Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 520
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 3 075
Нормално ли е месец след медикаментозен аборт да има болка в гърдите? Също така първият ми цокъл беше ужасно обилен със съсиреци

# 3 076
Здравейте, пиша 2 години след направен МА. Освен, че качих 5 кг, които не мърдат, имам и друг по-сериозен проблем. Със същия партньор съм с когото бях и по време на МА и от който бях бременна. Винаги ме е подкрепял за всичко, и е до мен. Но след този аборт нямам никакво желание за секс. Ако се случи веднъж в месеца, и това му е. Даже сега от близо 2 не съм имала пориви за това. Човека до мен ме разбира, но въпреки всичко няма как да продължават нещата така. Ходих на еднокринолог , но проблема не е там. И вече не знам какво да правя, дали проблема е на психическа основа, заради стреса от самия МА, не знам. Но вече не се чувствам добре, и не издържам това нещо. Най-малкото не искам да изгубя връзката си с този прекрасен човек.. а отношенията ни въпреки липсата на секс са перфектни,  просто липсва страста(секса). Аз се дърпам за всичко, дори той да се опита. Като защитна реакция мозъка казва не, и аз не мога. И вече не знам какво да правя, отчаяна съм. Моля ви за съвет какво да предприема .. благодаря!
Нормално ли е втория цикъл след аборта да закъснее много се тревожа вече ми закъснява 8 дни а секс правихме веднъж и то с презерватив не е свършвал даже и с него в мен. Как беше при вас. Ще се побъркам вече няма край този кошмар
Отиди на лекар. Може да са кисти.

# 3 077
Здравейте,искам да благодаря на всички в тази група! Наистина всеки съвет и всеки прочетен ред ми беше от голяма полза.Всичко мина успешно.Бъдете здрави и много щастливи!

# 3 078
Привет, имам изписани Мифегин и Цитотек за спиране на бременностт. Изпила съм Мифегин 2 таблетки онази вечер в 23 часа, днес в 11 часа на обяд трябва да приема и Цитотек. Преди малко видях, че съм прокървила. Когато бях при гинеколожката ми, разбрах, че кървенето ще започне след приема на Цитотек, но е възможно да съм се объркала, тъй като бях много притеснена, та нормално ли е това кървене 35 часа след приема на Мифегин. Гинеколожката ми не ми отговаря и честно казано съм много притеснена. Благодаря предварително!

# 3 079
Нормално е. При някои жени кървенето започва още след Мифегина.

Привет, имам изписани Мифегин и Цитотек за спиране на бременностт. Изпила съм Мифегин 2 таблетки онази вечер в 23 часа, днес в 11 часа на обяд трябва да приема и Цитотек. Преди малко видях, че съм прокървила. Когато бях при гинеколожката ми, разбрах, че кървенето ще започне след приема на Цитотек, но е възможно да съм се объркала, тъй като бях много притеснена, та нормално ли е това кървене 35 часа след приема на Мифегин. Гинеколожката ми не ми отговаря и честно казано съм много притеснена. Благодаря предварително!

# 3 080
Нормално е. При някои жени кървенето започва още след Мифегина.

Сърдечно Ви благодаря за отговора!

# 3 081
Здравейте, в четвъртък в 20:00ч вечерта пих първото си хапче- Мифегин. Тази сутрин в 7:55 изпих Топогин-а, още в 5:00ч сутринта усетих тъпа болка в корема (може би нещо и корема ми беше разстроен) , след Топогин-а болката по целия корем ми се засили ужасно много с пориви за ходене до тоалетна. Въпроса ми към вас е, че в 8:30-8:40ч просто не можах да се сдържа и повърнах, не беше кой знае какво повръщане, все пак и стомаха ми беше празен, но разбира се усетих вкуса на хапчето. Болките продължиха и след още 30тина минути рязко ми се доходи до тоалетна, като имах разстройство и веднага прокървих, след което корема ми веднага се успокои. Звъннах на докторката с притеснението, че може би съм повърнала хапчето или поне част от него и според нея няма как тези болки да са били от Топогин-а толкова бързо, а по- скоро нещо ми се е разстроил корема. Каза, че съществените маточни контракции ще започнат след 12:00ч и да следя за обилно кървене, ако няма такова в понеделник може да се наложи да изпия още едно хапче. Да вметна, че обилното кървене започна вече, доста бих казала, но болка имам като един леко по- болезнен цикъл. Случвало ли ви се е в такъв интервал от време долу горе да повърнете след изпиването на хапчето и да се притеснявам ли щом за сега всичко върви по план? Благодаря!

# 3 082
Хапчетата могат да раздразнят стомаха и в двете посоки, плюс притеснението, което също се отразява. Минало е достатъчно време от изпиването на топогина до повръщането, лекарството се усвоява много бързо, особено на празен стомах. Така че според мен си действа, щом има и кървене. Ако се налага се пие още топогин (или се слага вагинално ако повръщането е вероятно да се повтори), ще ви кажат на прегледа как е положението, но към момента не изглежда като да има нещо притеснително.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 11:05 от hardcandy

# 3 083
Хапчетата могат да раздразнят стомаха и в двете посоки, плюс притеснението, което също се отразява. Минало е достатъчно време от изпиването на топогина до повръщането, лекарството се усвоява много бързо, особено на празен стомах. Така че според мен си действа, щом има и кървене. Ако се налага се пие още топогин (или се слага вагинално ако повръщането е вероятно да се повтори), ще ви кажат на прегледа как е положението, но към момента не изглежда като да има нещо притеснително.

Да, определено действа. Болката я има + кръвотечението, засега при мен протича бих казала сравнително добре, въпреки че първите 1-2 часа едва ставах от леглото, но имам и висок праг на болка. Определено не е болката, която изпитвах след секциото.

# 3 084

Да, определено действа. Болката я има + кръвотечението, засега при мен протича бих казала сравнително добре, въпреки че първите 1-2 часа едва ставах от леглото, но имам и висок праг на болка. Определено не е болката, която изпитвах след секциото.
Не знам в коя седмица сте, но не би трябвало да е нещо по-фрапантно от доста болезнен цикъл.

# 3 085
Здравейте, момичета. Вчера 30.08 изпих три хапчета Мифегин при доктора ми. Оттогава съм много замаяна, почти не ставам от леглото. Изпитвам и болки ниско долу в корема, но кървене липсва. Искам да попитам вие как се чувствахте след Мифегина и какви ефекти имахте върху тялото?

# 3 086
Обясни ли ви защо трябва да изпиете 3 мифегина? В коя седмица се случва това?

# 3 087

В 6 седмица съм. Ами самата дозировка е такава всяко хапче Мифегин е по 200мг тоест 3 като изпия това са 600мг Мифегин и след 36-48ч. Топогин(който е 400мг).

# 3 088

В 6 седмица съм. Ами самата дозировка е такава всяко хапче Мифегин е по 200мг тоест 3 като изпия това са 600мг Мифегин и след 36-48ч. Топогин(който е 400мг).

При мен таблетката беше 1, та затова питах. Нормално е да ви е замаяно, отпаднало, да ви се гади - има си го в листовката. Кървенето ще започне след топогина.

# 3 089
Здравейте, момичета. Вчера 30.08 изпих три хапчета Мифегин при доктора ми. Оттогава съм много замаяна, почти не ставам от леглото. Изпитвам и болки ниско долу в корема, но кървене липсва. Искам да попитам вие как се чувствахте след Мифегина и какви ефекти имахте върху тялото?

Също така искам да попитам за тази ваксина имуноглобулин Д, четох, че след аборти се слага в случай, че майката е с (-) резус фактор. Аз не съм си изследвала кръвната група и не зная какъв резус фактор съм, а и докторът, който ме наблюдава и при него извършвам МА не спомена нищо нито за изследване на кръвната група, нито за възможност от поставяне на тази ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт