Живея със свекървата

• 73 575
  • 889
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Родителите имат задължения към децата си като малки, а децата - към родителите си като възрастни и болни.
Какво толкова има за неразбиране?
По тази логика за пола зетя ли ще бърше задника на тъста си?

Нямам брат или сестра. Сама съм. И ще чистя и ще гледам и помагам, както  го правех за баба ми, сама с бебе. Както го правех и за съседката. Ако недай си Боже стане  такова нещо и за БИВШИТЕ ми, повтарям БИВШИТЕ ми свекърва и свекър, които още ги наричам "майко и татко", въпреки че съм разведена от почти 7 години със сина им. Знаете ли защо? Не, защото съм длъжна. Не съм длъжна дори и на собствените ми родители. А защото съм човек.

П.С. Отдавна си е казано - 2 поколения под един покрив не става. Това е.

А децата на свекърите са марсианци?

В смисъл. Не, дъщеря ѝ живее на село , където са и те (в отделни къщи), а сина им в момента не е тук. Има кой, аз затова казах, ако се наложи. В смисъл, че няма кой, винаги като дойдат до София идват тук, щяха изследвания да се правят на свекърва ми, пак домът ми е отворен, това имах предвид, ако стане нещо чрезвичайно. Иначе и двамата са си акъла, бачкат по двора и т.н., просто го казах, провокирана, от думата "длъжен". Не смятам, че някой е длъжен на някого - всичко е по собствена преценка.

# 691
Когато става дума за отговорност към родител, полът е без значение
Да разбирам, че няма да изпиташ неудобство синът ти да ти сменя памперсите?
А, ако майка ти изпита неудобство бра ти да го прави, ще я накараш насила да приеме?

Ако имам само син, да, един ден аз бих била негово задължение, не на половинката му.Дали физически, дали чрез платена грижа, отговорността е негова.

Ако имам брат/теоретично/ и ако не дай боже майка ми има нужда от грижи, естествено би било аз да поема, къпане, преобличане, той друга част от грижата/готвене, простиране или нещо друго/. Но ако една жена има синове, грижата си е само тяхна, не на снахи, нито на зетъове. Снахите и зетъовете също си имат родители, които пък са си тяхна грижа, поделена с братята и сестрите им/ако имат такива/

# 692
Изпратих сина си /21г./ и приятелката му /19г./ да живеят сами,след месец и половина съжителство.Аз не издържах.Вярно,че няма да плащат квартира обаче,в наш имот са си. Не искам синът ми цял живот да се държи за моята пола и да му прислужвам,все пак за това има приятелка Mr. Green.Нека само го научи.Така няма да има кавги.Сега сме си милички,добрички,търсим се и си помагаме във всичко.
След един провален брак и второ семейство мога да кажа,че това е цаката....

Още един въпрос - защо някой трябва да "прислужва на сина". Защо синът не е научен на елементарни битови умения - свекървата е нямала желание, защото той е "принц" или се е стараела да понаучи нещо синчето, но той е тип "ненаучаем". Защо се очаква снахата да подобрява възпитанието. Как така там, където свекървата се е провалила (жена с житейски опит), се очаква снахата да успее.

Ако може и wishmaster-чето да се включи, защото и тя имаше подобна теза.  Peace

# 693
  • София

...
И ще чистя и ще гледам и помагам, както  го правех за баба ми, сама с бебе. Както го правех и за съседката. Ако недай си Боже стане  такова нещо и за БИВШИТЕ ми, повтарям БИВШИТЕ ми свекърва и свекър, които още ги наричам "майко и татко", въпреки че съм разведена от почти 7 години със сина им. Знаете ли защо? Не, защото съм длъжна. Не съм длъжна дори и на собствените ми родители. А защото съм човек.
...
Ти си човек, а техните деца марсианци ли са?
В този смисъл питах.

# 694
  • Deutschland
Не бих искала след време, когато няма да мога да се обслужвам сама, да бъда къпана и т.н от децата ми. Предпочитам хоспис, пред факта собственото ми дете да се ангажира с памперси. Не, благодаря. Не съм от тези, които изискват грижи в замяна на моите грижи.
За майката на свекървата се грижи свекъра. Тя ходи да я вижда два пъти в месеца. Той я храни, облича, за къпане не смея и да мисля кой го прави. С моят като идем там, той отменя баща си. Само че, възрастната жена вместо да е благодарна на зет си и внук си, непрекъснато капризничи, изисква, поставя условия и т.н

# 695
  • София

...
И ще чистя и ще гледам и помагам, както  го правех за баба ми, сама с бебе. Както го правех и за съседката. Ако недай си Боже стане  такова нещо и за БИВШИТЕ ми, повтарям БИВШИТЕ ми свекърва и свекър, които още ги наричам "майко и татко", въпреки че съм разведена от почти 7 години със сина им. Знаете ли защо? Не, защото съм длъжна. Не съм длъжна дори и на собствените ми родители. А защото съм човек.
...
Ти си човек, а техните деца марсианци ли са?
В този смисъл питах.

Да, разбрах, отговорих вече.  Силно се надявам да не се стига достам с познатите ми

# 696
Не съм от тези, които изискват грижи в замяна на моите грижи.

Под грижи се разбира и финансови грижи според мен, което включва и платена грижа на медицинско лице

# 697
  • Deutschland
Абсолютно си права. Пенсията ми ще отива по сметка на хосписа. Обичам да планирам нещата, макар да съм още млада и се надявам още дълго да си поживея

# 698
Не съм от тези, които изискват грижи в замяна на моите грижи.

Под грижи се разбира и финансови грижи според мен, което включва и платена грижа на медицинско лице
Разбира се и финансите имат значения.
То в старите времена "грижата за свекърите" се е плащала от самите тях, при това авансово (да повторим давам къща само на семейството на сина, а после снахата ми пере изцапаните гащи).

# 699
Зизу, а дано и дъщеря ти така да се нареди 👏👏👏👏👏
За да се нареди така дъщерята на Зизу, трябва да е възпитана като повлекана, която си въобразява, че може да се настанява в чуждите къщи и очаква, че някой ще промени правилата в собствения си дом заради нея. Още, за да се нареди така дъщерята на Зизу, трябва да е възпитана да си намери Мунчо, който ще я заведе да живее при Мама Му.
Един въпрос, в кое диво село хората имат и син, и дъшеря, но къщата остава само за сина?
Това се прави с цел синът да остане да живее там, при майка си и да се грижат за нея, със снахата. След като синът се изнася да живее другаде, не съм убедена, че цялата къща ще е за него.

# 700
Зизу, а дано и дъщеря ти така да се нареди 👏👏👏👏👏
За да се нареди така дъщерята на Зизу, трябва да е възпитана като повлекана, която си въобразява, че може да се настанява в чуждите къщи и очаква, че някой ще промени правилата в собствения си дом заради нея. Още, за да се нареди така дъщерята на Зизу, трябва да е възпитана да си намери Мунчо, който ще я заведе да живее при Мама Му.
Един въпрос, в кое диво село хората имат и син, и дъшеря, но къщата остава само за сина?

За дъщерята ще се купува апартамент. Селото е много диво и се казва Бургас  Hug

# 701
Това се прави с цел синът да остане да живее там, при майка си и да се грижат за нея, със снахата. След като синът се изнася да живее другаде, не съм убедена, че цялата къща ще е за него.
Ех,ти уби всяка надеждица в девойката. Сега се оказа, че Нейн Муньо може да не получи цялата къща, а половината да остане за...как я нарече...а, да, "зълвето".

# 702
Още един въпрос - защо някой трябва да "прислужва на сина". Защо синът не е научен на елементарни битови умения - свекървата е нямала желание, защото той е "принц" или се е стараела да понаучи нещо синчето, но той е тип "ненаучаем". Защо се очаква снахата да подобрява възпитанието. Как така там, където свекървата се е провалила (жена с житейски опит), се очаква снахата да успее.

Може би, защото някои родители предпочитат децата им в училищна възраст (а 12-ти клас се завършва на 17-19 години в зависимост от месеца на раждане и това кога е тръгнало детето на такова) и предпочитат до тогава да не ги нагърбват с редовните неща като пускане на пералня, готвене и чистене. Което съвсем не означава, че децата не знаят как се пуска пералня или че ще останат гладни ако се изнесат от тях.

Относно гледането на родителите - щом синът е алчен за имоти и няма нищо против да остави сестра си без дял от къщата ще си гледа родителите. Дали жената до него ще помага, дали той сам ще го прави или ще наеме човек за това е въпрос на договаряне между страните.

Аз пак да питам - защо сте се натресли на родителите и сестра му, а не сте си взели отделен апартамент, пък било то под наем?

# 703
Ех,ти уби всяка надеждица в девойката. Сега се оказа, че Нейн Муньо може да не получи цялата къща, а половината да остане за...как я нарече...а, да, "зълвето".

Виж какво, първо, дали мъжът ми е МУНЬО, не си ти човекът.
Второ, къщата изобщо не я искам и не си ти човекът, който ще казва какви са ми надеждите.

# 704

Биборанка, моята теза е, че дебелата тояга по куфелницата на мъжа действа извънредно възпитателно и е силно препоръчителна, дори ако тази куфелница е на Моя Мамин Златен и Ненагледен. Може и да не е тояга, а тиган. Ако снахата успее в тази област печели следните бенефити:
1. Добре дресирано съпружеско тяло, което изпълнява като златна рибка желанията на Благоверната;
2. Наплашено съпружеско тяло, което не смее да не изпълни дори едно желаниенце на Благоверната;
3. Респектирана свекърва, която след успеха на снахата в област, в която самата тя, жена с опит се е провалила, се е самонавряла в миша дупка и "гък" не смее да каже на Новата Главнокомандваща. Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт