Любители на Котки Тема 99

• 36 805
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
milasara , смесването е безотговорно ,когато го правиш умишлено, че грешиш и приемаш лоши последици. Вече разбрах, че е рано и не е хубаво да се смесват породите и няма да го направя!  Peace
Обаче не разбрах ЗАЩО? Има опасност да излезнат недъгави, болни, мъртви или?....нямам представа. Едва ли ще са като това от снимката горкото. Все пак са с еднаква украска.

# 691
Писах, писах и накрая си затрих писаното  Mr. Green
Нашата котка я прибрахме преди 2 месеца от пред блока - избягала, или по-вероятно изхвърлена по незнайни причини (около дупето козината и беше изрязана). Хранехме я всички от входа, тя се галеше на всички. За момента аз не исках котка, защото имаме една при майка ми, а в работата се грижа за още две. Но дъщеря ми много ме моли да я вземем, а и на мен ми беше много жал за животинката (тя не е малко коте, а според ветеринарите е между 1,5 - 5 години). Тя беше бъхлясала и с плешиви петна по козината. Обезпаразитихме я, после я кастрирахме, мазахме петната с разни мазала (оказа се, че не са гъбички). В момента козината и пораства, тя е една игрива  котка, много мила, много любвеобилна, дава да я мачкотиш, за разлика от другата ни котка при майка, която въобще не дава да я пипаш. Има си хигиенни навици и не прави никакви бели, просто котка-мечта. Похвалих си животното  Joy

# 692
Аморе, в предните страници съфорумка спомена, че малките могат да бъдат твърде едри за майката при раждането, тъй-като бащата е от едрите породи котки.
Kate_sm, много ви е хубава писата. Изглежда млада - от какво се е образувала тази гной в матката, знае ли се?Shocked

# 693
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Айнщайнке,  щом като не си ми писала нищо и не си ме нападала защо се вписваш в моите постове и го приемаш лично? Не беше ли ясно, че го казвам за онези момичета, които го направиха или искаш да влезеш в ролята на защитница на темата или заради аплодисменти или....
Нали не си била на сцената? Защо сега се качваш да искаш сметка за репликите на актьорите Simple Smile
Като успееш да ми отговориш можем да продължим!  Hug
Отговарям без проблем - ти цитира мен, не някоя друга съфорумка и избълва коментара си придружен с моя пост. Ето виж се сама!
Аморе, ето ти списък на легалните развъдници в България - http://www.nffe-bg.com/catteries-bg.html Някъде най-долу е единственият официален развъдчик на тайски котки.  Peace

И се въздържай от емоционални изблици по адрес на участниците във форума, защото могат и да ти отвърнат подобаващо, а това няма да ти хареса. Peace
Емоционален изблик е когато казваш, че не ти харесва подобно отношение. А нападките и обвиненията какъв изблик са?
Отговори ми подобаващо!
Затова и ти отговорих. Ако беше цитирала някой друг, нямаше да се занимавам.

# 694
profi_1 Айнщайнова, оффф говорим на различни езици.
Стига! Без коментар! Жива и здрава да си! Hug

# 695
Аморе, реагираш твърде остро на опитите да ти се помогне.  Peace
Всички коментират, защото са загрижени за животинката, не за да те хапят теб, не си мисли, че си център на вселената и някой е станал тази сутрин с мисълта да се заяде с теб.  Peace

milasara  Hug

# 696
Отдавна не съм се разписвала, преглеждам ви редовно, радвам се искрено на красивите писанчовци.

За да не е изцяло спам, показвам моята писана:

# 697
По темите, по които спорите, искам да кажа, че не, не е задължително котка да роди поне веднъж в живота си. Също така не е задължително и жена да роди поне веднъж в живота си. Какви са тези предразсъдъци?!
 ooooh!

Котка бих размножила само, ако е от супер порода и има породисти котенца. И най-вече, ако имам предварително желаещи да осиновят/закупят котетата. Иначе кастрация! Моята котка (непородиста) няма нужда от размножаване. Ако някой (или аз) иска/м непородисто коте ще си осиновя такова или ще прибера от улицата. 

И по друга тема да кажа:
Също така не бих си махнала котката при бременност (както съм сега).

Думите на ветеринаря: "За да се заразиш ти от котката, трябва да си погълнала заразени изпражнения на котката, която котка трябва да е яла заразено месо. Шансът това да се случи е изключително нищожен. По-скоро можеш да се заразиш от заразено сурово месо, което приготвяш за вечеря, но и тогава % вероятност е малък."
Разбрахме се за мое успокоение да ѝ направим тест за наличие на токсо. Другата седмица ще бъде.

Думите на гинеколога: "Спазвай висока лична хигиена, чисти с ръкавици, не яж месо алангле и мии хубаво зеленчуците. Не е нужно да махате котката, ако спазвате и нейната хигиена на хранене."
Разбрахме се и с него за мое успокоение да направим изследване за токсо към всички останали изследвания. След 24ти ще се случи това.

Толкоз за котката!
А не, последно:  Mr. Green Сложих ѝ един сребрист поднос под купичките за храна и вода, защото разлива по малко вода и разхвърля гранулките. Моя мъж вижда това и "Тц, тц, тц, вече почнахме в сребърен поднос да ѝ поднасяме на нейно величество!"  Crazy

# 698
Айс, аз си направих тест аз токсоплазмоза по мое усмотрение - напълно отрицателен, даже ръкавици не ползвам, просто си мия щателно ръцете след пипане на котешката тоалетна. Силно се съмнявам ако сега за 4 години не съм се заразила от котката, да стане точно сега. Hug

Ти в коя седмица си, честито! bouquet

# 699
Каква сметка гони Аморе, чифтосвайки две различни породи...? Нещо не разбирам замисъла...  newsm78

# 700
Ръмжел, прекрасен сладкиш си имаш. Много е красиво Simple Smile и само за гушкане  Hug

С телефона съм и не мога да цитирам постове, но ще отговоря общо.
Когато се случи да съм бременна и аз ще му направя една токсо на малкия принц ,за да съм спокойна и ще го изкоментирам с доктора, защото направо не мога да си представя да бременея щастливо без неговото присъствие. Поддържам му перфектна хигиена и даже му измислих нова котешка тоалетна без пясък, хартии, гранули и всичко, което се рови. Принудих се да го направя, защото лапичките са му толкова пухкави и големи, че като риеше всичко, което е мокро му се лепеше и после разнасяше всичко по килимите и леглата. Направо не се издържаше. Имам черен килим в хола и познайте кво се случваше с него за 2 дни само. Бях го научила на силиконова тоалетна- не я иска и ми правяше бели в душ кабината, пясък- разнася го на всякъде, хартии- мирише.....направо полудях. Накрая взех 2 еднакви легена и на единия му направих дупчици по цялото дъно. Сложих го в другия леген и проблема с мръсотията и миризмите се реши. Като ходи по малка нужда всичко се изтича моментално в долния леген, който той няма как да настъпи. Така излиза сух и чист от тоалетната си. После (2-3 пъти на ден) взимам легена и всичко изсипвам в мивката и под течаща вода с гъбка и течен сапун ги измивам и двете легенчета , подсушавам и готово. Като ходи по-голяма нужда го взимам легена и го обръщам в нашата тоалетна, после пак го мия с топла вода, сапун, подсушаване и всичко е ОК. Чиста работа Simple Smile
 Дано на някой съм била полезна Simple Smile
Ако някой иска да го види котешкото легенче нека да каже и ще му пратя снимка. Simple Smile
 Само с космите не знам как да се разбереме. Реша го всеки ден, но пак има по килима. Не се махат напълно нито с прахосмукачка, нито с метла. Пробвах с мокър моп, но той ги замазва повече. Принудих се през 3-4 дни да лаза на колене с мокра гъба да събирам дългите косми на негово величество Simple Smile
ММ вика: "Ако се грижеше и за мен така щях на главата си да те нося. Направо му завиждам."  Joy
 Ей това домашния любимец е голяма работа! Simple Smile

# 701
  • Варна
Аз за космите да кажа - четох че се обират и с това дето се чистят стъкла - дръжка с гумена лента, леко влажна, така и не пробвах, но утре ще видя има ли ефект по диваните.
Красоти големи гледам сте показали, цун от нас Simple Smile

# 702
  • София
Мацки, да ви покажа нагледно какво значи котешка психология.

1.   Ако в чинийката са ви сложени две парчета месо, задължително трябва да се изкарат отвън на пода.
2.   Ако в чинийката лежат две парчета месо, трябва да се гризе от по-голямото, докато се изравнят, а после да се ‚‘забрави‘‘ и за двете.
3.   Ревете с душепокъртително мяукане, врънкайки ядене от стопанина, а когато ви сложат храната в купичката, помиришете я, а после демонстративно идете в ъгъла и започнете да си облизвате задника.
4.   Ако са ви насипали суха храна – яжте безпаметно докато ви се изсипе тумбака, а после оповръщайте всички ъгли в дома.
5.   Водата от тоалетната е по-вкусна за пиене.
6.Ако са ви сипали супа някаква, дълго я миришете, заравяйте, в краен случай яжте с презрителен вид, за да се почувства стопанина виновен.
7.Ако сте силно гладни или са ви сложили нещо вкусно, яжте, ръмжейки и съскайки, за да не би на някого да му хрумне да си вземе яденето обратно.
8Ако стопаните са няколко, демонстративно се разкарвайте пред хладилника, правете жални муцунки и се търкайте в краката, за да може всеки минаващ там да ви даде по някое парченце от нещо вкусно.
9. Ако не сте особено гладни и в купичката ви има нещо, измъкнете го и го закопавайте, докато ви сложат нещо по-вкусно.
10. Като се наядете, изчакайте, докато стопаните седнат да ядат, пльоснете се насред кухнята и започнете демонстративно да си облизвате топките и дупето, но така, че всички да виждат.

# 703
Мацки, да ви покажа нагледно какво значи котешка психология.

1.   Ако в чинийката са ви сложени две парчета месо, задължително трябва да се изкарат отвън на пода.
2.   Ако в чинийката лежат две парчета месо, трябва да се гризе от по-голямото, докато се изравнят, а после да се ‚‘забрави‘‘ и за двете.
3.   Ревете с душепокъртително мяукане, врънкайки ядене от стопанина, а когато ви сложат храната в купичката, помиришете я, а после демонстративно идете в ъгъла и започнете да си облизвате задника.
4.   Ако са ви насипали суха храна – яжте безпаметно докато ви се изсипе тумбака, а после оповръщайте всички ъгли в дома.
5.   Водата от тоалетната е по-вкусна за пиене.
6.Ако са ви сипали супа някаква, дълго я миришете, заравяйте, в краен случай яжте с презрителен вид, за да се почувства стопанина виновен.
7.Ако сте силно гладни или са ви сложили нещо вкусно, яжте, ръмжейки и съскайки, за да не би на някого да му хрумне да си вземе яденето обратно.
8Ако стопаните са няколко, демонстративно се разкарвайте пред хладилника, правете жални муцунки и се търкайте в краката, за да може всеки минаващ там да ви даде по някое парченце от нещо вкусно.
9. Ако не сте особено гладни и в купичката ви има нещо, измъкнете го и го закопавайте, докато ви сложат нещо по-вкусно.
10. Като се наядете, изчакайте, докато стопаните седнат да ядат, пльоснете се насред кухнята и започнете демонстративно да си облизвате топките и дупето, но така, че всички да виждат.

hahaha Това си е самата истина  Joy Смях се с глас   Joy

# 704
  • София

hahaha Това си е самата истина  Joy Смях се с глас   Joy

И аз така! Защо, мислиш, го пуснах тук? Само тук ще бъде оценено по достойнство Joy

A ето едно клипче в подкрепа на част от горенаписаното!

[urlhttps://www.facebook.com/398815613650712/videos/425005401031733/][/url]

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 20:02 от detelistna.4etirilinka

Общи условия

Активация на акаунт