин е под лекарски надзор в някои мед заведения. Зависи кой лекар ти предпише лекарствата явно.  Сигурно и в Англия е така. Вижте въпросът е принципен, лично за мен трябва лекарски надзор при подобна манипулация, защото не е е шега работа.

# 2 001
Violeta7777 съгласна съм, че е по-добре под лекарски надзор, за съжаление в повечето чужбини нямаме избор. Ако имах щях да избера вакуум или кюретаж, да мине за 15 минути, но не. Дадоха си ми хапчетата, казаха ми колко панодил и ибупрофен да изпия, предупреха ме да не съм сама вкъщи, че ако колабирам да има кой да звънне на 112 (много успокояващо). Поне бях късметлийка, че вторите хапчета бяха вагинални, и вероятно затова пропуснах разстройството. Последиците бяха дълго кървене, оттам ниско желязо и световъртеж. Други последици от аборта за щастие няма, но това го потвърди гинеколог в България, защото тук имаш един преглед на 14 ден, при мен с недоизчистена лигавица, която казаха, че ще доизчисти. Дано преодолееш паник атаките, с косопада, разстройството и да си имала инцидент е било вкъщи и покрай цялата кървава касапница... Не го мисли, колкото и да мразя тази фраза.
Успех и на теб и на всички други, и дано скоро имаме хубави новини и да се срещаме в другите теми.

# 2 002
  • София
Сериозно зациклихме в това трябва ли да е вкъщи жената или не. Всяка жена, която трябва да преживее това, трябва да слуша своя лекар - какво да пие, кога да го пие, къде да седи, кога да отиде на преглед и т. н.
Вивиан, много съжалявам за това, което ти се е случило.

# 2 003
Искрено се надявам никой да не преживява това втори път. Никой не заслужава да преживее подобно нещо повторно.

# 2 004
Благодаря за всички отговори дотук! Съжалявам, ако с въпроса си съм ви върнала към неприятните спомени, но ви благодаря за споделения опит!

# 2 005
Здравейте, кървенето след второто хапче ли започва? Вчера вечерта изпих 3 хапчета Мифегин 200 мг, но няма никакво кървене и след 36 часа, трябва да изпия второто Топогин 400 мг.

# 2 006
Обикновено след Топогина започва кървенето.

# 2 007
Благодаря Ви Simple Smile За първи път правя аборт като цяло и малко ми е притеснено, не знам какво точно да очаквам

# 2 008
Благодаря Ви Simple Smile За първи път правя аборт като цяло и малко ми е притеснено, не знам какво точно да очаквам

По същата схема бях и аз. Кървенето започна след топогин след 4 часа, вече 2 седмици имам ту кървене, ту прецапване, но не са съвсем леки. Болки не бих казала, че съм имала, но няколко леки първите дни.

# 2 009

По същата схема бях и аз. Кървенето започна след топогин след 4 часа, вече 2 седмици имам ту кървене, ту прецапване, но не са съвсем леки. Болки не бих казала, че съм имала, но няколко леки първите дни.
А бяхте ли на преглед, казаха ли Ви колко време ще тече кръв

Общи условия

Активация на акаунт