Любители на Котки Тема 99

• 37 855
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
Вчера бях на гости в къща, където има десетина дворно-домашни котки. Да ги наречем щастливи котки. Има 21 годишен дядо, 19-годишна баба и три над 15 години. Всичките са хранени с пилешки фенери, сърца, дроб, по-малко и свинско, патешко, дивеч, малко оризец, грахче, царевица, някое и друго врабче- собствен улов. Стопаните им са убедени, че са дълголетни, защото никога не са яли консерви, паучове, гранулирана храна.

# 451
  • София
Вчера бях на гости в къща, където има десетина дворно-домашни котки. Да ги наречем щастливи котки. Има 21 годишен дядо, 19-годишна баба и три над 15 години. Всичките са хранени с пилешки фенери, сърца, дроб, по-малко и свинско, патешко, дивеч, малко оризец, грахче, царевица, някое и друго врабче- собствен улов. Стопаните им са убедени, че са дълголетни, защото никога не са яли консерви, паучове, гранулирана храна.
Eха-а! Браво! Сигурно и хлебец похапват, защото почти винаги покрай фенерите и т.н. се прави попарка. Wink Дано имат още много години пред себе си!

Епона, наистина ли мислиш, че само в тази храна се слагат остатъците от пилето, които са останали след махането на бутчета, филе и т.н.? Във всички животински храни е така. Това, че на някои храни пише, че е годно за човешка консумация, означава, че е безопасно за хранене на хора. Иначе в кренвиршите ни има същите смлени остатъци и са годни за консумация. Wink Никой няма да сложи чисто месо, годно за продаване в магазина в животинска храна. А рекламата за "подходящото за хора месо" идва от там, че често се използва месо от екарисажи или други подобни източници.

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 13:46 от Тaня67

# 452
Таня, да съм казвала, че само в тази храна е така? Не, не съм. Но определено, когато пише, че е подходящо за човекша консумация е по-добрия вариант. Минимален брой производители в световен мащаб използват месо, както ние си го представяме.
А и както ти казваш, то масовата човешка храна е боклук, камо ли животинската.

Всъщност на тази храна и други като нея нискокачественото месо й е най-малкият проблем.

Е, това е!

# 453
наистина щастливи котки.

имала съм коте с херния, така беше родено и го заведохме на операция докато беше още малко. Едно улично съм водила, женско с почти изсипан корем, огромна херния, преживя операцията и беше добре. Възстановяването след беше около 7 дена.

# 454

Това са наистина щастливи котки  Simple Smile Simple Smile .

# 455
И щастливи стопани покрай тях!

# 456
FireFlyBG, много жалко! Това, което ми пишеш е урок за мен, защото и на моето е по-голяма (не чак до земята), а аз като го гледам, че се оживи и се разскача доста, малко подцених нещата и го пусках при големия.
so what?, ти ме обнадежди!

И аз си мисля за тези готови храни в кутиите, каква е гаранцията, че вътре няма точно тези неща, които навсякъде пише да се избягват? В крайна сметка карантиите и другите неща, които никой не ги иска трябва да отидат някъде.

# 457
  • Варна
Давайте прясно инфо кой как е! Особено ме интересуват по-възрастните ни косматковци, и малките.
У нас всичко е наред-така, както си беше преди. Междукотков бой, мър на мама на гърдите. Моят мъж скоро ме снима-с Женя на гърди, Мага между краката, Мила-под крилото ми-в подмишницата ми. Спящи.

Аз съм повелителката на котките.  Laughing

# 458
  • Sofia
Кажете, ако готвите на котетата си, някой рецепти.
Аз купувам консерви и суха храна и ги редувам.
Купих цаца за да им дам. Замразена и сготвих малко с ориз и малко сол. Обаче Мъро само подуши и отказа да опита, а Суза обра отгоре рибките, които се виждаха, не си личеше да е яла от ориза. Стоя купата през деня и накрая го изхвърлих.

# 459
Все ви чета за храните и ми става едно такова съвестно, че и аз с гранули. Отскоро заменям Роял Канин с Аплаус (или както там се казваше). Опасявам се, че вече трудно мога да отуча котарака си от гранулите.
Искам постепенно да мина и на онези Орижен. Като ще е гранула да е не най-хубавата. Но не се среща често

# 460
  • Пловдив
http://www.vibes.bg/neobqtnata-vselena-na-koteshkata-logika/ не можах просто да се стърпЪ  Mr. Green

# 461
Все ви чета за храните и ми става едно такова съвестно, че и аз с гранули. Отскоро заменям Роял Канин с Аплаус (или както там се казваше). Опасявам се, че вече трудно мога да отуча котарака си от гранулите.
Искам постепенно да мина и на онези Орижен. Като ще е гранула да е не най-хубавата. Но не се среща често
Ориджин има в е-маг. 3 кг за 49 лева.

# 462
Пробвах да му дам готвено пиле, но отказа. При нас се яде само гранула и през два дни пауч+гранула и така от бебе. Правихме му изследвания преди време и всичко е наред според вета. Имаше проблем с голямата нужда - кръв. Оказа се запек. Даваме му кисело мляко и го оправихме - всяка вечер. Март 2016 ще направи две години. Като го взехме - вече беше научен на гранули.

# 463
Oтучването от гранули става с недаването на гранули. Може 2-3 да стои гладен, но накрая ще прояде месо. Ако вие имате желание, ще се получи Wink

# 464
За котки, свикнали на редовно хранене, едно гладуване от повече дни може да разболее черния дроб. Всичко трябва да става постепенно, но с много упоритост.

Fatty liver disease in cats; why not eating can quickly kill

Общи условия

Активация на акаунт