Любители на Котки Тема 99

• 37 819
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
★★★amore★★★ , писаната за разплод ли е?

# 616
  • София
Тебе като ти се прави секс, а няма с кого, какво чувстваш?

Joy Joy Joy не ми се е случвало, но разбрах какво искаш да кажеш.
Питам, защото има една разгонена писана, която вие и се дере като ,че ли я колят, та започнах да си мисля дали не я боли нещо. Имам котарак, който го водя при нея, но тя го съска и гони и не разбирам защо. За това попитах дали я боли нещо или какво чувства.
Благодаря! Simple Smile

Аморе, чувала ли си какви са последствията от разгонване на котка, която няма да става майка? Имай предвид, че незаплождането на котка във фертилна възраст причинява рак. Даването на хапчета против разгонване причинява пиометра - гнойно възпаление на матката, много мъчително, трудно за лекуване и с висока смъртност. Или рак. Така че най-доброто за котката, а също и за вас по разни причини е кастриране. Казвам ти го, не за да се заяждам, а защото много хора нямат представа за тези неща. Пиши, какво си решила, ние ще ти даваме съвети и напътствия, ако имаш нужда.

# 617
Моята Роки, преди да ми остави още четири котенца и да реша да я кастрираме след това, така ревеше все едно жива я колят или я бият с пръчка. Абсолютно нетърпимо за слуха! И аз си мислех, че сигурно я боли нещо физически и накрая толкова ми дожаля, че й отворих външната врата и й казах "Роки, свободна си." След като ми остави подарък четири женски котенца точно на Великден, казах "Роки, стига вече мъчение. От тук нататъка ще мислиш само за себе си." Кастрирахме я. Олекна й на животинката. След три месеца почина натровена...  ooooh! От нейното така желано (ревано) котило ми остана нейния спомен - Джеми - същата "дивачка", като майка си. А сина на Джеми, Карамелчо пък какъв "дивак" е, хич да не ви разправям...

Според мен реването зависи от характера на котката. Специално Роки ми беше много комуникативна - говореше с мяукане, много нинджа (два часа след кастрацията избяга от високото вертикално отворено прозорче на дограмата, че и с пусната пвц щора... Как се е навряла там с прясната рана от кастрацията един Господ знае), беше много добра ловкиня и много грижовна майка. Винаги ще е в сърцето ми Рокито...

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 23:59 от amy_nka

# 618
  • Варна
Снощи заспах на дивана и кот плътно до мен кърти Simple Smile По едно време се събуждам да се местя и тук котка, там котка - няма ... По едно време поглеждам наща спи под елхата Simple Smile Наместила се и хърка както тя си знае Simple Smile От смях се разсъних ама и  я снимах, ще се покажем след малко Simple Smile

# 619
Писаната не е за разплод. Тя е на 6-7 години и не е раждала още. Водя при нея моя котарак, но тя се плаши ли или не знам, обаче го съска и гони. Даже му се нахвърли ,за да го отблъсне и малко се разхвърча перушина  Joy
Не знам какво да я правя. Искаме котенца от нея,  поне веднъж да роди, но нещо се дърпа на този мъжки и не знам причината каква е. После ще я кастрираме, но за сега не. Някакви идеи защо Писа не го приема?

# 620
Породисти ли са и двамата?
Идея: вместо ти да заведеш твоя при нея, нека нея да му я доведат, т.е, да е на непозната територия. У тях си тя командва, и може тези хъскания да са точно проява на надмощие над мъжкия. Поне при кучетата се процедира така, когато женската отблъсква мъжкия на нейна територия.
Иначе чисто и просто може да не й е симпатичен. На вън женските флиртуват само с избрания, после пада яка гонитба, докато женската се измори да бяга и тогава който мъжки има около нея използва момента. И другото което е, разгонването е на фази. Първите два дни, женската отблъсква всички мъжки, после има два дни на флирт и после ако се е оплодила след чифтосването разгонването й утихва, но мъжките усещат хормоните още два дни. С един ден гости работата няма да стане, ако женската не е податлива точно тогава. Можеш да пробваш да оставиш котарака за седмица в дома на женската.

# 621
Снощи заспах на дивана и кот плътно до мен кърти Simple Smile По едно време се събуждам да се местя и тук котка, там котка - няма ... По едно време поглеждам наща спи под елхата Simple Smile Наместила се и хърка както тя си знае Simple Smile От смях се разсъних ама и  я снимах, ще се покажем след малко Simple Smile

Мира, ама елхата ли украсихте вече?
Боже, тук, в Пловдив, е толкова топло, че ми изглежда септември

# 622
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything

Мира, ама елхата ли украсихте вече?
Боже, тук, в Пловдив, е толкова топло, че ми изглежда септември
По-скоро август  Laughing Peace

Чакам с нетърпение да видя Късметка самонаправила се на новогодишен подарък. Laughing

# 623
amy_nka, да и двамата. Писа е сиамка а моя е колорпойнт (персийско). По-едър е от нея и сигурно това я плаши. Не знам. Пробвах да го оставя за няколко дни, но те стават на кълбета и перушина през ноща и хората там не са могли да спят, та си го взех. А Писа не може да дойде у нас, защото имам проблем с ММ и други котки. Той е малко по-такъв Simple Smile
Ще видим какво ще измислим. Simple Smile

# 624

на сестра ми турския персиец

и предишното коте което много обичахме ...... 12 кг коте Сузи

# 625
Аморе, женските по принцип си обичат силните пичове,  Grinning ама като породи са много различни като характер. Сиамките са диви, а персийците мързеливи. Освен това, се сетих, че мъжкия трябва да е по-възрастен от женската и по-опитен, ако до сега, както казваш, тя не е ставала майка. Що не си потърсите някоя персийка? Иначе интересно котило би се получило от двамата...  Simple Smile

П.с.: моя мъж е като твоя по отношение котки и кучета. Не знам какво Съм му харесала...  Crazy ooooh! Mr. Green

# 626
amy_nka, тя че Писа е дива спор няма, ама моя котарак е по- малък от нея а и не е разгонен. Дали в това е проблема? Аз мисля, че тя като е разгонена ще му стане ясно и той ще се разгони и така ще стне работата. Ако чакаме да ги съберем ,когато и двамата са разгонени май тая няма да стане. Аз не търся персийка за сега, защото както казах моя котрак не е разгонен. Водих го при Писа , за да й направя услуга, но тая девственица е злобна и страхлива към него. Хем е разгонена, хем не го допуска. А мъжки сиамец не можем да намерим. Нямам никакъв опит в развъждането на котки и сигурно аз някъде греша, но не знам. Не искат да я кастрират, защото хората си искат котета от Писа. Оф, направо си е цяла фолософия.

# 627
Amore, имаш породиста родословна сиамка?
Ако е така, защо ти трябва да я мешаш с персиец и второ непременно я регистрирай и участвай по изложби!

# 628
Аморе, ти направо ме развесели.  Grinning Как искаш неопитен дребо да свали дива 6-7 годишна баба сиамка? Та той още мисли само за сламки, топки и конци...  Grinning а милата сиамка - вече й писнало да чака години наред. За това реве та се къса. А намерете й някой сиамец де... С персиеца ти на 100% няма да стане - тя ще го издере ако той понечи нещо. Най-малкото той си няма хал хабер какво трябва да прави в интимните отношения. На него - някоя млада, по-неопитна персийка, като се ококори  Grinning

# 629
Ooo, Mamazori, колко отявлено различни са му очите! Супер. Когато гледам снимки в интернет все си казвам "Е, това сигурно го подсилват с Фотошоп". Ама ето, че наистина са си контрастно различни цветове.

Общи условия

Активация на акаунт