Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 575
  • 3 557
  •   4
Отговори
# 1 290
Момичета, имате ли информация дали топогин/Мифегин са противопоказни с някакви съставки в храненето ни,тъй като се задържат в организма ни доста дълго ? Попаднах на сок от грейпфрут и жълт кантарион,ще се радвам ако някой сподели още нещо /важно е за мен, тъй като се занимавам със спорт и употребявам доста протеини на прах, за тях някой ако е информиран също ../

Намерете листовките в интернет и прочетете. Там пише всички взаимодействия, ако има такива.

# 1 291
Момичета, имате ли информация дали топогин/Мифегин са противопоказни с някакви съставки в храненето ни,тъй като се задържат в организма ни доста дълго ? Попаднах на сок от грейпфрут и жълт кантарион,ще се радвам ако някой сподели още нещо /важно е за мен, тъй като се занимавам със спорт и употребявам доста протеини на прах, за тях някой ако е информиран също ../

Намерете листовките в интернет и прочетете. Там пише всички взаимодействия, ако има такива.
Да,аз доста подробно го направих,тъй като имам и листовката вкъщи,но дори сокът от грейпфрут не е описан там.. някой, който чете ще си помисли,че играя ролята на следовател в процена на МА , но когато се касае до нещо сериозно,мисля че е оправдано и трябва да се интересуваме,по този начин сме полезни и на всички останали,които минават и ще преминават през това независимо от причините било то лични или медицински

# 1 292
Сокът от грейпфрут не се препоръчва с абсолютно никакви медикаменти. Няма смисъл да го пишат във всяка листовка.

Ако нищо не пише в листовките, значи няма  проблем. На мен не са ми казвали за никакво взаимодействие. Не трябваше само сок от грейпфрут (по време на МА) и алкохол да пия (няколко дни след това).

Освен това внимавайте със спорта 10-тина дни.

# 1 293
Момичета,24 ч. От топогин минаха,кървенето е като 3-4 ден от МЦ ,нямах болки единствено се чувствам отпаднала .. и при ходене до тоалетна също излиза..

# 1 294
Момичета,24 ч. От топогин минаха,кървенето е като 3-4 ден от МЦ ,нямах болки единствено се чувствам отпаднала .. и при ходене до тоалетна също излиза..

Ох ....напълни темата с излишни неща. По- полезна щеше да си, ако след всичко беше споделила накратко как е минало това гадно преживяване , за да има наистина полза от коментарите ти.

# 1 295

Ох ....напълни темата с излишни неща. По- полезна щеше да си, ако след всичко беше споделила накратко как е минало това гадно преживяване , за да има наистина полза от коментарите ти.
Съгласна съм, но всички които сме минали през това знаем що за кошмар е. И при мен мина леко, само дето много се бях филмирала и психически ми се отрази не леко, но като минат няколко месеца се позабравят емоциите които имаме около МА.

# 1 296
Не искам да прозвуча грубо, но последните страници са съвсем излишни. Повечето жени тук не са правили МА по собствено желание, а поради загуба на плода. Смея да твърдя, че в този случай физическа болка няма, а психическата остава много дълго след процедурата. И за да не говоря празни приказки, ще кажа че аз правих аборт миналия януари и болката от това все още си ми стои..

Разбирам, че девойката е уплашена и в момента иска да разчете всеки сигнал на тялото си, но до колкото разбирам бременноста не е желана и е в следствие от предполагаема грешка между нея и партньора. В този случай аз бих насочила много повече енергия към евентуално проучване за методи за предпазване, от колкото да се чудя мога ли да пия протеини и да тренирам в залата.

При всеки проблем е добре да се обръщаме към лекар, а не към форум. Просто темата се задръсти от ежечасни и глупави въпроси.

# 1 297
  • Провинция
Момичета, този МА сами ли го правите или с консултация на АГ, схемата каква е?

# 1 298
Задължително първо консултация с АГ , който определя ситуацията и ви назначава медикаментите,дозировките както сте прочела при всяка от нас са различни, желана ли е бремеността ?

# 1 299
  • Провинция
Задължително първо консултация с АГ , който определя ситуацията и ви назначава медикаментите,дозировките както сте прочела при всяка от нас са различни, желана ли е бремеността ?
Все още не съм 100%сигурна дали има бременност

# 1 300
Все още не съм 100%сигурна дали има бременност
Като за начало изчакай 1 ден закъснение, направи си уринен тест и ще разбереш..преглед при АГ няма смисъл преди 7 дни закъснение,аз ходих ден преди закъснение , тъй като правих кръвен и бях сигурна ,но не се видя нищо

# 1 301
Здравейте момичета. От части следя форума от няколко дни и за това реших да пиша и аз. За първи път ми се наложи да правя медикаментозен аборт. Много изчетох и прецених, че това наистина е най-щадящият вариант. Причината беше “кухо яйце”. Няма да крия колко ме беше страх и буквално треперих преди хапчетата. След първото хапче не усетих абсолютно нищо. Изпих го в 4 следобяд и на другия ден имах леко кървене. 48 часа по-късно (вчера) поставиха вторият медикамент вагинално. 3-4 часа по-късно започнаха болките и усещане , че ми се ходи по малка нужда. Когато отидох до тоалетна , тръгна обилно кървене плюс съсиреци. Краката ми трепериха вероятно заради спазмите. Болките продължиха няколко часа. Само искам да кажа , че така и не прибегнах към болкоуспокояващи. Смятам, че така трябва да протече процеса при повечето жени. Днес се чувствам леко отпаднала и не знам дали се дължи на стреса или медикамента. Болки нямам и кървенето вече е като нормален цикъл. Не е чак толкова страшно. За пореден път се убедих , че предварителната паника е напълно излишна. Искам да дам кураж на жените , които се страхуват, както аз се страхувах. НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНО. Просто трябва да се настроите психически и да не се паникьосвате. Както каза моят АГ - все едно предизвикваме цикъл.  Днес трябва да поставя две хашчета в устата да се абсорбират и може би отново ще имам леки спазми и кървене.когато спре кървенето ще ме извикат на контролен преглед.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 13:18 от Alexa12

# 1 302
Момичета, колко време след МА ви дойде цикъла? Вече ми е 38ми ден и все още няма признаци, че ще ми дойде... Моля да споделите при вас кога дойде цикълът?

# 1 303
Момичета, колко време след МА ви дойде цикъла? Вече ми е 38ми ден и все още няма признаци, че ще ми дойде... Моля да споделите при вас кога дойде цикълът?
До 50 ден трябва да ти дойде. Имаш още време.

# 1 304
Здравейте! За жалост и аз се включвам в тази тема. Не е по желание аборта, просто сакчето отговаря на 5с, а би трябвало да е 7, деформирано е, няма пулс.
Назначена ми е 1 таблетка Mifegyne и след това 2 таблетки Topogyne.
Прочетох упътването на Mifegyne и там пише, че се приемат 3 таблетки. При вас какво дози са назначили? Знам, че при всеки има различия, но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт