Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 160 562
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 25
Фортуна, благодаря за отговора, аз от няколко дни суша и реших да пробвам, нали ми е за първа година , та да си знам.И...някои плодове слежих във фризера за 24 часа, после ги изкарах и ги прибрах в стъклен буркан с пластмасова капачка , други направо от сушилнята като теб разтлах за 1-2 дни върху вестници на масата в кухнята и после ги пробрах в хартиени торбички.Ще ги наблюдавам да видя да не тръгнат пак червеи.
Аз си мисля, че ако  са по- сочни плодовете трябва да ги съхранявам в торбичка от плат, защото там влиза въздух постоянно, а ако са по -сухи в стъклен буркан, кво ще кажете?
Суших пъпеш - стана страхотен!!!Домата и той се получи, по -сух го оставих.Кайсиите са ми под въпрос-едните са по.-сухи, другите са по-сочни, след няколко дни ще ги погледна дали в бурканите няма гадинки!!

# 316
  • Мнения: 727
Здравейте, някой от вас да е срещал или да използва уред за сушене, който не е от пластмаса, а от неръждаема стомана?

# 317
  • Sofia
  • Мнения: 29 347
Има май някакви,но са доста по-скъпи от масово използваните...мисля,че марката е Ескалибур

# 318
  • Мнения: 727
Благодаря! Аз поръчах на Klarstein ... сега я чакам да дойде и дано имам успех със сушенето Simple Smile

# 319
  • Мнения: 4
Привет на всички момичета и момчета !
Започнах сушенето на домати- "Рома", като ги режа по дължина на четвъртинки, не хвърлям семките . Изсушавах на 70* С  и станаха за около 20 часа. След това ги слагам в бурканчета от италиански доматен сос на Барила и затягам капачката . За пръв път суша домати и бих искал да ме осветлите това съхранение дали ще издържи до зимата или дайте рецепта със зехтин и някакви подправки ... Благодаря предварително !

# 320
  • Добрич
  • Мнения: 6 277
Ако са хубаво изсушени, могат да изкарат и повече от година в натурално състояние без никаква мазнина.

# 321
  • Монтана
  • Мнения: 1 025
Момичета решила съм да си купя уред за сушене на плодове. Насочила съм се към Горения от технополис, но днес видях, че в Кауфланд пускат следващата седмица някаква Мюхлер.
Чудя се коя да взема. Моля за съвет.

# 322
  • Мнения: 8 520
Която ти е по-изгодна нея вземи.  Peace Иначе, мисля е плюс ако можеш да регулираш градусите.
п.п. Моята няма, но добре суши. Дотук тази година суших бели череши, зелени подправки, кайсии, сливи, ябълки и домати Рома, които отглеждаме специално за тази цел.  Laughing

# 323
  • Монтана
  • Мнения: 1 025
На Горения е 80лв, а тази в Кауфланд  марката е Мюхлер 40лв.

# 324
  • Мнения: 8 520
Сравни и характеристиките, гаранционен срок.

# 325
  • Добрич
  • Мнения: 6 277
Сравнете и полезната площ. Освен това съм виждала сушилни с много плитки скарички или доста влизат една в друга и в крайна сметка пак остават много плитки.

# 326
  • Мнения: 2 321
Здравейте, момичета! Нахлувам в тази тема, защото подарихме машина за сушене на майка ми, но първият и опит е неуспешен. Резултатът - черни и много сухи кайсии. Можете ли да ме насочите къде да чета за технологията по изсушаване?

# 327
  • Мнения: 236
Кайсиите потъмняват при сушене. Майка ти обаче явно ги е пресушила.

# 328
  • Мнения: 22 036
Някой сушил ли е чери домати не в сушилня? Имах едни малко позавехнали, но са около половин килограм и не ми се включва сушилнята само за тях. Нарязала съм фи на полоеина и съм ги сложила на решетка, върху хартия за печене. Дали ще станат или да ги хвърлям?

# 329
  • София
  • Мнения: 18 521
Някой сушил ли е чери домати не в сушилня? Имах едни малко позавехнали, но са около половин килограм и не ми се включва сушилнята само за тях. Нарязала съм фи на полоеина и съм ги сложила на решетка, върху хартия за печене. Дали ще станат или да ги хвърлям?

Суша си дребни, консервни домати във фурната, на около 60градуса, няколко часа.
Точно по описания начин. После - омазани с олио и подправки в бурканче в хладилника.
Стават, но бързо си ги изяждам, не ги пазя цяла зима.

Общи условия

Активация на акаунт