Любители на Котки Тема 99

• 36 806
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
  • На края на вселената!
Аморе, не се сърди, всичко това го казват от любов към животните. Без да те нападам питам - Писа предполагам има ветеринар, той какво мисли за нейното заплождане? Правил ли е преглед, ехограф, изследвания за генетични и други болести, одобрил ли е заплождането? Безопасно ли е от здравословна гледна точка за нея? Ако успеете да я заплодите, мислили ли сте на кого ще продавате/подарявате котетата? Не е лесно да се изгледат бебетата и да се обгрижат с ветеринарни грижи, да станат на 3-4 месеца и да се дадат, но на кого? Те може да са много сладки, но без порода, без родословие, не са за изложби. Ако тя не може да ги обгрижва, кърми като майка, кой ще поеме грижата за бебетата - хранене на два часа, миене, изхождане, топлене - грижите са 24часа - има ли свободен човек?

Снимки като тази на Епона гледам всеки ден, фейсбук е пълен с такива. Всеки ден се молят за средства да се покрие лечение на поредните изхвърлени в плик в кофа, или "грижовно" оставени в кашон с попара на студа. Молят се и за дом. Ама хората искат с порода, ама да е британец, ама персиец, ама .... (ни най-малко не коря хората притежатели на породистите). Такива без очета (защото са били дълго с нелекувана инфекция), сгазени, сритани, осакатени, с гъбички и вируси, не ги търсят много. Не ги искат за домашни любимци. Много е лесно да се отървеш от грижите, когато ти дойде в повече. Затова се мисли преди, а не след.

# 676
DreamComeTrue, ами да ти кажа честно, то не ни е супер необходимо да я размножаваме, но нали все пак е женска и не е ли по добре първо да роди поне веднъж и после да я кастрираме?
А котенцата не са за продаване. Имаме си една дузина обожатели, които чакат котенцата, за да ги лапнат като топъл хляб Simple Smile
Зайченце, да, ние я водихме на вет точно за кисти и такива неща и каза, че при Писа всичко е ок. Бяхме завели и моето коте да ги видят и казаха, че няма проблем в заплождането, защото Аморето е едър, но първоначално котенцата ще си се родят мънички. И каза, че ще са същите като тях само, че може да не им е толкова дълга козината като на таткото. Ако се родят с гъбички, без очи, или някаква аномалия никога няма да ги изхвърля а ще си ги гледам. Имам цялото време на света за всичко, което си поискам. Много обичам котките, но че не правя всичко както трябва е друг въпрос Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 10:32 от ★★★amore★★★

# 677
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аморе, ето ти списък на легалните развъдници в България - http://www.nffe-bg.com/catteries-bg.html Някъде най-долу е единственият официален развъдчик на тайски котки.  Peace

И се въздържай от емоционални изблици по адрес на участниците във форума, защото могат и да ти отвърнат подобаващо, а това няма да ти хареса. Peace

# 678
DreamComeTrue, ами да ти кажа честно, то не ни е супер необходимо да я размножаваме, но нали все пак е женска и не е ли по добре първо да роди поне веднъж и после да я кастрираме?

Аморе, не, това е доста старо схващане, най-добре за женска котка е да се кастрира още преди първото разгонване, на възрастта на твоята котчица също не е късно, просто може би кастрацията ще е по-сложна ако има кисти ит.н. Даже много често некастрирани и незаплождани котки развиват много ужасни възпаления на матката, така че е хубаво да я види вет преди цялата процедура изобщо. Аз не бих я заплождала изобщо.

Що се отнася до котка и бебе аз лично не виждам никаква причина да си отделям котарака като дойде момента Simple Smile Тия лекари живеят в миналия век...

# 679
Аморе, ето ти списък на легалните развъдници в България - http://www.nffe-bg.com/catteries-bg.html Някъде най-долу е единственият официален развъдчик на тайски котки.  Peace

И се въздържай от емоционални изблици по адрес на участниците във форума, защото могат и да ти отвърнат подобаващо, а това няма да ти хареса. Peace
Емоционален изблик е когато казваш, че не ти харесва подобно отношение. А нападките и обвиненията какъв изблик са?
Отговори ми подобаващо!

# 680
  • София
Аморе, имам спомен, че твоето коте  е още малко (на възраст) или греша?

Моята кифла след тоалетна се измъква ни лук яла, ни лук мирисала, никой да разбере какви ги в вършила, сякаш не чуваме тракането на силикона.  Laughing  Благодарение на Esme  се сдобихме с Ориджин- няма такава буйна реакция, ходи като полудяла след мен и само проси храна.  Laughing

# 681
Здравейте Simple Smile
Преди време питах за вет. доктори от Пловдив защото бях решила да кастрирам котката ми.
Кастрирах я и се оказа, че е имала гной в матката. Кастрацията беше точно на време.
Ето го и бялото ми пухче
http://prikachi.com/images.php?images/994/8472994s.jpg

Искам да попитам хората, които имат британки с какъв характер са. Милички, гушливи ли са

# 682
Аз нямам британка, но съм чувала от приятелка, която има, че са доста саможиви и дръпнати.

# 683
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything

Емоционален изблик е когато казваш, че не ти харесва подобно отношение. А нападките и обвиненията какъв изблик са?
Отговори ми подобаващо!
Като за начало искам да ми посочиш мой пост и мои думи, с които съм те нападнала, злобно укорила и т.н.
После да посочиш пост, в който съм казала, че не ми "харесва подобно отношение".
Като успееш, може да продължим. Peace

Каква прелест!  Heart Eyes Heart Eyes Hug

# 684
Здравейте Simple Smile
Преди време питах за вет. доктори от Пловдив защото бях решила да кастрирам котката ми.
Кастрирах я и се оказа, че е имала гной в матката. Кастрацията беше точно на време.
Ето го и бялото ми пухче
http://prikachi.com/images.php?images/994/8472994s.jpg

Искам да попитам хората, които имат британки с какъв характер са. Милички, гушливи ли са

Ауу, страхотно пухченце е! Как се казва и колко е голямо? Simple Smile

Моето Аморе е на 7 месеца и изрично попитах един друг ветеринар при когото го водих за ваксина , кога ще се разгони, кога ще е полово активен и той ми отговори, че като направи 6 мес. вече може да го пускам на женска ако искам. А относно разликата във възрастта м/у Писа и моя каза, че при животните това не е от значение. Щом са здрави и двамата и полово активни няма да има проблем. А Аморето от снощи попримяква и се търти на разни дрехи и не знам дали се разгонва или си играе. Много тича и лудува и му се е отворил един апетиииит......като се храня и той седи доло и ме гледа , после се качва на масата и с муцунката си ме души и ми хваща главата с лапички и иска да ми извади храната от устата  Joy Само сме за клип: )

Айнщайнке,  щом като не си ми писала нищо и не си ме нападала защо се вписваш в моите постове и го приемаш лично? Не беше ли ясно, че го казвам за онези момичета, които го направиха или искаш да влезеш в ролята на защитница на темата или заради аплодисменти или....
Нали не си била на сцената? Защо сега се качваш да искаш сметка за репликите на актьорите Simple Smile
Като успееш да ми отговориш можем да продължим!  Hug

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 11:04 от ★★★amore★★★

# 685
Нашата е сравнително кротка и сдържана, но и гушлива. Идва и ми ляга в скута, взима си дозата галене и си тръгва. Гледа да е в същата стая като нас. Като малка беше по-игрива.

Аз спирам с темата за развъждането на непородисти животни, че...  ooooh!

# 686
На 6 месеца да има бебе - все едно 10 годишен човек да има! На 7 - 12... Ох, нееее....

# 687
Аморе, с какъв акъл ще развъждаш котенца от различни породи родителии???
Това си е престъпление, отиди до някой вет да ти обясни някой неща. Мъжките котки и кучета не се разгонват

# 688
Аморе, с какъв акъл ще развъждаш котенца от различни породи родителии???
Това си е престъпление, отиди до някой вет да ти обясни някой неща. Мъжките котки и кучета не се разгонват
Обясних го в 684 пост. С акъла на доктора. На своя глава не правя неща, които не съм сигурна.
Ето научих нещо от теб, че мъжките не се разгонват. Благодаря ти!  Hug

# 689
  • София
Моята британка е леко сдържана, но това не ѝ пречи да спи при мен.  Heart Eyes Изключително търпелива е с децата, чак аз се изненадвам. Още ѝ се играе, ама тя си е и малка- на почти 8мес. е.

Аморе, струва ми се адски малък, за да прави поколение. Предишният ми ветеринар ни беше посъветвал да не е преди 2г. Не си спомням точно по какви причини, че беше много отдавна, но сега не ме и интересува де, ние нашата я кастрирахме на 6мес. А смесването на двете породи и на мен ми се струва леко .... безотговорно.

Общи условия

Активация на акаунт