Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 568
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 1 410
Ролята на мифегина е за отлепяне на плодния сак ,моята АГ ми го обясни като,че "убива плода "

# 1 411
Дали трябва да имам болки и кървене от него? За сега няма нищо освен леки болки в кръста и вече и в корема. Притеснявам се дали ще стане а утре е цитотека от от общо 400мг. За първи път ми е.

# 1 412
Аз по време на вторият МА който беше в 10-та седмица не съм имала абсолютно никакви болки.

Иначе този в 18-та си беше истинско раждане.

# 1 413
След второто хапче ли започват да се случват нещата? Аз съм с цитотека.

# 1 414
След второто хапче ли започват да се случват нещата? Аз съм с цитотека.
След второто хапче започва процесът.
2-3 часа след като го приемеш

# 1 415
Здравейте искам да направя аборт в 10г.с съм! Възможно ли е да е медикаментозен и ако да къде правят такъв в 10с.?

# 1 416
Здравейте, вчера сутринта пих мифегин една таблетка, 200мг. 24 часа по-късно, 9:15 днес трябваше да изпия двете таблетки цитотек всяка по 200мг. Кръвотечението започна, но е основно при ходене до тоалетна и пак не е много обилно. Болките са като при цикъл, понякога по-силни. Не съм видяла никакви съсиреци и каквото и да било. Дали трябва да се притеснявам, може би процеса още не е започнал с пълна сила?

# 1 417
Здравейте, мога ли да пия прахче Oki преди приема на Топогин или след приема?

# 1 418
Здравейте, вчера сутринта пих мифегин една таблетка, 200мг. 24 часа по-късно, 9:15 днес трябваше да изпия двете таблетки цитотек всяка по 200мг. Кръвотечението започна, но е основно при ходене до тоалетна и пак не е много обилно. Болките са като при цикъл, понякога по-силни. Не съм видяла никакви съсиреци и каквото и да било. Дали трябва да се притеснявам, може би процеса още не е започнал с пълна сила?

Само бъдете спокойна! При всички е различно, аз имах кървене само при ходене до тоалетната и без болки дори ! Много бях уплашена ,че не е така както е писано тук! Пуснах кръвни изследвания, защото ми закъсня цикъла и HCG беше 24 .Изпаднах в ужас ,при положение, че Аг каза след 12 дни след аборта при преглед, че всичко е наред .Параноята е страшна.
Дойде ми менструацията точно месец след хапчетата . Трети месец съм с редовен цикъл .Следващата седмица съм на преглед и изследвания . Моля се всичко, да е наред. Многоооо време трябва ,да се нормализира всичко.  Особено психиката , ако аборта е бил и по медицински причини,  травмата е голяма .

# 1 419
Здравейте! Възможна ли е такава опция да се направи такъв при положение,че съм в 10 г.с.? Бих предприела тази стъпка поради много лични за мен причини, но няма как...а ако не какъв е вариянта да не се стига до кюретаж? Това ми е първа бременност и съм на 20години. Благодаря предварително!

# 1 420
Здравейте! Възможна ли е такава опция да се направи такъв при положение,че съм в 10 г.с.? Бих предприела тази стъпка поради много лични за мен причини, но няма как...а ако не какъв е вариянта да не се стига до кюретаж? Това ми е първа бременност и съм на 20години. Благодаря предварително!
Прочетете поне последните няколко страници от темата и ще намерите отговори на въпросите си.

# 1 421
Да четох ги! Видях че има жени правили в 10г.с., но ме интересува при кой специалист? Аз при двама ходих казаха че медикаментозен се прави до 8г.с.. затова ще помоля ако някой може да ми препоръча някой, който ще може да го извърши!

# 1 422
Назад има мнения с конкретни клиники в София. Вариант е да звъниш по телефона и да питаш наред, просто за да не губиш време чудейки се. Успех!

# 1 423
Има значение и поради какви причини се прави абортът медикаментозно. Примерно вие може да сте 10гс, но плодът да е спрял развитие в 7гс или да отговаря на нея в момента.
Така беше при мен - в 8 седмица и няколко дни беше МА, но ембиончето беше доста по-назад..

# 1 424

Болки и при мен нямаше, а кървенето беше нормално и никак обилно, на първия ми контролен преглед всичко беше наред, а се притеснявах, че не е станало. Беше ме много страх и все още ме е страх, защото не е най-приятното нещо, през което жената трябва да мине и не бих искала да се повтори..

Иначе доктора ми назначи изследване на хормони tsh, vit b12 и vit D . За ТСХ-то ми каза, че е ниско за небременна жена 2.3 , което е нормално реално за бременни жени, та се притесних малко, но Вит Д ми е мн под нормите и е в недостиг като каза, че това сигурно е и причината за ниското ТСХ. Утре съм пак на контролен преглед каза, че ще ми назначи медикаменти да регулираме хормоните.  Ако някоя от вас си е правила такива изследвания ще съм благодарна да сподели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт