Отговори
# 555
  • София
Здравейте,аз пък вчера се събудих с възпалено око,конюнктивит се оказа,явно съм се пипнала с мръсни ръце,или нещо новата спирала не ми понесе не разбрах,ама капките са факт!Вече съм по-добре.
На някой случвало ли му се е подобно нещо през бременността?
 Бебеманията ще я пропусна за жалост,а много ми се ходеше,но нищо,по-натам ще гледам бебешки неща.
Suzi,честита ви количка!

# 556
pariss, страхотна си  bouquet аз най-вероятно избирателно ще променям списъка и бройката, но определено ми се струва мноого полезно. На мен също ми е първа бременност, и предпочитам да прочета за всичко от тук и от там, вместо да ми дават акъл вече родили приятелки (не го казвам с лошо, но просто всеки набляга на различни неща според собствения си опит).

Bubble, една приятелка имаше, мина й и после пак се появи. Надявам се при теб да не е така и бързо да те остави.

Момичета, взех си книга за кърменето- "Кърменето", на Красимира Дечева  Peace Определено е полезно четиво

# 557
А аз да ви попитам - къде усещате бебетата си? Имам чувството, че моето е много ниско и ще излезе всеки момент  Crazy В почти 19 г.с. съм, по-другата седмица ще ходя чак на лекар, та ми е чудно само при мен ли така  Confused

# 558
А аз да ви попитам - къде усещате бебетата си? Имам чувството, че моето е много ниско и ще излезе всеки момент  Crazy В почти 19 г.с. съм, по-другата седмица ще ходя чак на лекар, та ми е чудно само при мен ли така  Confused
Не се притеснявай, аз съм в 21 г.с. и главичката на малката вчера беше толкова ниско, че неможаха да я снимат. Защо ми е този огръмен корем като бебето е под него   Joy Joy Joy

# 559
  • Нейде из лудите гори...
Усещам я навсвякъде, вчера ритниците бяха отдясно, сутринта отляво, понякога и по-доли я усещам Simple Smile

paris, като гледам списъка - добър е, но както казва Jane, хубави е да го направим индивидуален според нуждите.  Peace Има неща, който няма да купя, има такива, които  не са включени в списъка, но като цяло е добър за ориентир  Peace

Buuble, дано ти мине скоро конюктивита  Hug

# 560
Усещам го също ниско, 18 седмица съм  Peace И аз все чакам да се измести , но май е рано.

https://www.google.bg/search?q=fundal+height+at+different+weeks+ … s5zP6aMFScyXvM%3A

Линкът е към картинка с ориентировъчното разположение на матката по седмици от бременността  Peace Но наистина, откъде това щръкнало коремче тогава  Thinking Laughing

# 561
Да не се шашкам значи  Crazy

# 562
  • София
Тези списъци са толкова различни но е хубаво всяка да си има според нуждите аз от сега подготвям нещата (дописвам списъци, пазарувам по тях и се надявам да на пропусна нещо важно).
За сега бременността ми е нормална, но много ми хвалиха д-р Иван Сигридов та се чудя дали да ида само за един преглед. Дали някой знае нещо за въпросния лекар Simple Smile

# 563
  • София
Тези списъци са толкова различни но е хубаво всяка да си има според нуждите аз от сега подготвям нещата (дописвам списъци, пазарувам по тях и се надявам да на пропусна нещо важно).
За сега бременността ми е нормална, но много ми хвалиха д-р Иван Сигридов та се чудя дали да ида само за един преглед. Дали някой знае нещо за въпросния лекар Simple Smile
Знам че е специалист по фетална морфология,ако не си ходила може да отидеш,ако успееш да се вредиш за час.И аз съм чувала добри неща за него.

# 564
  • Варна
Добро утро  Simple Smile
Бебчето го усещам на различни места, най-често от дясната страна, някой път ниско, друг път до пъпа, шава доста в последно време.
Нямам търпение да дойде сряда момичета и да ми мине прегледа, дай боже всичко да е наред с малкото  Praynig
Дотук нищо не сме купували освен помпата за кърма която поръчах, но мине ли прегледа започваме, дано ни кажат на 100 % пола, че иначе само бяло, жълто... и неутрални цветове ще вземаме.
На някой от Вас сменяха ли пола, чета че на някой майчета в по-напредналите групи, все им сменят гащите  Joy

# 565
Добро утро и от мен Simple Smile
*Bubble* Оправяй се - конюнктивита е гадно нещо. И мен лапето нещо ми го прехвърли, но явно нашият беше заради развихрилата се варицела в групата ( а пък у двамата сме я карали слава Богу) - и много бързо ни мина Simple Smile 1-2 дни .
В събота бях на бебемания с една приятелка в 9-тия месец. Ем да се оплача, за нея се блъскаха да и дават брошури, тестери и да и показват - а на мен нищо - все едно съм някаква натрапница там (хем си бях сложила плътна туника и си личеше Joy Joy Joy). Та така - взех си някое и друго талонче за намаление ( повечето естествено до края на годината ) , но пък от Кенгуру спечелих 30% - в рамките на година и ако не си намеря количка, ще си я взема Arrow модела и то на доста добра цена( все ще изкара 1-1,5 години ). Сега гледах на сайта им , че имат и кенгуру с позиция за кърмене (0м) и други интересни нещица Simple Smile А пък и ММ много обича да подкрепяме родното производство.
На изложението имаше основно полски колички( много шаренки ) , Хаук, Фил§ Тедс , видях и BabyHome ( комбинирана -6 кг) - но не ми хареса как се сгъва. 
Та сега пак се гърча на работа - само 3-ма колеги са дошли днес болни( естествено единият седи точно срещу мен и киха и пие чайчета) и се захващам да посвърша нещо - да не кажат , че тотално съм ги отсвирила вече Embarassed Embarassed
zina - И при нас с пола беше : момиче(60%) , 50/50 момиче - момче, после пак едната докторка вика момиче, на другата пък беше се огъзило и така.. за сега уж момиче, но ...Успех на прегледа  newsm51
И ние започнахме да шаваме повечко - но на различни места ( някой път много ниско) , друг пък около пъпа .В сряда официално влизам в 6-ти месец ( 22гс) , а пък ФМ ми е чааааак другия четвъртък  Hug Hug

# 566
paulieM  с теб вървим заедно. Аз взлизам в 22 седмица в петък Simple Smile

Да ви питам вие ще си правите ли бебешко парти? Моите приятелки са повечето англичанки (мъжът ми също) и вече съм ходила на няколко партита за техните бебета. Играят се игри, подаряват се подаръци за бебко и мама, и общо взето е доста приятен момент. По принцип се прави около 30-та седмица, така че мамите да имат повече време да си почиват после с големия корем, а и да си направиш сметка какво ти е останало за купуване след партито.

# 567
Аз няма да правя такова парти - тук не е разпространено по принцип, а и нещо вниманието на околните и задаването на едни и същи въпроси започна да ми дотяга (Кога ти е термина? - всеки ден поне по 10 пъти, Вече знаете ли пола? Измислихте ли име?)  Stop
Аз започвам да подготвям и най-близките, че не искам да правя погача на 40 ден.  Laughing То е рано да се говори за това още, но да се знае Simple Smile Честно казано не го разбирам това събитие, а и винаги ми е било неприятно като ме канят.

# 568
Здравейте момичета,
честито на харесалите и купилите количка! Тези изложения са много полезни, за да се видят повечето колички на едно място и да се сравнят директно.

И аз усещам бебока на различни места, долу, горе настрани. Каката все по-често идва да го целува и да му пее. Но милото и шутчета отнася редовно, колкото и да се пазя, те е още малкаи в играта се случва. Знам, че е добре предпазено бебето вътре, но все се притеснявам.

И мен ме започнаха киселините вечер, тъкмо ми мина гаденето.... Sad предният път имах киселини към края, за много малко време. Дано и този път са за кратко. Споделете какво ви помага? Спомням си, че лекарп ми беше изписал един ужасно неприятен сироп, пих го един път, толкова ми се пригади, че веднага го изхвърлих в коша.

Аз си пазя все още списъка с необходими неща от предния път. Съставях го и го редактирах дълго, четейки други и преценяйки през моята призма мненията на познати майки. Ако на някой му е от полза, бих могла да го напиша.
 Да спомена само от опит да не се нахвърляте да купувате твърде много неща с дълъг ръкав. Дъщери ми е родена също април, бях взела само бодита с дълъг ръкав и гащеризони. Да ама не, 4 дена след като ни изписаха (някъде около 28.04) стана толкова горещо, че търчах да купувам бодита с къс ръкав и тънки блузки. Наскоро гледах снимки и тя е вкъщи само и единствено по късо боди, ние по потници, помня, че беше много горещо и се потяхме.

# 569
Мен тези въпроси не ме дразнят, но като почнат да ми предлагат имена и вече ми идва в повече. Ако го закъсаме с имената ще искам мнение до тогава защо не си траят не разбирам 😏🙄

Общи условия

Активация на акаунт