Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 470 897
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 1 935
Не е цикъл. На мен ми се получи такова течение. Говорих с АГ. Каза, че е нормално да има зацапвания или по- силни течения до следващата дата. Особено ако е имало тежко натоварване, вдигане на тежко. Все пак каза, ако продължи дълго време или е прекалено обилно да и се обадя пак. При мен продължи около 2 дни.

# 1 936
Интересно ако не е цикъл как да разпозная че ще дойде, тъй като с АГ имаме уговорка в чистите дни да правиме микробиология за слагане на спирала след първия цикъл. Сега с това течение съвсем се обърках и не знам какво да мисля..
Не е цикъл. На мен ми се получи такова течение. Говорих с АГ. Каза, че е нормално да има зацапвания или по- силни течения до следващата дата. Особено ако е имало тежко натоварване, вдигане на тежко. Все пак каза, ако продължи дълго време или е прекалено обилно да и се обадя пак. При мен продължи около 2 дни.

# 1 937
Ами на мен ми каза обикновено на колкото дни ми идва, тогава и да чакам.

# 1 938
Ще изчакам да видя, но си ме наболява а и кръвта си е доста ярко червена. Ако продължи дни ще звънна макар че каза всичко е наред и нямало поводи за притеснение, била съм се изчистила перфектно и матката ми била нормална, макар че скоро се е случило. Ама знам ли и аз..

Ами на мен ми каза обикновено на колкото дни ми идва, тогава и да чакам.

# 1 939
И при мен беше прясна кръв и обилна. Изведнъж текна и направо се стреснах, че правя кръвоизлив. Но буквално и от раз спря в рамките на 2 дни.

# 1 940
  • София
Около 40-45 ден след процедурата идва цикълът, доколкото знам

# 1 941
Здравейте, в момента провеждам процедура по медикаментозен аборт. Изписаха ми 600мг. Мифегин, след 24ч. Топогин 400мг. и след 36ч. 2 - ра таблетка Топогин 400мг. Някой имал ли е такава схема?

# 1 942
При мен беше само един Мифегин и един Топогин и след час от Топогина всичко се изчисти. И аз се зачудих защо само по едно, но доколкото разбрах е важна и седмицата за по-голяма успеваемост. Иначе един съвет от мен. При Топогина болките са неописуеми и за това вземете обезболяващи половин час преди хапчето. Аз не взех и едва издържах докато подейства в последствие. Дано всичко мине безболезнено и леко. А че, болката е има душевната ... Много време ще я има ...
Здравейте, в момента провеждам процедура по медикаментозен аборт. Изписаха ми 600мг. Мифегин, след 24ч. Топогин 400мг. и след 36ч. 2 - ра таблетка Топогин 400мг. Някой имал ли е такава схема?

# 1 943
Здравейте,
И на мен ми предстои МА... На кой ден след последния цикъл приехте първото хапче и колко часа след Мифегина приехте Топогина? 

При мен беше само един Мифегин и един Топогин и след час от Топогина всичко се изчисти. И аз се зачудих защо само по едно, но доколкото разбрах е важна и седмицата за по-голяма успеваемост. Иначе един съвет от мен. При Топогина болките са неописуеми и за това вземете обезболяващи половин час преди хапчето. Аз не взех и едва издържах докато подейства в последствие. Дано всичко мине безболезнено и леко. А че, болката е има душевната ... Много време ще я има ...

# 1 944
Здравейте отново. На 07 юли ми беше първото хапче, прокървих още на първата вечер. След седмица след приключване на кървенето (някъде 5 дни) отново прокървих, сега отново кървя като кървенето преди малко започна със съсирек. Е АГ каза, че съм се изчистила перфектно. Сега е събота и не искам да я притеснявам, започна и кървене, сега това цикъл ли е? Просто искам да разбера за да мога да си отброя дните за цитонамазка (за слагане на спирала). Вече тотално се обърках.

# 1 945
  • USA
Може и да е цикъл, наблюдавай какво е количеството.

# 1 946
Здравейте, майка съм на 2 деца,а преди седмица разбрах,че съм бременна.Гинекологът,който посетих ми каза,че е рано за абразио и ми предложи медикаментозен аборт.Има ли жени,които са преминали през двете процедури и коя е за предпочитане?

# 1 947
Здравейте дами.Забременях с инсеминация в Бг.Заминах за Англия в 6 г.с след като видяхме сърдечна дейност.На 4-ти Август се появи кафяво зацапВане и много скоро ярко червена кръв.Отидох в спешното и се установи че ембриона е спрял развитие и вместо в 11 г.с в която се предполагаше че трябва да е вече ,сега отговаря на 4та.Не се видя ембрион а само околоплодното сакче ако не бъркам името.Още същата вечер бях с по обилно кървене ,болки,изхвърлях и съсиреци.Седмица по късно бях на ехограф.Видя се останала кръв в матката и част от сака.Направиха ми тест за бременност (уринарен) и беше положителен.Кървенете ми спря.Сега ми дадоха срок от две седмици ,като се надяват че пак ще имам кървене и ще се доизчистя.Обясниха ми да направя пак пиклив трст и ако е положителен ще ме приемат в болница за медикаментозен.Има ли шанс да се изчистя само с хапчета? Не е ли опасно да чакам толкова? Нямам никакви оплаквания за сега.Но ме е страх че много отлагат.

# 1 948
Искам савет от майките които са правили аборт с медикаменти моля някои да ме саветва дали може след време да имам проблеми със заченването и кои са плюсовете # аборт # новамама #нежелани вторабременост

# 1 949
Дори препоръчват МА, като по щадящ. Времето за изчакване след него, за следващ опит, е по- кратък. Обикновено след 1-3 нормални цикъл. Докато при кюртаж, мисля че възстановителния период е 6 месеца.
Аз имам успешна бременност след МА, както и много други жени в тази тема.
Ако имаш проблем със забременяването след време, той ще се дължи на нещо друго, но не и на МА.

Общи условия

Активация на акаунт