Любители на Котки Тема 99

• 36 803
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
Паразит е и е опасен за бебето, не за теб. Аз го казвам по принцип. В никакъв случай не чисти тоалетната на котката ти.
Гистите не знам дали могат да навредят на бебока. Дано да няма нищо притеснително.

# 481
  • Варна
Добре е бременните момичета да не почистват котешките тоалетни. За всеки случай.
А ако случайно няма как, аз бих слагала ръкавици, може би маска на лицето, не знам.
Истината е, че вече въобще не ме е страх.  Crazy

# 482
Ето го малчо от преди малко:

тук тъкмо се събуждаше.  Joy
Окупирал е анцуга на баща си и не го пуска.

Добре е бременните момичета да не почистват котешките тоалетни. За всеки случай.
А ако случайно няма как, аз бих слагала ръкавици, може би маска на лицето, не знам.
Истината е, че вече въобще не ме е страх.  Crazy

Абсолютно. Впрочем и на мен така ми казаха да не почиствам аз тоалетната на Топчи точно заради гореспоменатите причини. Но понякога се налага и слагам ръкавици. Не бих се отказала от него. Не ме е страх. Crazy И той ми е детенце.  Heart Eyes

# 483
Лошото е, че съм сам, мъжът ми го няма с месеци и аз си чистя на животинката. Честно казано не ме е страх да му чистя тоалетната, защото не го правя с ръце, а си има четка. За глистите се тревожа наистина, въпреки че съм израснала с десетки котки и не съм хващала, но веднъж става и се надявам да не е сега. Както и да е утре на спринт ще купя хап за котьо, а аз в четвъртък ще мина през АГ-то да каже опасно ли е за мен и да пусне изследвания ако трябва...

# 484
Мен ме изследваха за токсо още като се установи бременност. Ако е отрицателен резултатът, значи, че човек не я е карал и аз не бих живяла с котка в този случай.

Една от причините домашни котки да се озовават на улицата. ooooh!

Ако котката си е домашна, обезпаразитява се редовно и се спазват хигиенни навици, вероятността за проблеми е минимална. Или колкото заразяването да стане от настъпено на улицата ако.  Peace

DV, най-добре консултация с лекар.

# 485
Аз съм много далеч от мисълта да гоня котьо. Той няма никаква вина. По скоро се тревожа за бебето, но като чета сега за глистите, дори недай Боже да хвана си има хапове. Ама хич не ми се ще. Все пак, благодаря за информацията Simple Smile

# 486
  • Варна
За да се заразим евентуално, трябва да погълнем яйца или ларви. От котешката тоалетна или евентуално от козината около дупето на котето, където се отделят членчета на глистите или "оризчета" от тениите.  Crazy Crazy Crazy Не ми изглежда лесно.
Изтупай всички постелки, чаршафи, там където лежи котката. Прахосмукачка. Пране на висок градус.
Често миене на ръцете(след пипане на котката-задължително).
Още след първото хапче(трябва да кажеш на ветеринаря колко тежи котката, за да се определи дозата), започва изтребването на паразитите.  Twisted Evil

Въобще трябва да сме отговорни и да спазваме висока хигиена тези, които искаме котки или др. домашни любимци. И да има профилактика на животните от време на време против паразити. По време на бременност или с малки деца-по-често.

Ето у нас например-с тении или глисти сме се сблъсквали единствено и само когато котката е току що дошла у дома.
Но за бълхите-вече знам, че през лятото едно профилактично обезпаразитяване не стига.

# 487
Токсоплазмоза е по- вероятно да се хване от не добре измит зеленчук или от не добре изпечено месо, отколкото от котешка тоалетна. Единственото, което е задължително е да се мият ръцете, след почистване. Глисти от котката, също е дооооста трудно да се хванат.
Като цяло, няма причина за шашкане, дава се на животното едно хапче и готово.
А като прочета мнения за махане на котка, херпес ме избива... В нормалните държави, жените като разберат, че са бременни си взимат животно, за да помогнат на имунитета на бебето, само тук все още има И лекари, които казват, че е недопустимо и препоръчват махане на животното.
Извинявайте, ако има грешки, пиша от телефона и съм със синдром на дебелите пръсти.

# 488
Аз съм си купила еднократни ръкавици кутия 100 бр + маска 50 бр за общо 8 лв. Нищо инвестиция.
Слагам, чистя, хвърлям. Разбира се мия ръцете след това.
Мъжът ми също помага, но и двамата пътуваме и оставяме котешкото ни дете (  Mr. Green ) на отговорност на единия от нас.  

# 489
Есме, не знам кои нормални държави визираш.  Аз съм раждала в Германия и от гинеколога получих разяснения за токсото.  Моя приятелка с котка там я даде на приятели за година и половина,  първото изследване беше отрицателно. Никой не е изхвърлял котки на улицата.
Друга приятелка в България имаше положителен тест и й казаха, че няма проблем да запази котките.

# 490
Вчера бях на гости в къща, където има десетина дворно-домашни котки. Да ги наречем щастливи котки. Има 21 годишен дядо, 19-годишна баба и три над 15 години. Всичките са хранени с пилешки фенери, сърца, дроб, по-малко и свинско, патешко, дивеч, малко оризец, грахче, царевица, някое и друго врабче- собствен улов. Стопаните им са убедени, че са дълголетни, защото никога не са яли консерви, паучове, гранулирана храна.
Касита, права си. Аз с тези скапани, уж хубави гранули и паучове си съсипах най- обичаната котка newsm45 Сега, с втората много внимавам, чета тук, чета и етикетите. Готвя и в къщи. Днес стават 5 мес. без моето скъпо момиче. Нищо не мога вече да променя. За това- ВНИМАВАЙТЕ!!! newsm61

# 491
Есме, не знам кои нормални държави визираш.  Аз съм раждала в Германия и от гинеколога получих разяснения за токсото.  Моя приятелка с котка там я даде на приятели за година и половина,  първото изследване беше отрицателно. Никой не е изхвърлял котки на улицата.
Друга приятелка в България имаше положителен тест и й казаха, че няма проблем да запази котките.
Не мога да го разбера това. Почти все едно да си дам детето някъде за година и половина. Не е толкова трудно да се спазва хигиена. Не знам, разни хора, разни идеали. За някои явно е правилното решение.

# 492
Аз редовно пускам за токсо, дето се казва ако съм пипнала да се взимат навреме мерки. Малко се успокоих, видях че не се умира от това дори да хвана - глистите имам предвид. Вината си е моя, че не съм взела мерки. Обаче едно момиче от отчетната говори с нейна приятелка ветеринар и ме успокои, че шансът да хвана гадини е мноого малък Simple Smile Поне ще спя спокойно, а утре беж на вет и АГ. Благодаря ви отново момичета Simple Smile)

# 493
Пролетен дъждец, не знам тогава как се престрашавате да ядете плодове, зеленчуци и месо. А и година и половина, егаааати дългата бременност.
Де да знам, някои хора се нуждаят от стерилна среда явно, само не разбирам защо се взимат животни, след като се подмятат напред- назад по приятели и рода после.
Нищо лично, просто си разсъждавам.

# 494
Между другото, аз тъй като си имах притеснения от началото на бременността,заради вече 2 неуспешни, взех да чета активно за котките и по точно токсоплазмозата. Това което ми направи впечатление, от написаното на момичетата тук е, че тези които са го изкарали - успешно или не, почти на 100% са нямали котка у дома. Това не ме успокои, защото аз въпреки, че съм родена и израснала сред котки се оказа, че не съм прекарвала тази болест, но ме наведе на извода, че само човек който няма домашна животинка може да й препише някакви провинения.

Общи условия

Активация на акаунт