Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 462 050
  • 3 509
  •   2
Отговори
# 450
До 72 часа след аборта се слага, аз я сложих на другия ден.

Глупости, не е вярно. Трябва да се сложи, но не е задължително точно след 72 часа

# 451
А изписаха ли ви антибиотик след аборта?

# 452
Глупости, не е вярно. Трябва да се сложи, но не е задължително точно след 72 часа

Да...ако искате да си биете 200 лв напразно в задника, забавете се повече от 72 часа Wink

# 453
Здравейте, аз съм най-големият карък на света. Медикаментозният ми аборт в 7г.с е абсолютно неуспешен. След двудневно обилно кръвотечение и съсиреци, аз не изхвърлих сакче ит.н Даже напротив- аз съм от тези 2%, при които бременността се развива с растящ плоден сак и мъртъв ембрион. Здраво закрепен и без никакви аномалии.
Вторник предстои кюретажа. Мислеха пак с хапчета, но не им се рискува, на мен също. Искам си тялото и нормалния начин на живот. Това е някакъв омагьосан кръг на злощастие, но винаги може и по-зле, за съжаление.

# 454
При мен се случи нещо подобно. 14 дни кървене и не можа да се изчисти всичко и трябваше кюретаж. Беше ужасно...

# 455
Какви хапчета се зимат за спонтанен аборт.

# 456
Какви хапчета се зимат за спонтанен аборт.

Ходи се на лекар и той ти предписва хапчета. Аборт се прави под лекарски контрол .

# 457
Здравейте,преди 1 час изпих 2 рото хапче Topogyne 400,и съм ужасно притеснена защото изчетох,какво ли не.Ходих до тоалетната и имаше малко кръв за сега нямам болки големи или много обилно кървене дано и така да си остане,но много съм уплашена.

# 458
Здравейте,преди 1 час изпих 2 рото хапче Topogyne 400,и съм ужасно притеснена защото изчетох,какво ли не.Ходих до тоалетната и имаше малко кръв за сега нямам болки големи или много обилно кървене дано и така да си остане,но много съм уплашена.
Опитай се да не се притесняваш и да запазиш спокойствие, доколкото е възможно. Аз като изпих Топогина, легнах и зачаках, не смеех да мръдна от страх. Бях си нагласила аулини и всякакви обезболяващи. Истината е, че пих аулин само веднъж, останалото се търпеше. Най-болезнено беше при самото падане на ембриона, но това зависи в коя г.с. си. Всичко ще мине и ще замине, важно е психически човек да е силен, защото много се филмираме, но всъщност не е толкова непоносимо..

# 459
Благодаря,за подкрепата нямаше големи болки и кръвоизливи и пих само един аулин просто не знам дали съм изхвърлила ембриона и затова най-много се притеснявам.Аз съм в 5г.с

# 460
Като ти свърши кървенето отиди на лекар, за да ти каже дали се е изчистило всичко. При мен не беше и се наложи кюретаж, но бях в по-напреднала седмица и сигурно заради това...

# 461
Аз утре съм на лекар и дано всичко мине.че от кюретаж, най ме е страх.

# 462
Здравейте.

Включвам се с надеждата да допринеса с информация относно медикаментозен аборт.

В 10 г.с отидох на преглед, защото нещо ме смути. Предният ми преглед беше в 7 г.с като лекарката ме увери, че имаме прекрасно развитие на ембриона и единични сърдечни пулсации.  През цялото време нямах сериозни симптоми - гадене или повръщане отсъстваха, така че за мен беше трудно да знам кога нещата са спряли да се развиват.

В понеделник ми дадоха хапче Мифепристон. Закупих го от аптеката в Токуда - казвам къде, защото обиколих цяла София, за да намеря хапче. След около 6 часа започна леко кървене. След 30 часа започна кървене с по-силна болка наподобяваща месечен цикъл и  големи съсиреци. След преглед видяха, че няма вече плоден сак, но има още за доизчистване.

Приеха ме в болницата, за да ми дадат 2 пъти по 2 таблетки в разтояние от 2 часа. След първите 2 таблетки започнаха много силни болки и в рамките на 20 минути изхвърлих и жълтото тяло (ембрионалната структура). Съсиреците наистина бяха огромни. Като страничен ефект има гадене, леко замайване и диария. Пуснаха ми система парацатамол, която облекчи болката и веднага ми дадоха другите 2 хапчета, този път под езика. Хапчетата май бяха Топогин.

След 4-тото хапче близо 30 минути имах много силна болка и исках още обезболяващо, защото реално нищо не излизаше от мен вече. Биха ми инжекция и ми сложиха свещичка, която помогна да заспя. Провериха какво е останало - бях се изчистила напълно.

Аз съм раждала и преди - болката от хапчетата при мен беше много силна, мога да я сравня със самото раждане, защото при раждането тялото почива между контракциите, а тук имаше едно постоянно пулсиране в кръста и спазми в корема, които не отминават. Дали защото контракциите ми са много силни или не болката при мен беше в кръста и беше разрязваща. На моменти имаше и втрисане на тялото.

Не знам какво представлява кюртажа, но за мен остава облекчението, че всичко след медикаментозния аборт се е изчистило и скоро мога отново пак да забременея. След процедурата ми дадоха 30 дни болничен - за мен този период е необходим, за да се възстановя не само физически, но и психически, да се фокусирам върху изследванията и разбирането на ситуацията.

# 463
Здравейте, момичета! Има ли някоя, която е правила медикаментозен аборт в болница "Надежда" скоро? Искам да попитам няколко въпроса.

# 464
Здравейте, момичета! Има ли някоя, която е правила медикаментозен аборт в болница "Надежда" скоро? Искам да попитам няколко въпроса.

Аз два пъти, последния беше 2017, не знам скоро ли е

Общи условия

Активация на акаунт