Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява черният списък на клиники, споменат във форума?
Каква храна е подходяща за кастриран котарак на възраст около една година и половина?
Как да подготвим котката за кастрация и какво да очакваме след операцията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява черният списък на клиники, споменат във форума?
Черният списък на клиники, споменат във форума, е списък със заклеймени негативни преживявания или проблеми, свързани с определени ветеринарни клиники. Потребителите споделят своите преживявания, които водят до включването на конкретна клиника в този списък като предупреждение към другите членове на форума за възможни проблеми или неблагоприятни ситуации.
-
Каква храна е подходяща за кастриран котарак на възраст около една година и половина?
За кастриран котарак на възраст около една година и половина се препоръчва суха храна с високо съдържание на протеини от месо, малко въглехидрати и качествени мазнини. Марки като Ягуар, Ориджин, Акана или Аплаус са подходящи за тази възрастова група. Освен това е важно да осигурите и мокра храна за здравето на вашата котка.
-
Как да подготвим котката за кастрация и какво да очакваме след операцията?
Преди кастрацията е важно да не храните котката 12 часа преди операцията. След операцията поставете мека, лесна за пране постелка на пода, избягвайте изкачването му на високи мебели, наблюдавайте го непрекъснато и осигурете топла среда. Не му позволявайте да яде или пие известно време и се консултирайте с ветеринарен лекар за допълнителни инструкции и грижи след операцията.
-
Как да кача снимка във форум без връзка?
-
Спят ли котките?
Ходи по оградата и отива у съседите, гледа нахално като го викам и никаква реакция. Няколко сутрини аха да закъснея за работа, и му казвам:''ей, гледам те'' и му показвам военен жест с пръсти за по-сигурно, но той даже не мига. Обещах му че ще го заключа вън следващия път и дано му мине катерица път.

До последно се бори милата. Намерих я просната на земята примръзнала, три часа след като ги бях оставила с майката в кухнята. Имам бебе на 10 месеца и съм като с вързани ръце. Не ме оставя да помръдна без него. Не можах да обърна достатъчно внимание на котетата, а какро казах, майка им се оказа и тя неопитна. Чистеше ги и котетата оставаха целите мокри. Дупетата им подути от диарията. Тъкмо положението беше почнало да се оправя и хоп - калицивирус! Милинките просто отслабнаха заради това, че не се хранеха добре и не можаха да го преборят. Майката ги кърмеше по 3 минути и после внезапно ставаше да търси храна и малките не се нахранваха. Какво ли не им купих - и паучове и вет. Гранули за майката. Последно другото малко яде с мен телешко кюфте и риба тон - трохички, но яде и 6 часа алед това нямаше диария. Мислех си, че майката го е кърмила и топлила докато аз съм в другата стая с детето. И като влязохме в кухнята за следващото хранене на сина ми и като видях шушулката на земята, веднага закопчах детето на стола и я взех под блузата си. Не дишаше, не виждах сърдечен ритъм. И алед около 20 секунди допир с мен потрепна - коремчето и потрепна и почна да диша. Измих я и с топла водичка и пак под блузата - свести се, даже измяука, но очичките и главичката й вече не й държаха. Два часа се бори да диша, но вируса довърши отслабналото й телце.
, направила си каквото е можело. Да почиват в мир душичките!