Любители на Котки Тема 99

• 37 853
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
# 436
# 437
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Аз писах преди няколко дни за съвет за неочаквания нов член на семейството, с който се сдобих.
Показвам ви снимки от като го взех и сега.
http://shirley123.snimka.bg/animals/rijko.880309.36254160

Скрит текст:
Позаглади се и мисля, че вече е красавец.  Simple Smile С големия в началото много се съскаха, но по ваш съвет започнах помалко да ги събирам. Отделям внимание на всеки поотделно и мисля, че се успокоиха и сега са в добри отношения. Малкият се плаши да остава с големия насаме, иска да играе, но като се борят, мисля, че го боли хернията. Затова през повечето време ги държа отделени поне докато малкият се оправи.
Ветеринарката е много добра и мила, но като видя голямата херния чак се уплаши как ще я затвори.
Някой имал ли е случай с коте с голяма херния? Дали може да се оправи с тази операция?

Нямала коте с херния, но освен операция, няма какво друго да направиш. При това колкото се може по-скоро. Защото могат да възникнат усложнения.
Както и другите са писали, не е зле да потърсиш и второ мнение. Peace

# 438
# 439
Благодаря за съветите! bouquet И че харесахте моите хайванчета  Simple Smile
Малкото - Сиско, първите дни беше много стресирано. Умирало е от глад, когато го намерих. Имам чувството, че яде колкото големия. Свиваше се, а като излезеше на терасата уличните шумове сякаш му навяваха много лоши спомени. Сега се поуспокои и вече щъка като обикновено коте - гледа навсякъде да се покатери и да си напъха носа. Има много странен начин да си изразява любовта - напъхва се във врата ми и ме ближе, даже ми ближе косата понякога.  Simple Smile

# 440
Скрит текст:
Здравейте,
Аз писах преди няколко дни за съвет за неочаквания нов член на семейството, с който се сдобих.
Показвам ви снимки от като го взех и сега.
http://shirley123.snimka.bg/animals/rijko.880309.36254160

Скрит текст:
Позаглади се и мисля, че вече е красавец.  Simple Smile С големия в началото много се съскаха, но по ваш съвет започнах помалко да ги събирам. Отделям внимание на всеки поотделно и мисля, че се успокоиха и сега са в добри отношения. Малкият се плаши да остава с големия насаме, иска да играе, но като се борят, мисля, че го боли хернията. Затова през повечето време ги държа отделени поне докато малкият се оправи.
Ветеринарката е много добра и мила, но като видя голямата херния чак се уплаши как ще я затвори.
Някой имал ли е случай с коте с голяма херния? Дали може да се оправи с тази операция?

Нямала коте с херния, но освен операция, няма какво друго да направиш. При това колкото се може по-скоро. Защото могат да възникнат усложнения.
Както и другите са писали, не е зле да потърсиш и второ мнение. Peace

Моето коте също имаше херния.За жалост умря  Sad Sad .Не знам от какво е.

Последна редакция: нд, 08 ное 2015, 17:06 от FireFlyBG

# 441
  • София
Някъде бях чела и за някакъв домашен метод за почистване  , който бил много ефикасен , но  нямам никакъв спомен за  съставките. Ако на някой му се занимава да ми го припомни моля  Embarassed!

Калиста, има го на първа страница на темата, но ето ти линка пак:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=862763.315

Ветеринарката е много добра и мила, но като видя голямата херния чак се уплаши как ще я затвори. Някой имал ли е случай с коте с голяма херния? Дали може да се оправи с тази операция?

Поддържам мнението на съфорумките за друг вет, с повече опит. При херниите е опасно това, че може да се заклещи черво, оттам да се получи чревна непроходимост и котето умира. Освен това, предвид факта, че си го намерила с вече образувана херния, не знаеш как се е получила. Може да е от ритник на някой идиот, а това от своя страна е предпоставка и за диафрагмална херния ( когато се спуква диафрагмата и част от червата се изсипват в гръдната кухина ) Още по-опасно. Аз за нищо на света не бих се бавила с операцията на тази херния.

# 442
Ето повече за  заболяванията при котките. http://first-vet.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B8/%D0%B7%D0%B0% … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Дано съм ви помогнала с нещо Simple Smile Grinning .

# 443
FireFlyBG, благодаря за линка! Много съжалявам за твоето коте!  Sad Hug Голяма ли му беше хернията?
Калиста, благодаря! Мисля, че моето е с коремна и не е опасно да се заклещи, защото е доста голяма. Лекарката каза, че е добре първо да наддаде на тегло, защото беше много слабо и препоръча операцията след  четвъртия месец. От това, което пишете, разбирам, че е опасно да играят с големия и няма да ги оставям много заедно.

# 444
FireFlyBG, благодаря за линка! Много съжалявам за твоето коте!  Sad Hug Голяма ли му беше хернията?
Калиста, благодаря! Мисля, че моето е с коремна и не е опасно да се заклещи, защото е доста голяма. Лекарката каза, че е добре първо да наддаде на тегло, защото беше много слабо и препоръча операцията след  четвъртия месец. От това, което пишете, разбирам, че е опасно да играят с големия и няма да ги оставям много заедно.

Беше му голяма хернията.Почти щеше да стигне земята.Много го беше страх да излезе навън.Драскаше ме когато решим да го заведем на ветеринар.

# 445
Ето съдържанието на храната от Кауфланд, за която писах по-напред:
брашно от птиче месо 29%, ориз, паспал от царевичен глутен, царевица, птича мазнина, сланина, изсушено цвекло, рибено масло, натриев хлорид, птичи дроб, бирена мая, целулозни влакна, слънчогледово олио, яйчен прах, хидролизиран животински протеин, 0.1% цикория на прах, калциев карбонат, екстракт от мая, брашно от цвят на невен. Влажност 8%, суров протеин 34%, сурови мазнини и масла 20%, сурова пепел 7%м сурови влакнини 2.5%. Другото е някакви витамини.
Според вас става ли или да купувам от вета?

Малко ъпдейт за моята котка. Изгореното стана на коричка. Мажа с разни кремове за подхранване и омекотяване. На едно място се вижда вече нова кожа. Все още е с яка, за да не се ближе.

# 446
Не виждам месото къде е в тази храна...освен птичия дроб. Ако държиш на гранули или пастети, купувай по-скъпи марки (в предните странички сме ги споменавали) - ще ти излязат по-евтино, защото котето ще е нахранено, и то с малко количество.

# 447
Благодаря! Аз мислех, че брашното от птиче месо е месото и понеже прочетох без консерванти, оцветители и т.н. и веднага клъвнах ooooh! Ще погледна назад и ще коригирам храната.

# 448
На мен лично не ми звучи като месо...може би има някакви остатъци от месо в това брашно Laughing

# 449
Аз ще ти кажа на мен какво не ми харесва в тази храна, ти прецени дали е ок за теб.
1. Брашно от птиче месо - надали пише, че е годно за човешка консумация. Затова представи си пилето, след като се махнат бутчетата, крилцата, гърдите и бонфилетата, както и дреболиите. Това брашно е съставено от това месо, което остава.
2. Ориз и два източника на царевица като втора, трета и четвърта съставка => много повече като количество от "месото". Дават прекалено много въглехидрати и протеини, които са неусвояеми и натоварващи бъбреците.
3. Сланина - мазен свински продукт
4. Хидролизиран животински протеин - добит най-вероятно от кожа, копита, кости, пера, нокти, все нискокачествени източници, а и не пише от какво животно! Може да е от крава, от прасе, пиле, риба, но може и да е от евтанизирани кучета и котки! Да, месото на умъртвени в приюти животни много често отива в индустрията за храна за домашни любимци, евтино е, без пари направо. Шокиращо, но факт.
5. Пише без консерванти, но в съдържанието май не виждам някой естествен стабилизатор, което значи, че най-вероятно има изкуствени такива. Много продукти се рекламират като без консерванти, а са гъчкани със стабилизатори, което практически не е много по-различно.

П.С.: Много се радвам, че изгореното се възстановява!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт