Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 469 908
  • 3 553
  •   2
Отговори
# 2 205
Здравейте.Днес сутринта приех 2 таблетки Топогин. Как сте ги приемали вие? АГ ми ги даде да ги сложа от двете страни на бузите до стопяването им. Минаха 3 часа, но все още нямам симптоми, освен, че ми се разхлаби стомаха.

# 2 206
Добър вечер и аз изпих един топогин преди 5 часа и още няма зацапване или кървене. Това нормално ли е? Много съм притеснена

# 2 207
  • USA
В листовката пише, че кървенето може да се случи ДО НЯКОЛКО дена не веднага. Виж си листовката!

# 2 208
Благодаря Ви! Просто съм уплашена. Вече минаха над 20 часа от топогина и нищо не се случва. Възможно ли е да не се получи?

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 11:11 от mimka52

# 2 209
Здравейте, за съжаление ембриончето спря развитие и се налага медикаментозен аборт с мифегин и топогин, потвърден от двама гинеколози. В 7г.с.+5 съм и единият лекар каза да взема 3 хапчета мифегин, другия само 1. Ще ходя и на трето мнение, но да попитам има ли някой с доза 3 хапчета мифегин? И при тези, които си бяха вкъщи, как премина? Че втория гинеколог ме наплаши как било добре да се следи от лекар и предлагаше да ме проследи срещу 600лв 😳

3 си е дозата, 1 изписват ако вече има кървене и е започнал процеса. За да разбереш как действат, мифегин отлепя лигавицата а топогина я избутва един вид ( на лаишки обяснено).  Вече за вкъщи/в болница, всеки си има своя опит, според мен е хубаво да се направи преглед в деня на приема на топогин, след като понамалее кървенето и още един два в следващите 7 дни.
Вчера изпих 3те мифегин-а и след няколко часа си започна да си тече кръв и да изхвърлям съсиреци. Но доколкото разбрах е нормално, като самото сакче вече е било тръгнало надолу и се е отлепило. Третият гинеколог при който бях ми обясни, че при тях в Токуда ходиш на 48мия час сутринта на гладно и ти правят пълни изследвания, вливки и ти дават 3-6 топогина 😳 и до обяд си приключил.

# 2 210
Здравейте.Днес сутринта приех 2 таблетки Топогин. Как сте ги приемали вие? АГ ми ги даде да ги сложа от двете страни на бузите до стопяването им. Минаха 3 часа, но все още нямам симптоми, освен, че ми се разхлаби стомаха.

При вас какво се случи vivianzareva94

# 2 211
  • София
Препоръките на лекарката, при която ходя и ужасно съжалявам за избора си, са следните:

Само, че ми каза Топогина по половин таблетка през 3 часа, а не цяла. Според нея ще е като обилен цикъл и нямало риск от кръвоизлив, тъй като сакчето било малко (5 гс) преди една седмица. Нямам и никакво доверение обаче, лично усещане за възрастен злобен човек 😒

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 15:29 от xSmurfettex

# 2 212
  • София
Явно всеки лекар и болница са си съчинили свои протоколи... В листовките пише съвсем друго.

# 2 213
Точно така е, Маце. Когато трябваше да реша дали да остана в София 3 дни (за да не пътувам излишно след прегледа и преди аборта) или да се прибера и да го направя при местно АГ, репродуктивния док каза "както си решиш ти, но да не кършат пръсти после, че нещо не е протекло както трябва по тяхната схема". Сигурно можеше да даде само рецепта и указания, не знам, накрая все пак си останах при него - той да проследи всичко по аборта, заради апаратура, последици, указания... Но явно всеки си съчинява собствена схема и според големината на плода, вероятно.

# 2 214

Това ми дадоха на мен като информация. В деня да приемана на мифегина ми дадоха допълнителна информация да прочета, попълня и подпиша.

# 2 215
  • София
Йоко това си е схемата по листовките, демек тествана от лекари, пациенти за да е описана като най-ефективна и работеща.

# 2 216

При вас какво се случи vivianzareva94
В сряда сутрин изпих 2 Топогин. Но освен леко кървене и леки болки ниско долу.. Нищо друго.. Днес е петък.. Няма съсиреци нито нищо... Явно няма се получи... За съжаление ще трябва да посетя болницата... Днес съм на преглед и ще се реши..
Случвало ли се е на някоя дама да изхвърли ембриончето след няколко дни, а не веднага след Топогин?

# 2 217
  • София
Малко вероятно е според мен. Стискам палци за прегледа!

# 2 218
Някой пил ли е антибиотик след медикаментозен аборт?

# 2 219
Не, нямаше нужда да пия каквито и да е лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт