Живея със свекървата

• 72 979
  • 889
  •   1
Отговори
# 825
Трещи, за тази цел е много важно всички да са наясно с условията предварително. Моят син, например, е пълен с недостатъци. Ако почна да ги изброявам, мога да наредя влакова композиция от тях. Обаче, още от дете в канчето му е набито, че възрастен човек не живее до полата на мама и потурите на тате, т.е. в моя дом няма шанс да ми бъде доведен който и да е на този свят. За тези неща се мисли, говори и действа предварително, а не един ден синковецът с поглед на кокершпаньол да попита:"Мамо, нали може с Х да се настаним в детската стая и да създадем семейство?, на което мама от немай къде да каже "Да" с половин уста и след това да започнат драмите и изпълненията от селски вечеринки.

# 826
То и аз имам хиляди недостатъци. И нямам намерение да търпя някоя си, да й пречат.

# 827
Така е. Трябва да си развиваме и усъвършенстваме качествата на воля. Laughing

# 828
Така говорите и двете, защото...не съм ви се паднала аз за снаха. Ще ме искате и още как.  Joy Joy Joy Joy Joy

# 829
За тебе даже ще се сбием. Ах, ако се ожениш за моя син един ден, как ще го юркаме и действаме двете! Лелееее! Ушите ще му пукат и ще хвърчи около лампата като молец! Mr. Green

# 830
Хайде стига сега!.Това си е в реда на нещата.Колко двойки живеят така знаете ли?Особено в малките градове и села.И не само.
Нищо лошо не виждам.Напротив,лошо ще е за мен,ако съм избрала такъв мъж и съответно с такива родители дето не може да ме накарат да се чувствам у дома си(при положение,че доброволно са ме "приютили","приели")Да се чужда в дома на собствения си мъж, и маминка да ми демомстрира инати и циркове,ще стане ама в някой др.живот и с някоя друга снаха.😉
Ще си казвам мнението и то ще бъде винаги такова.Не всеки 25,год.мъж има свой апартамент и не всяко семейство си умира от желание да тегли заеми или да налива наеми на чужди хора.А що не си помислите,че някой иска да живее с родители и те нямат против.
Чия е къщата на свекърите в крайна сметка питам аз?На сина нали?И да не е,ще стане.Къщата на родителите ми не е ли и моя(респективно на брат ми\сестра ми къща)?
Аз ако искам ще живея в нея,и жена си\мъжа си ще доведа,имам право.
Сега в конкретната ситуация-ако нещата не се коригират,бих си излязла на квартира.Ако се гъчкаме като сардини с родата-също.Ако няма условия,желание и място за съжителство(говоря за отделни етажи и домакинства)не бих си го причинила.
И бих си тръгнала,че даже и сама.
А ако мъжа ми е МЪЖ,ще ме последва.
Разликата при мен е,че аз никога няма да отида да живея при свекъри(не че има къде).
Слава Богу съм случила на мъж,че и на добри свекъри и майка и баща,които ням да ме натирят.
Ама като гледам май съм чиста късметлийка.

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 09:40 от Miss_Bingley

# 831
Чак в реда на нещата не е, но не малко хора го правят. Едни от истинска безизходица, други от мързел, трети, защото така са възпитавани.
И да питам, ако мъжът има още двама трима братя, то тогава на кой е дома на родителите и какво става, ако всеки си доведе жената?

# 832
Чия е къщата/апартамента? Сама си си отговорила- на родителите, а един ден ще стане на детето/децата. Но ЩЕ стане, а сега НЕ Е. Относно нормалността на масовото живеене у родителите в провинцията, масовостта на нещо не го прави нормално. Да, зная, че животът в България не е лек, особено в провинцията, но зная също, че огромният процент от хора се изкушават да минават по допирателната и да търсят на баницата мекото. Ами, ОК, но не е безплатно и най-често цената е съсипани нерви, а нерядко и цели семейства. За мен,  това е твърде висока цена и не съм склонна да я платя.

# 833
Чак в реда на нещата не е, но не малко хора го правят. Едни от истинска безизходица, други от мързел, трети, защото така са възпитавани.
И да питам, ако мъжът има още двама трима братя, то тогава на кой е дома на родителите и какво става, ако всеки си доведе жената?
Ами, как какво?
Едната снаха ще чисти, другата ще носи чай на свекърите, третата ще масажира краката на свекървата и така.
Като в "Малката Булка".  Sunglasses

# 834
 Joy Идилия!

# 835
Знаех си,че следва тоя въпрос.
Аз от собствената си камбанария ще кажа,че ако е такъв случая няма да живея със сто човека,ще си тегля заем,ще си отида на квартира.
В реда на нещата си е това съжителство,било е и винаги ще е.😊
Разбира се,да си отделно е чудесно,но не на всяка цена и това не бива да се възприема като невъзможност на сина да осигури дом или невъзможност за справяне самостоятелно.Ето това мен ме дразни.Ехеее,ми какъв мъж е той щом я завел при маминка?Щом не е осигурил заветната двустайна панелка в столицата(примерно).
Това смятам за клише и тъпо твърдение.
И не смятам,че е правилно.Мразя да се раздават такива нелепи квалификации.Чела съм ги в не една и две теми.
Моите приятелки почти всички живеят със свекърви-не от безисходица,в макък град са се омъжили,там им е работата и живота и на двамата,живеят си в големи къщи с отделни етажи,със свекъри.И това в малкия град е нормално,възприето от край време.
Пак казвам,ако им харесва и се чувстват добре,не виждам нищо лошо.
За възпитанието и мързела съм стгласна.Но не смятам,че такова възпитание е непременно лошо.Има обаче и много семейства,които не могат и не искат да се отделят(мама готви,плаща сметки,чисти,помага и гледа децата).Удобно и лесно е.

# 836
В реда на нещата си е това съжителство,било е и винаги ще е.😊

Пак казвам,ако им харесва и се чувстват добре,не виждам нищо лошо.

Казваш, че е в реда на нещата. А дали имаш аргументи, доказващи твърдението ти? Защото, това че мислиш, че е в реда на нещата не е арумент
Сама го каза, ако им харесва, т.е. и на двете страни да им харесва. А, ако на едната страна не ѝ харесва?

# 837
  • София
Ами, как какво?
Едната снаха ще чисти, другата ще носи чай на свекърите, третата ще масажира краката на свекървата и така.
Като в "Малката Булка".  Sunglasses

Въх, Джони, тъкмо щях да напиша, че ще напусна с 200 и ти ме накара да размисля hahaha

# 838
И аз ще размисля. Имам и син, и дъщеря. Снахата ще ми чисти, пере, готви, сервира, поднася питието и масажира краченцата, а зетят ще го юркам да прави ремонти, да пазарува и носи тежко като хамалин, да копае в градината, да полива детелината. Абе, размечтах се и аз.

# 839
Аз не прочетох някой да твърди, че мъжът трябва да осигури дом.
Двама млади здрави прави, биха могли заедно да си вземат живота в ръце и с общи усилия да си осигурят дом. Родителите при възможност биха могли да помогнатспоред силите си. Иначе, ако ти живееш при свекървата, синът ти ще живее при теб, неговите деца при него и общо взето, никакво развитие. Поколения наред ще живеят със свекърви в един и същ вече амортизиран с времето имот.

Общи условия

Активация на акаунт