Любители на Котки Тема 99

• 36 819
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
Мацки, попаднах на сайт, в който предлагат суха храна на изгодна цена. Има Орижен големи пакети по 7 кг. и излизат доста евтино като цена/кг., обаче са ми страшно много като количество и пари, които трябва да дам накуп. Ако има някой, който иска да разделим такъв голям пакет, да ми пише ЛС. А ето го и сайта http://www.zoofast.bg/-orijen-c-26_41_359.html

# 121
  • Варна
Добро утро, момичета Simple Smile
Моторчо наше момче значи, не си спомних откъде, но него го помня Simple Smile
Състава на храната ще проверя, а сега една муцуна иска да Ви каже "Добро утро, човеци Simple Smile"

# 122
Ох, Късметка  Crazy Много е красива  Flutter Heart Eyes Heart Eyes

# 123
  • На края на вселената!
Мира, така ме усмихна пухкавелката  Hug За Про план - намерих това като състав (предполагам другия вкус е подобен на състав):
Скрит текст:
PRO PLAN STERILISED Сьомга (за кастрирани котки) 10 кг

Pro Plan After Care – е специално формулирана, за да посрещне нуждите на млади и по-възрастни стерилизирани или кастрирани котки. Тя е не само пълноценна храна, създадена, за да отговори на нуждите на такива котки от оптимизирани количества енергия и калории, Pro Plan After Care също поддържа и цялостното здраве на вашата котка.

Pro Plan After Care:

1. Е пълноценна храна, адаптирана за понижените енергийни нужди на стерилизираните или кастрирани котки
2. Има формула, чиито баланс на минералните вещества е специално определен, за да поддържа здравето на уринарната система. Киселинността на урината се поддържа в оптимални граници (pH 6.3 до 6.6), за да се предотврати формирането на уролити.
3. Съдържа висококачествена сьомга като основна съставка (20%), плюс риба тон и уникално покритие на гранулите от черен дроб, които правят храната изключително вкусна.
4. Съдържа висококачествени съставки за отлично храносмилане.
5. Има специална форма и текстура на гранулите за ограничаване формирането на плака и зъбен камък.

Насоки за хранене:

Осигурявайте на котката си постоянен достъп до Pro Plan през целия ден. Хранителните количества, поддържащи котката ви в идеална физическа форма ще варират в за висимост от възрастта, активността и средата. Следете теглото на вашата котка и в съответствие с него приспособявайте количеството на дажбите.

Тегло на котката (кг)    Дневна дажба (г)
2 – 4    30 – 55
4 - 6    55 – 85
6 – 8    85 – 110

Съдържание:

Сьомга (20%), царевичен глутен, ориз (14%), дехидратиран птичи протеин (4% пилешко), царевица, концентриран рибен протеин, черен дроб, овесени влакна (3.5%), целулоза (3.5%), пшеничен глутен, мазнини от животински произход (консервирани със смес от токофероли), яйчен крем, рибено масло, калиев хлорид, мая, холинхлорид, калиев карбонат, L-лизин, DL-метионин, натриев хлорид, минерални вещества, цинк 200 mg/kg, селен 0, 12 mg/kg.

Типичен анализ:

Протеини 41.0 %
Мазнини 12.0 % Пепел 8.0 %
Растителни влакна 5.5 %
Влага 7.5 %
Калций 1.3 %
Фосфор 1.1 %
Магнезий 0.1%
Линолеова киселина 1.5%
Витамин A 26000 IU/кг
Витамин D3 2000 IU/кг
Витамин E (a токоферол) 660 мг/кг
Витамин С (аскорбинова киселина) 85 мг/кг
Таурин 1500мг/кг
За мен не е добър избор. Много царевица, ориз. Кастрираните имат нужда от качествена храна, която да бъде дозирана. Тоест не е задължително на пакета да пише "за кастрирани", а по-скоро да има повече месо -70-80% гледам аз, и меря грамаж за дажбата. Преди сипвах на око, но явно ни е дашно окото и на мъжа ми също. Та беше попрехранен. сега се мери с пластмасова чашка с отбелязано докъде му се полага за една доза.

Ако цената има значение - 9,70( на промоция) до 12,92 лв. за кг Про план
Acana Wild Prairie - 8,09 лв/кг
Acana Pacifica - 9,85 лв/кг
Акана е на промоция в момента.Може и други марки да се потърсят.

# 124
Кефи ме петънцето на муцунката на Късметка. Simple Smile

# 125
  • Варна
Търтей пълен, раздава се на дивана Simple Smile

Чак ми иде да се наредя при нея Simple Smile

# 126
  • София
Търтей пълен, раздава се на дивана Simple Smile

Чак ми иде да се наредя при нея Simple Smile

И аз иска-а-м!  Hug

# 127
  • София
Оох, да хванеш и да го мачкаш, мачкаш Grinning

# 128
  • София
Ох, сега ако си бях при моята писа, щях да се радвам на същите пухени тумбачета! Много секси ми ги демонстрира, усеща колко е красива и се кефи да го показва, кокетката! Завиждам ви за меките шкембенца! Ама нали засега съм 2 мес. в Бг, два мес. в Иран. Как да я доведа тук. Нали все през два мес. ще остава сама.

Ето ви една демонстрация на какво коремче съм притежателка:

[urlhttp://prikachi.com/images/146/8356146T.jpg][/url]

Стара снимка, по обясними причини smile3518

# 129
Аз поръчах от "оня" сайт Аплауз с пиле и риба. Ягуар не видях, Орижен и Акана имаше само големи пакети, а Мъртока изяде 7,5 кг. Аплауз джуниър и накрая му писна, не поглеждаше храната и я изядоха уличните котки при нас.

Епона, може ли мнение за храната Canagan? Като цена е една от най-високите, но като качества ми се иска да разбера. Благодаря предварително.
https://www.canagan.co.uk/catchicken.html

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 17:39 от Касита

# 130
Мира Иванова, е няма по-голям кеф от твоя! Ма много сладко "търтейче"
Как е Доби днес?!
И Късметка е прекрасна! Да са живи и здрави!

# 131
Зайченцето бяло добре е написала за Пюрината. Ако това е състава, изобщо не е подходяща за котки. Другото важно, което ще повторя - кастрораните не се нуждаят от боклучава храна, а от контрол на количеството спрямо активността им!

Каси, Канаган са прилични гранули по описания състав. От нивото на Акана и Аплаус са според мен. Има прилично количество месо 70%. Леко притеснителни са, че има два източника на картофи и два на захариди. Това вдига въглехидратите, но сравнително в рамките на приемливото. Нивото на фибри е малко нисичко. Предимство за някои котки може да е това, че пиле е единственият източник на месо - за алергични или по-чувствителни.
Като цяло приличен вариант за гранула, по-добър от повечето. Ако я намериш на изгодна цена си заслужава.

# 132
Благодаря! Цената й грозно неприлична.

# 133
Каси, ти пробвала ли си Орижен? На мен ми излиза по-евтино от РК, когато купувам големия пакет по 7кг.

# 134
Аз наскоро смених РК за британчовци с Hill's Science Diet, животинчето повръщаше преди топки косми въпреки фурминатора, явно РК не му помагаше на стомаха въобще.
Лесно мина на тях, яде ги нормално, явно ги харесва. На различните видове съм виждала надписи от мин. 45% месо до мин 60%, което мисля че бива. Откакто мина на тях, не е повръщал и е по-спокоен. Преди след ядене се почваше едно търчене из къщи, може би тези въглехидрати в РК са го побърквали.
Hill е малко по-евтина от РК.

Общи условия

Активация на акаунт