Любители на Котки Тема 99

• 36 824
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Бой, глад и строг тъмничен режим.  Wink Joy

А сега сериозно, пробвай сурово пилешко/телешко.  Peace Пъхат в РК някакви пристрастяващи и това си е. Rolling Eyes

Да не се връщам назад, ама по повод домашно приготвяния бълвоч за космЪрливите Laughing, да обърна внимание, че повечето квартални зоомагазини предлагат готова храна - замразена желирана карантия. Вътре са всякакви парченца от хрущяли, гръкляни, далаци, дробчета, сърца и т.н. Ползвах ги известно време, но опаковката ми беше голяма само за Сиско. Не съм се сещала тогава да си го разделя на порции за едно хранене и така да го замразя пак. А размразено не издържа дълго и засмърдява. Освен това Сисо не винаги искаше да го яде. При две котки е добър вариант за разнообразяване на менюто. Peace

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 14:49 от profi_1

# 106
Аз пак да попитам за съвети за отказване от Роял Канин?  Praynig

Ако дълго време само това е ядено, ще е трудничко. Овкусителите са доста яки в РК и силно пристрастяващи. Котките свикват да ядат царевиц, ориз, картофи и т.н., които миришат силно на месо, а не истинско месо... Но това е друга тема.

Казваш, че си пробвала класическата схема на смесване и не става, затова предлагам други, малко по-различни, подходи:

- Предложи купичката с новата храна за 30 мин. (не повече!). Ако не яде, прибери я и дай малка (не обичайната) порция от РК. Когато спре да яде и се отдръпне, прибери купичката. Не предлагай друга храна. Повтаряй този сценарии два, три пъти дневно за няколко дни. Надеждата е към третия, четвъртия ден вече да яде новата храна.
Ако към третия ден не яде от новата храна, пробвай да я заливаш с безсолен сос от риба тон, безсолен пилешки бульон, дори и само топла водичка, нещо апетитно. Дори може да прибавиш и 2-3 "бонбонки" лакомства, ако обича такива. И пробвай за още три дни.

- Ако горното не стане, пробвай смесване, но по друга схема. Новата храна е в купичката, а отгоре слагаш съвсем малко от РК. Ден, два така, после постепенно намаляваш количеството РК отгоре. Отново може да смесваш със сос, бульон или вода (без сол и подправки!).

Мокра (готвена, сурова или купена) храна яде ли?

Ако яде и обича:

В горните схеми, може смесването да стане и с любима такава.

Ако нито едно от двете не проработи, може да елиминираш изцяло сухата храна от диетата, като предлагаш само мокра за три дни. След това започваш да смесваш новите гранули с мократа храна. Първо съвсем малко и постепенно увеличаваш. Даже и да не е яла досега, пак не пречи и тази схема. Предложи някой апетитен пауч или месце.

Не оставяй котката за цял ден без никаква храна, примерно. Няма да сработи, а черният дроб се скапва.

Трябва търпение и постоянство. Избираш схема и се придържаш към нея.

---

Ако все пак нищо от горното не помага, ето и един много краен вариант:

Предлагаш купичката с храната. Ако не яде, слагаш малко от новите гранули в блендер + малко топла вода, така че да стане като боза. След това със спинцовка слагаш бавно, внимателно и по малко в устата. Така по няколко пъти на ден, като преди това си предложила храната в купичка. Очаква се за около три дни да започне да яде новата храна самостоятелно.

Успех!

# 107
  • София
Бой, глад и строг тъмничен режим.  Wink Joy

Твоят метод го знам и почвам да го прилагам още от довечера!  Laughing

Сурово месо до момента не съм й предлагала, ще пробвам да видя как ще реагира. Иначе варено пилешко хапва с удоволствие.

Епона, благодаря за изчерпателните съвети, ще пробвам! Дълго е хранена с това, откакто е захранена, та до момента, т.е. 1 година и отгоре. Тя като че ли полееека, лека започва да хапва и от другите гранули. Но мешам от доста месеци вече, а резултатът е минимален. Пробвала съм да оставя само хубави гранули - седят си непокътнати (инат си ми е, знам аз, предпочита да седи гладна). Мешам, както казах, от няколко месеца. Отначало буквално всички хубави си оставаха, всичко останало - изядено. В последно време забелязвам, че все пак се хапва и от тях. Може би все пак ще стане с времето, но мен ме е яд още толкова дълго да яде РК.
Пробвах да смесвам и с мокра храна - държи се сякаш й предлагам само от новите гранули, сякаш съм "изцапала" хубавия пауч с тая гадост  ooooh!

# 108
Виждам, че коментирате Роял канин. Точно щях да питам каква е добрата храна за днешните котки? Аз към тия гранули съм доста резервирана, но някакси ме убедиха, че едва ли не това е панацея за котките. И взех, че купих точно Роял канин за британски котки. В началото ядеше с охота, а тези дни забелязвам, че почти не ги яде. Не яде варено пил.бутче. Сметана от време на време. Някакви пастетчета за котки - не ги яде. Консерви риба за котки - не. И не и не. И ето ти проблем. А сега?

# 109
От ФБ:  hahaha

https://www.facebook.com/363765800431935/videos/792247324250445/

# 110
Тинтири-Минтири  Laughing, методът не е мой, а на Майя. Peace

Морска вълничке, ами щом не си прочела да повторя - сурово пилешко, телешко, пуешко, заешко, агнешко, но  Naughty не и свинско!  Peace Може пилешка карантия - сърчица, воденички, а по-рядко и дробчета.  Peace

# 111
profi_1 , извини ме, но не съм прочела. Би ли посочила къде да чета, или кажи наистина ли със сурово месо да храня котката? newsm78

# 112
Почти на всяка страница става въпрос за това, включително и в първи пост на тази страница най-горе.  Peace
Да, храненето със сурово месо е един от разумните режими на хранене за домашните котки и е най-близо до естественото им хранене. Сигурна съм, че на първа страница има достатъчно линкове свързани с хранене на котка. Peace А и във всичките 99 теми до тук, това, наред с кастрацията, е един от най-често разискваните въпроси.

# 113
  • София
Морска вълничка, само 2 поста преди теб Епона доста напоително е обяснила няколко варианта.

Моята ДОби е вече кастрирана, всичко е минало по учебник. Спа до преди малко, сега стана да се разходи. Хапна един пауч преди да заспи. Горката беше толкова гладна, че едва гледаше, ама търси манджа. Не беше яла от вчера сутринта.

Ето я, току- що прибрана от клиниката:

# 114
Ох, каква е плюшенка!  Crazy Heart Eyes
Успешно, бързо и безпроблемно възстановяване!  Peace

# 115
milasara , стана ми мъчно за твоята Доби. Толкова е тъжна, миличката ми тя. Тя е точно като Мишел. На каква възраст е?
И да, четох на Епон напътствията. Да разбирам ли, че не трябва да даваме гранули? Ето това не ми е ясно още. Преди като съм имала котки (отдавна) съм си ги хранила с нашата храна.
Гушкам Доби с много обич! Hug
Бързо възстановяване!

profi_1, благодаря! Ще се върна назад в темите.

# 116
  • София
Морска вълничка, на 6мес. е Доби. Вече се посъбуди и сега се разхожда. Гранули не че не трябва, но да са качествени. От прочетеното- такива са Ягуар, Орижен, Аплаус. И аз с предишната си котка не бях чела и животното и изкара цял живот на паучове Уискас, понякога и Гурме. С нея (тя беше и кльощава) никога не съм внимавала колко храна давам- ако се изпразни купичката, слагах да има. Сега меря, че тази пък е склонна да дебелее и давам 50гр. на две порции.

# 117
  • Варна
Докато сме на темата за храните да питам за мнение за Пурина Проплан за кастрирани котки,какво мислите, че ние това ядем само. Редуваме вкусовете, но те са два доколкото аз знам.

Току що си лягаме и почва мърканицата, та се сетих за коте на име Моторчо Simple Smile Като смешка споделям Simple Smile
Лека нощ от нас Simple Smile

# 118
  • София
Току що си лягаме и почва мърканицата, та се сетих за коте на име Моторчо Simple Smile Като смешка споделям Simple Smile

Любимецът на мъжа ми е Моторчо. Братче N-то поколение е на показания от мен Черньо. А тук е слагал и снимки.  Mr. Green

# 119
Мира Иванова, дай състава на храната, която имаш, с процентите на отделните съставки, ако ги пише.

Общи условия

Активация на акаунт