Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 455 973
  • 3 480
  •   1
Отговори
# 2 775
Имам въпрос налага се да направя МА , колко дни ще са ми нужни да остана вкъщи, 2-3 дни?

По принцип 2 дни са напълно достатъчни. Ако всичко върви наред силното кървене и болките ще свършат няколко часа след приема на топогина, след това всичко ще си е като нормален цикъл.

# 2 776
Здравейте , трите таблетки Мифегин наведнъж ли трябва да ги изпия или всеки ден по 1 ? Не можах да разбера, а вече изпих 1. После имам 2 таблетки Топигин.
Струва ми се на вас, че са ви изписали по-малко хапчета.

Редактирам поста. Свързах се с лекаря и той каза 1 Мифегин и после 2 Топигин( единия вагинално).

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 08:39 от Sunshine033

# 2 777
Многооо схеми има. На мен ми изписаха 1 Мифегин и на 36час и 38час по 1 Топогин. Може би зависи и от седмицата, в която си. Съмнявам се Мифегин да трябва да пиеш 3 дни подред. Виж описанието или се опитай да се свържеш с АГ на сутринта.

# 2 778
Аз ги изпих през половин час трите.
Здравейте , трите таблетки Мифегин наведнъж ли трябва да ги изпия или всеки ден по 1 ? Не можах да разбера, а вече изпих 1. После имам 2 таблетки Топигин.
Струва ми се на вас, че са ви изписали по-малко хапчета.

Редактирам поста. Свързах се с лекаря и той каза 1 Мифегин и после 2 Топигин( единия вагинално).

# 2 779
Утре сутрин ще изпия втората таблетка , тя е Топогон ( 1 през устата и 1 вагинално). На гладно ли трябва? Мислех да ям нещо сладко и да пия кола, че съм с много ниско кръвно и от паниката може да ми причернее..

# 2 780
Прочетете листовката на лекарствата. Там си пише всичко. Препоръчително е на гладно.

# 2 781
Утре сутрин ще изпия втората таблетка , тя е Топогон ( 1 през устата и 1 вагинално). На гладно ли трябва? Мислех да ям нещо сладко и да пия кола, че съм с много ниско кръвно и от паниката може да ми причернее..
Хапни си няма проблем и не се притеснявай всичко ще е наред!

# 2 782
Здравейте, пих 1 Мифегин и 1 Топогин през устата и 1 вагинално. Днес (след 3 дни) бях но преглед и се оказа, че сака го няма.. но има остатъци от бременноста.
Дадоха ми да изпия още 1 Топогин и да сложа 1 вагинално.
Има ли някой с подобна ситуация и успяхте ли да се доизчистите? 🥺

Важно! Дамите, които са отрицателна кръвна група и им се наложило да направят аборт , трябва да си сложат Анти Д глобулин инжекция до 72 часа. Аз бях при 2 гинеколога и никой не ми спомена. Добре, че попитах.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 18:18 от Sunshine033

# 2 783
Аз имах малко останала лигавица, дадоха ми цитотек да изпия , покървях си няколко дни/слабо/ и след това направо си изчаках цикъла. След него бях на преглед и всичко беше супер.
Здравейте, пих 1 Мифегин и 1 Топогин през устата и 1 вагинално. Днес (след 3 дни) бях но преглед и се оказа, че сака го няма.. но има остатъци от бременноста.

# 2 784
[/b]quote author=Sunshine033 link=topic=879180.msg47447722#msg47447722 date=1704708226]

Важно! Дамите, които са отрицателна кръвна група и им се наложило да направят аборт , трябва да си сложат Анти Д глобулин инжекция до 72 часа. Аз бях при 2 гинеколога и никой не ми спомена. Добре, че попитах.
[/quote]

При мен имаше останала кръв заради обърната матка. Дадоха ми 1 цитотек, нищо не се случи. Ходих да ме видят какво става, казаха да си изчакам цикъла за най-сигурно и така и стана.

# 2 785
Вчера в 12 изпих 1 Топогин и 1 вагинално. Днес сутринта този, които беше вагинално излезе цял!
Според вас трябва ли да уведомя лекаря?

# 2 786
Разбира се.
Вчера в 12 изпих 1 Топогин и 1 вагинално. Днес сутринта този, които беше вагинално излезе цял!
Според вас трябва ли да уведомя лекаря?

# 2 787
Искам да ви попитам днес ми е 48-ми ден от последния цикъл. Бях на лекар и той ми каза че ако искам този вариант нямам време за размисъл. Изписа ми 3 мифегин и след 48 часа три дни подред топогин. Срещам обаче голяма съпротива от мъжът ми и просто не знам дали ще мога днес да почна схемата. Фатални ли са още няколко дена. Доктора не ми каза колко още може да се изчака каза ми просто нямаш много време. По чужди сайтове пише до 70 и някой ден че може, защо има разлика с препоръките тук?

# 2 788
Аз знам, че се гледа седмицата, не дните. От позицията на човек с 2 нежелани загуби, не бих махнала доброволно дете, но вие си знаете какво ви е. До 8ма седмица се води безопасно да се прави МА.
Искам да ви попитам днес ми е 48-ми ден от последния цикъл. Бях на лекар и той ми каза че ако искам този вариант нямам време за размисъл. Изписа ми 3 мифегин и след 48 часа три дни подред топогин. Срещам обаче голяма съпротива от мъжът ми и просто не знам дали ще мога днес да почна схемата. Фатални ли са още няколко дена. Доктора не ми каза колко още може да се изчака каза ми просто нямаш много време. По чужди сайтове пише до 70 и някой ден че може, защо има разлика с препоръките тук?

# 2 789
Здравейте, поради ред причини и на мен се налага да се включа тук. Снощи 5г.с+3 изпих първото хапче (Мифегин), вече имам леко зацапване и цял ден се чувствам доста замаяно.
Откровено казано доста се притеснявам, въпреки че АГ каза,че няма основания, но фактът, че е в домашни условия, може би ме тревожи. Опитах се да изчета цялата тема, за да добия представа за предстоящото, за което благодаря на всички споделили опит. Имам две нормални раждания без упойка, честно казано тогава не съм се притеснявала чак толкова. Дано не спамя излишно темата, но споделяйки тревогата ми е една идея по-леко. Спокоен ден!

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 16:27 от 33hope

Общи условия

Активация на акаунт