ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 22

• 132 157
  • 754
  •   2
Отговори
# 270
Аз деанскида от раз го спрях. Но оропрама ми беше малък кошмар, три месеца се влачих със спирането му. Уж леко намаляване, ама все ми беше кофти.

Гала, Али, що в анонимните, ние може съвсем явно да си поркаме и да не ни пука:lol:
Ох, леле от едно червено вино как ми хлопа сега сърцето, пия бизогамма, за сега от 20 минути не е подействала. Но ще ходя на фитнес

Хубав ден и да не се оплакваме за днес, а и въобще Hug Heart Eyes

# 271
Мами, аз бях питала преди време. Случвали ви се изведнъж да ви прималее и как се справяте? Не всеки ден, но понякога 2-3 в седмицата ми се случва за около час , понякога два да ми прималее. Кръвното е в норма, преди мислих че се случва, ако не съм хапвала, днес пък се случи малко след като обядвах. Захарта съм изследвала и тя е добре, даже хапнах сладка бисквитка да не би да ми е оаднала захарта, но пак не итмина. Единствено като легна и отпочина или взема ксанакс май разминава. На какво се дължи, на ПР, кажете как ви преминава.Simple Smile) Има ли причина да се притеснявам за диабет? Поне от началото на годината ми е така, може и преди да го е имало, но да не съм забелязала толкова. През това време два пъти съм изследвала кръвната захар и винаги е била в норма. Хапнах сладко не премина, сега взех ксанакс да видим... помагайте, че пак съм се притеснила Simple Smile)

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 18:18 от neli_20

# 272
Привет и от мен ! Simple Smile Аз имам паник атаки от 7 години и ги боря с йога Simple Smile)) и хубави мисли. Забелязали ли сте да се активизират по време на овулация или менструален цикъл? Аз имам наблюдения, че по време на овулация съм особено тревожна, а преди цикъл - настава Ад....

# 273
Мами, аз бях питала преди време. Случвали ви се изведнъж да ви прималее и как се справяте? Не всеки ден, но понякога 2-3 в седмицата ми се случва за около час , понякога два да ми прималее. Кръвното е в норма, преди мислих че се случва, ако не съм хапвала, днес пък се случи малко след като обядвах. Захарта съм изследвала и тя е добре, даже хапнах сладка бисквитка да не би да ми е оаднала захарта, но пак не итмина. Единствено като легна и отпочина или взема ксанакс май разминава. На какво се дължи, на ПР, кажете как ви преминава.Simple Smile) Има ли причина да се притеснявам за диабет? Поне от началото на годината ми е така, може и преди да го е имало, но да не съм забелязала толкова. През това време два пъти съм изследвала кръвната захар и винаги е била в норма. Хапнах сладко не премина, сега взех ксанакс да видим... помагайте, че пак съм се притеснила Simple Smile)

Нели, не се притеснявай - паник атаките не са здравословен проблем, те имат физиологични прояви, но  не са проблем на здравето ни, а по-скоро на психиката и мислите. Как точно ти прималява? Имаш ли сърцебиене? Някакви други усещания за нереалност ? Усещаш ли прилив на необясним страх? Паническото разстройство се изразява в честа проява на паник атаки, които сами по себе си не са опасни-те са парата, която излиза от тенджерата, за да разпуснем. Паническата атака е естествена проява на организма ни да се справи с натрупания стрес. Аз лично не мисля, че ксанакс и подобни медикаменти са за предпочитане в лечението на ПА и ПР, тъй като те само притъпяват симптома, но не лекуват източника...

Последна редакция: пн, 14 дек 2015, 14:00 от Astrala

# 274
Привет и от мен ! Simple Smile Аз имам паник атаки от 7 години и ги боря с йога Simple Smile)) и хубави мисли. Забелязали ли сте да се активизират по време на овулация или менструален цикъл? Аз имам наблюдения, че по време на овулация съм особено тревожна, а преди цикъл - настава Ад....
И при мен по време на овулация ми е по тревожно

# 275
И при мен по време на овулация ми е по тревожно

Аз вчера направо се побърках, отдавна не бях получавала паника, а беше ужасно...тъкмо преди лягане някакъв ужасяващ страх и после ми светна крушката, че съм в овулация и цял ден ми беше доста странно...

# 276
Здравейте момичета!Аз съм в стрес от 2-ри вечерта,откакто с мъжо правихме секс и той ме пази уж,поне досега,но стана някакъв гаф.Като станах да се мия отдолу имах сещате се какво,незнам точно какво  е станало дали се е стекло или....После правих тестове за овулация и излезе 5 и 6 ,това значи предстояща между 12-24ч(48)някъде,за първи път правя такива тестове.Оттогава почти всеки ден пия ривотрил,гърдите ме болят,корема също.Направих сигурно 7-8 теста оттогава.Забравих да кажа,че последния ми цикъл беше 17-18 ноември.Пия Анафранил,Хедонин и Ривотрил.Бях писала някъде из темите.Но по скоро ме нахокаха...Имам едно дете,планирано на 6 години и едва изкарах бременноста на Серопрам,само аз си знам как бях първите месеци и след раждането...На всичко отгоре на малкия му открихме случайно на 7 месеца външна хидроцефалия.Сега съм изперкала от паника...

# 277
Мами не се стресирай, аз съм брееменна в треети месец на ад. Ти искаш ли го детето ако е станало

# 278
Мами не се стресирай, аз съм брееменна в треети месец на ад. Ти искаш ли го детето ако е станало
Аз имам страх от самата бременост,това е още една екстра на ПР,натрапливости,ПА,фобии.Ами няма да мога да спра лекарствата.Преди 5 години направих тежък рецидив и бях дори  в болница.По скоро не искам друго дете,много ми се насъбра,родителите ми ги няма отдавна,гледам баба и дядо,влача детето по логопеди,мъж ми за почти 10 години така и не ме разбира...Ти пиеш ли нещо?

# 279
Спокойно, я е станало нещо, я не. Да се притесняващ предварително е безсмислено, няма какво да се направи. А после винаги има решение, но тогава ще му мислиш. Колко е лесно на думи, но те разбирам. Аз днес съм пак в една от моите кризи, не панически, а неврологични, губя равновесие, замаяност, сънливост.

# 280
Галче, аз почти всеки ден съм замаяна и ми се върти. Незнам този световъртеж някога ще изчезне ли. Аз го отдавам на компютъра, в който се зверя по цял ден, защото когато не съм на работа много радко съм в такова състоание. Така ми е писнало да съм постоянно като пияна и постоянно все едно някой ме бута. Според мен АД не повлияват световъртежа. Мисля, че само транквилантите го тушират, а аз в момента съм само на АД.

# 281
То и аз се притеснявах, че може да е станало нещо, хем ескапел пих. И си казвам то толкова видове аборти напоследък има, не като аз веднъж навремето - упойка и кюртаж.

Нещо ривотрила не ми понася. Не ме действа както преди, хем ми се гади от него. С ксанакса бях по-добре. Накратко - не съм добре тези дни.
Ясно, ще се обаждам на моята любов да видя дали да сменим ривотрила.

# 282
Аз не посмях да пия Ескапеле,че получавам ПА,само като прочета листовката,или и без да съм я чела,че ще ми стане нещо от лекарството.А и гинеколога ми казва,че не съм за противозачатъчни.Ще се побъркам вече от това мислене... #Crazy

# 283
То моето не е точно световъртеж а загуба на равновесие, заради лошо кръвоснабдяване в мозъка. Такива неща като АД, и транквиланти, никаква полза. Аз се тъпча с лекарства за след инсулт, като бонбонки ги пия нон стоп и ей го пак.

# 284
Днес съм при нов психиятър. Дано най после се намери решение на проблема ми че ме разсипа тая хипохондрия.

Общи условия

Активация на акаунт